Къде в Бургас? Тема 62

• 51 847
  • 1 081
  •   1
Отговори
# 795
Лаборатория Тошкина до първо районно работи ли в събота?

# 796
Здравейте търся дресьор за кучета нашето поотрасна да можем да понаучим някоя команда

# 797
  • Бургас
В Бургас няма квартали с къщи както при другите големи градове.
Е, как да няма. Сарафово, Ветрен, Банево, Крайморие какви са?

Акцента ми беше като в някои други градове, в които има къщи в самите градове. Тези, които сте изброили са били навремето села и градчета и в последните години станаха квартали. Но в пределите на самия град има тук таме някоя къща в центъра и в М. Рудник бившето село. Няма квартал с къщи.

# 798
  • Бургас
В Сарафово, Ветрен, Ветрен, Банево, Крайморие ако търсите къща, ще намерите трудно. Първо не се продава, а ако намерите, цената ще е до небето. И в "Меден рудник" вече почти не се продават къщи, но апартаменти - бол.
Само в тези райони има и магазини, и детска градина, и училище, даже и читалища за извънкласни форми.
Има едно село до "Меден рудник" - Черни връх, там видях обяви за новостроящи се същи.
Логистиката е същата - кола и шофьор за детето, да ходи на градина и училище в Бургас, най-близо - в "Меден рудник"
С дете на 5 г. не бих живяла на село в краен квартал, че да се заробя да съм шофьор на детето в следващите 13 години.

# 799
Според мен хората са харесали града, цъкнали са на обявите да видят какви са цените и като им е излязъл "кварталът" Рудник на първо място с невероятно ниските цени на имотите, са се заинтригували. Обаче в Бургас хубаво и евтино няма, даже и в околните села, особено пък къща. Всичко, което е евтино, е някакъв голям компромис с едно или друго.
И да обърна внимание - значението на думата "квартал" в Бургас не е като в другите градове. Тук на това, което в другите градове казват "квартали", ние му викаме "комплекси". При нас "квартали" означават едни села на 10-20 км от Бургас, които, както виждате, даже бургазлии не знаят кое е квартал и кое - не. Правят ги квартали, само за да им вдигнат местните данъци.

# 800
В Бургас няма квартали с къщи както при другите големи градове.
Е, как да няма. Сарафово, Ветрен, Банево, Крайморие какви са?

Акцента ми беше като в някои други градове, в които има къщи в самите градове. Тези, които сте изброили са били навремето села и градчета и в последните години станаха квартали. Но в пределите на самия град има тук таме някоя къща в центъра и в М. Рудник бившето село. Няма квартал с къщи.

Всичко под Булаир са къщи - вярно не са на по етаж , но са все къщи чак последните години почнаха да го застрояват, но пак си има, до преди години целия център беше с къщи и чат пат някоя кооперация, макар че сега като се замисля точно тези къщи не са онези които търси жената 🤔 в сми ако някой продава там нещо ще търси сериозни пари

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 19:51 от Звездица небесна

# 801
  • Бургас
Познат продаде къща преди година и половина. В центъра, до Турското консулство.
За около половин милион евро, но нова, ремонтирана и обзаведена от-до. В този район има доста хубави къщи.
Може би ако жената посочи бюджет, ще я ориентираме по-добре.

# 802
Познат продаде къща преди година и половина. В центъра, до Турското консулство.
За около половин милион евро, но нова, ремонтирана и обзаведена от-до. В този район има доста хубави къщи.
Може би ако жената посочи бюджет, ще я ориентираме по-добре.

Точно там гледахме етаж от къща преди време - не се наканихме, мисля че е продадена вече - в района има и съборетини които се чакат и много добре поддържани и възстановени стари търговски къщи. От години се продава къщата на Охрид и Рилска но тя е доста голяма като площ.

# 803
  • Бургас
И Хатевата къща я бяха обявили за 600 000 евро, но понеже трябваше ремонт за още толкова, не се продаде. Сега собственикът я реставрира и изглежда добре.

# 804
  • Бургас
Дайте идея откъде да купя за подарък картина или нещо от сорта

# 805
Ние купихме преди време картина,а после и пластика от галерията с-у 1-во районно,до Ети. Е все пак и тематиката зависи Simple Smile Има и една до магазин Слънце,по пътя от църквата Кирил и Методи надолу към Св.София.

# 806

Предполагам и оттук https://ramki-kartini.bg/kartini/

Аз други неща съм купувала, но Роската си рисува там.

# 807
Някъде продават ли хубава морковена торта с автентични продукти?

# 808
Някъде продават ли хубава морковена торта с автентични продукти?

Преди много харесвах на бутик "Креми". Но вече успях да я докарам 1:1 като вкус, та си я правя сама. При интерес ще дам рецептата. Един час сумарно отнема без печенето.

# 809
  • Бургас

Допадат ми тези, по интересни и различни са:

https://www.facebook.com/artgallerygaryeli/?locale=bg_BG

На Цар Симеон, след пресечката с Гурко също има ателие за рамки и картини, там са по-класически картини.

Общи условия

Активация на акаунт