Ох, тези нови телефони! Тема 2

• 30 557
  • 665
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Като изчакам верификацията да премине, изписва, че е премахната автоматично. Накрая ще се вдигна до офис.

# 601
Картата ли е премахната? Не разбрах кое е премахнато автоматично. Може ли скрийншот? Разрешено ли е от настройките уолета да ползва интернет?

Те в офис пък как ще ти помогнат, ако са като в нашият.

Още нещо се сетих да питам. Друга карта успяваш ли да добавиш, само с тази ли е проблема или с всички?

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 22:58 от deede

# 602
Хора, аз ли не съм в ред?
Скрит текст:
Вярно, че не разбирам толкова, НО. Подариха ми Айфон 16 про макс, та набързо замених Самсунга Simple Smile Искам да си добавя дебитната карта към Епъл Пей, при  условие, че картата ми е премахната от GPay на Самсунга (дори телефона е нулиран към фабрични настройки). Към Фибанк съм и звънях вече няколко пъти - първо ми обясняват, че трябвало да минат 24ч откакто приложението е инсталирано на новото устройство. Е, минаха. После ми казаха, че нулират картата и всичките й дигитализации и да опитам по-късно - пак нищо. Обясняват ми , че в меню карти трябвало да има черно бутонче да добавя картата към портфейла, но аз нямам такова. Като се опитам да я добавя през портфейла ми пише, че трябва някаква верификация от банката. От банката ми казват ''не от там, махнете я и го направете през приложението'' Чувствам се като пълен идиот.

Добави си я от Уолета не ги слушай. Моята отдавна е добавена, но скоро го правихме с племенницата и по този начин я добавихме. Като ти изпише, че трябва верификация от банката, нищо не прави, не им знъни то е автоматично (теглят стотинки/лев и го връщат веднага) минутка-две да се забави няма проблем. Просто изчакай. Добавяш и чакаш. (на ПИБ съм и аз и тя)

Случи ми се следното нещо - мм се прибира и каза, че опитал да ми се обади, но получил отговор " в момента няма връзка с този номер, опитайте по-късно". И се почна едно рестартиране, вадене на картата, пак поставяне, проби да се позвъни от няколко телефона - и не, пак същото. Накрая реших да преместя картата в друг телефон - от Samsung S24U, в iPhone, звъннах и всичко беше наред. Реших че проблемът е в Samsung-а, върнах картата в него и очаквах отново да не мога да получавам входящи повиквания, но - не! Всичко е наред от този момент нататък. Не съм ограничавала входящи повиквания по никакъв начин и нямам идея какво беше това. Някой има ли мнение?

Това беше една от причините да ги махна тия гадни Самсунги. Два имах с този проблем, и през сервиз минаха, уж антена ли какво беше дефектна, сменяха и пак същото.
Накрая го хвърлих в кофата и мирясах.
Вкъщи е обратното - ние, със Самсунга, сме много доволни. Мъжът ми е с Айфон 13 и постоянно го псува! Уж е заключен, а често набира различни хора. И като цяло не ми е удобен за работа. Аз съм влюбена в моя SAMSUNG S 23 ULTRA, синът ми е с 24 и също е благодарен, че избра него пред Айфон.

# 603
Аз също не се оплаквам от телефона си - S24U.

# 604
  • София
Картата ли е премахната? Не разбрах кое е премахнато автоматично. Може ли скрийншот? Разрешено ли е от настройките уолета да ползва интернет?

Те в офис пък как ще ти помогнат, ако са като в нашият.

Още нещо се сетих да питам. Друга карта успяваш ли да добавиш, само с тази ли е проблема или с всички?

Автоматично премахва картата, която добавям. Нямам други, за да опитам. В офис ми твърдят, че с подписване на някакви документи можели да ми я добавят.

Ще кача скрийншот.

# 605
На iPhone е инсталиран пакет сертификати с конфигурационен профил в епълския формат. Как да премахна всички сертификати и всички настройки на импортнатия mobile профил?

# 606
Санди, уж много ги разбираш работите, но AI май не си чувал .... 
Скрит текст:
За да премахнеш всички сертификати и настройки, инсталирани чрез конфигурационен профил на iPhone (в Apple формат – .mobileconfig), трябва да изтриеш самия профил. След това всички включени в него сертификати и настройки ще бъдат автоматично премахнати. Ето как да го направиш:

🔧 Стъпки за премахване на конфигурационен профил и сертификати:
Отвори Настройки
📱 Отиди в Settings (Настройки) на iPhone.

Профили и управление на устройства
Превърти надолу и избери:

General (Общи)

Превърти до VPN & Device Management (или Профили и управление на устройства, зависи от езика на интерфейса).

Избери инсталирания профил
Под Configuration Profile или Инсталирани профили, ще видиш профила, който е инсталиран (напр. име на организация или услуга).

Изтрий профила

Натисни върху профила.

Избери Remove Profile (Премахване на профил).

Въведи своя парола за устройството, ако се изисква.

Потвърди изтриването.

✅ Това ще изтрие всички сертификати, Wi-Fi настройки, VPN, пароли, ограничения и други настройки, внесени с този профил.

🔄 Ако има останали сертификати (рядко):
Ако по някаква причина някои сертификати останат, можеш да ги премахнеш ръчно:

Отиди в Settings > General > About > Certificate Trust Settings

Потърси включени сертификати (Enable Full Trust for Root Certificates).

Изключи или премахни останалите ръчно (ако има такава опция).

Ако конфигурационният профил е заключен с администраторска парола или MDM (Mobile Device Management), тогава изтриването може да бъде ограничено. В такъв случай:

Устройството трябва да бъде изключено от MDM, обикновено от IT администратора или чрез Factory Reset, след което да не се възстановява от резервно копие, съдържащо профила.

# 607
Не става. Профилът го няма там.
Само да допълня - никога не е използван, беше тестови

# 608
На всяка стъпка каквито въпроси имаш, си ги задаваш на AI и той ти дава съответните опции.
Ето какво казва ChatGPT и по този въпрос, но по-нататъка си го питай сам:
Скрит текст:
🧩 Ситуация:
- Телефонът е нов/тестови, не е бил използван активно.

- Инсталиран е конфигурационен профил (.mobileconfig) — тестово.

- Профилът вече не се вижда в менюто (Настройки > Общи > VPN & Device Management).

- Искаш пълно премахване на всички следи от него (сертификати, настройки и пр.).

✅ Най-простото и чисто решение в този случай:
🔁 Пълно изтриване на iPhone до фабрично състояние
Щом телефонът не е използван, това е най-бързият и надежден начин да се изчисти всичко, включително:

- Скрито инсталирани сертификати

- Останали VPN, Wi-Fi, MDM или други payload-и от .mobileconfig

- Всички настройки, дори такива, които не се показват в интерфейса

🔧 Как да го направиш (през iPhone):
Отиди в Настройки > Общи > Прехвърляне или нулиране на iPhone

Натисни Изтриване на цялото съдържание и настройки (Erase All Content and Settings)

Потвърди с парола или Apple ID (ако е включен iCloud)

💻 Или през компютър:
Свържи iPhone с компютър (с iTunes или Finder – macOS).

Избери „Restore iPhone“ (в iTunes/Finder).

Системата ще изтегли последната версия на iOS и ще я инсталира начисто.

🧼 Резултат:
iPhone ще бъде в абсолютно чисто състояние, като при първо стартиране.

Всички тестови профили, сертификати и конфигурации ще бъдат премахнати.

Готов за реална употреба или ново тестване.

Ако все пак искаш да не го изтриваш напълно, кажи ми – мога да ти дам алтернативен метод през Apple Configurator 2 или анализ на профила, за да изчистим само конкретните елементи.

# 609
Да бе. Още малко и ресет на телефона.
Посъветваха ме да набия втори върху този и щял да се замести напълно в нещо iCloudкейнещоси
Благодаря все пак.

# 610
То ти даде и такава опция в последното изречение, но ти явно ги разбираш повече нещата от изкуствения интелект.

# 611
Опция за пренабиване на конфигурацията? Thinking Не видях.

# 612
Опция да го питаш какво точно да изчисти и да ти каже ...

# 613
Опция за пренабиване на конфигурацията? Thinking Не видях.
Tакъв mobile phones ГУРУ не може да се справи с прост iPhone? Шегуваш се!

# 614
Не можах. Няма такова чудо.
Каквото и да опиташ - ама то работи само на Mac. Едвам генерирах профила.
Както и да е. Пренабих го, появи се където трябва

Общи условия

Активация на акаунт