Ох, тези нови телефони! Тема 2

• 33 249
  • 691
  •   1
Отговори
# 345
Те всички в един ценови диапазон имат еднакви характеристики.
Не са еднакви.

Бюджетът е на първо място. Харесваш си по характеристики няколко. Гледаш ревюта, четеш мнения в интернет за моделите, макар и повечето да са на английски(има Google Translate, ако не знаеш езика). Има и доста клипове.
Едва ли някой има опит с много марки и модели, а и постоянно излизат нови.

За себе си знам какво да търся - по-добър от сегашния. Предпочитам среден клас/цена. НИКОГА, ако имам избор, няма да взема с различен от Snapdragon процесор, задължително OLED дисплей, достатъчно голям екран и яркост, батерия с адекватно голям капацитет, 5G е вече стандарт дори в средния клас, камерата не ми е от особено голямо значение и т.н.
Този Xiaomi Poco F6 https://www.gsmarena.com/xiaomi_poco_f6-13000.php е за моите нужди перфектен. В България е под 700лв за 512GB/12GB версия. Примерни снимки с него(в базата на GSMarena в София) https://www.gsmarena.com/poco_f6-review-2706p5.php

Полезен линк, благодаря. Ще разгледам информацията и за други модели. А какво да гледам за батерия с голям капацитет? При мен това е важно, защото понякога ми се налага да ползвам телефона за сърфиране в интернет и от това доста бързо пада батерията. Също е добра опция да се зарежда бързо.
има си параметри за всичко, ето в този сайт можеш да разглеждаш параметрите на всякакви телефони и са дадени добре
https://www.gsmarena.com/
за батерия се гледа нейната издържливост (с по-голямо число,повече време издържа):
Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ има батерия Si/C 6200 mAh, non-removable
Xiaomi Poco F6 има батерия 5000 mAh, non-removable
Samsung Galaxy A55 има батерия Li-Ion 5000 mAh, non-removable
OnePlus Nord 4 има батерия 5500 mAh, non-removable

Кои параметри може да ти послужат да си избереш
 - кога е произведен съотвентния модел, по -този начин ще разбереш нещо ново ли купуваш или нещо (ново). но морално остаряло.
-размер и тегло, много важен параметър за дамите. Аз винаги търся по-лек. Дисплея предпочитам по-голям.
-памет -вътрешна RAM памет варира от 4ГБ до 16ГБ (по-голямо, по-добре, по-бърз телефон), ако ще ползваш само социални мрежи и сърфиране  в интернет 4 ГБ са достатъчни, но за игри и работа с много отворени приложения едновременно, ще трябва повече памет. И може да пуснат някой софтуер, който 'върви' само на телефон с повече памет.
Има и памет за записване на файлове, например, 128 GB, 256 GB, 512 GB, колкото повече, толкова повече за снимки, видеа. 1 снимка може да е и 5 МВ, паметта 128 GB=128 х 1024 МВ=131072 МВ, така, че това прави  26214 броя снимки!

# 346
Скрит текст:
Те всички в един ценови диапазон имат еднакви характеристики.
Не са еднакви.

Бюджетът е на първо място. Харесваш си по характеристики няколко. Гледаш ревюта, четеш мнения в интернет за моделите, макар и повечето да са на английски(има Google Translate, ако не знаеш езика). Има и доста клипове.
Едва ли някой има опит с много марки и модели, а и постоянно излизат нови.

За себе си знам какво да търся - по-добър от сегашния. Предпочитам среден клас/цена. НИКОГА, ако имам избор, няма да взема с различен от Snapdragon процесор, задължително OLED дисплей, достатъчно голям екран и яркост, батерия с адекватно голям капацитет, 5G е вече стандарт дори в средния клас, камерата не ми е от особено голямо значение и т.н.
Този Xiaomi Poco F6 https://www.gsmarena.com/xiaomi_poco_f6-13000.php е за моите нужди перфектен. В България е под 700лв за 512GB/12GB версия. Примерни снимки с него(в базата на GSMarena в София) https://www.gsmarena.com/poco_f6-review-2706p5.php
Полезен линк, благодаря. Ще разгледам информацията и за други модели. А какво да гледам за батерия с голям капацитет? При мен това е важно, защото понякога ми се налага да ползвам телефона за сърфиране в интернет и от това доста бързо пада батерията. Също е добра опция да се зарежда бързо.
За зареждането си пише в този сайт. За този модел: BATTERY 90W wired, PD3.0, 2-100% in 35 min (advertised) Зарежда се за 35мин.

# 347
Моля те, влез в някой технически форум и прочети как се избира телефон. Стига с тия "марки". Всеки производител има различни класове устройства, в които се влагат различни по качество компоненти. Те пък са произведени от съвсем други фирми (повечето). Да, вярно, Самсунг си има собствени процесори, но не ги слага във всичките си телефони. Нито пък е един и същи модел от този процесор във всички апарати със собствен такъв. Изобщо... Няма как просто да ти кажем "взимай еди-коя-си марка" и край.

Аз и не искам някой да ми каже вземи тази марка. Искам да споделите опит от коя марка сте доволни/ недоволни и защо. Човек най-добре избира не по името на марката, а по мнението на реални клиенти. И да видя характеристиките, това какво би ми помогнало да избера? Те всички в един ценови диапазон имат еднакви характеристики. Но друго е като ти кажат този няма хубава камера, този забива при сърфиране, този няма ярки цветове и т.н. Това е полезното мнение според мен... И за това е мисля тази тема или бъркам?
Пак казвам, не може да си доволен от марка. Може да си доволен от определен модел на определена марка. Това по никакъв начин не означава, че друг модел от същата марка ще е хубав.

# 348
Телефони с батерия 5000 mAh издържат 1 ден с немного голямо сърфиране.

# 349
Моят е с 4300 и издържа 2 дни.

# 350
Моля те, влез в някой технически форум и прочети как се избира телефон. Стига с тия "марки". Всеки производител има различни класове устройства, в които се влагат различни по качество компоненти. Те пък са произведени от съвсем други фирми (повечето). Да, вярно, Самсунг си има собствени процесори, но не ги слага във всичките си телефони. Нито пък е един и същи модел от този процесор във всички апарати със собствен такъв. Изобщо... Няма как просто да ти кажем "взимай еди-коя-си марка" и край.

Аз и не искам някой да ми каже вземи тази марка. Искам да споделите опит от коя марка сте доволни/ недоволни и защо. Човек най-добре избира не по името на марката, а по мнението на реални клиенти. И да видя характеристиките, това какво би ми помогнало да избера? Те всички в един ценови диапазон имат еднакви характеристики. Но друго е като ти кажат този няма хубава камера, този забива при сърфиране, този няма ярки цветове и т.н. Това е полезното мнение според мен... И за това е мисля тази тема или бъркам?
Пак казвам, не може да си доволен от марка. Може да си доволен от определен модел на определена марка. Това по никакъв начин не означава, че друг модел от същата марка ще е хубав.
И марката има значение. E, може някое моделче, да не е като другите, но като цяло се знае кои марки правят качествени телефони. Някои марки не бих си купила, например Motorola.

# 351
  • Асеновград
Че какво и е на Моторолата? Има Моторола и Моторола. Като всяка друга марка.

# 352
И марката има значение. E, може някое моделче, да не е като другите, но като цяло се знае кои марки правят качествени телефони. Някои марки не бих си купила, например Motorola.
Също и Huawei покрай проблемите им с google play е добре да се избягват изцяло като марка (за смартфони).

# 353
  • Пловдив
Аз бях доста скептична към Моторола, но мнението ми категорично се промени. Дотолкова, че вкъщи вече това е предпочитаната марка смартфони от всички Simple Smile
С различни телефони от средния клас на марката сме.

# 354
Huawei да се избягва, защото няма Google Play има ли още хора, които вярват?

# 355
Не си е работа без Google play. За тези, които не ползват приложения е все тая, но за други е важно. Айфоните нали имат опция да се ползват на гугъл приложенията? Поне дъщеря ми ми показа на нейния айфон как могат да се свалят. Но може би не всички ги има... Аз още се чудя за Айфон 13, не знам ще свикна ли да не е андроид...

Какво ви е мнението за VIVO V40? А за Google Pixel? На Хiaomi марката redmi ли са наи-добрите модели?

# 356
Не си е работа без Google play. За тези, които не ползват приложения е все тая, но за други е важно. Айфоните нали имат опция да се ползват на гугъл приложенията? Поне дъщеря ми ми показа на нейния айфон как могат да се свалят. Но може би не всички ги има... Аз още се чудя за Айфон 13, не знам ще свикна ли да не е андроид...

Какво ви е мнението за VIVO V40? А за Google Pixel? На Хiaomi марката redmi ли са наи-добрите модели?
Единственото приложение, което ми липсваше като минах от Андроид на IPhone, беше Avto Izpit. По това време се готвех за явяване на листовки.

Самото свикване с iPhone-а ми отне не повече от седмица. Разликите не са толкова драматични.

# 357
На Хiaomi марката redmi ли са наи-добрите модели?
Xiaomi 14 е най-добрият в момента, а още по-добрият е Xiaomi 14 Ultra.

Чистото Redmi 11/12/13/14.... е от най-слабите модели.

# 358
  • Пловдив
Редми-тата преди бяха средния/нисък клас на Шайоми (Ксайоми или кой там, както иска да си го чете Joy), после ги отделиха като отделна марка.
Високият им клас бяха Ми-тата и си струваха, за разлика от Редми-тата.

# 359
Редми-тата преди бяха средния/нисък клас на Шайоми (Ксайоми или кой там, както иска да си го чете Joy), после ги отделиха като отделна марка.
Високият им клас бяха Ми-тата и си струваха, за разлика от Редми-тата.
Тц. Преди беше: Redmi - нисък клас, Redmi Note - среден клас, Mi - висок клас
Сега нещата не стоят точно така.

Общи условия

Активация на акаунт