Имот в Гърция - Какво ни трябва? Тема 2

• 54 029
  • 607
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Ако е било преди 10 месеца, нотариуса отдавна трябва да е затворил партидата, върви ми се, че имаше някакъв срок, но не съм адвокат Simple Smile
В ААДЕ би трябвало да се вижда статуса на сделката все пак. Но се съмнявам Мартина Георгиева да е дала АФМ и всички кодове. Така правят за да сте вечно вързани за тях и да скубят пари постоянно.

Който и да ви вади АФМ, всички кодове предварително, преди да им платите!

# 391
  • Къде ли не
Кодовете на АФМ могат да се сменят. Не е свръх сложно. Може и да нямате данъчен представител, както и да се откажете от такъв.

# 392
  • София
Могат, но защо да се стига до там?
Постоянно го повтарям и ще повтарям, който и да ви вади АФМ - веднага си вземете кодовете, не само юзър и парола, а и дългите кодове, забравих им името. Излизат в документ от данъчните, да ви дадат документа, а не само да ви ги напишат. До гуша ми е дошло от тарикатските им номера! И пробвайте да влезете в ААДЕ с юзър и паролата, защото и с това мамят.

# 393
  • Къде ли не
О, да! Аз съм на абсолютно същото мнение! Трябва веднага да си дадат всичко! Но не го дават всички и го ползват да манипулират и шантажират бедните хора! Истината е, че такава безпрецедентна наглост от адвокати - българи в северна Гърция не съм срещала никога в България!

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 18:18 от enimna

# 394
То косенето и подрязването добре, ама чак и декларация... Може ли линка къде се подава...

Кое от списъка се избира .......
Извинявам се, но не знам, синът ми го прави. Питах го и чакам да намери линка и да ми го прати.
Мисля че имаше и някакви срокове.
Не е само косене и подрязване. Не трябва да се виждат горими и запалителни вещи.

# 395
Някой има ли опит с адвокат Мартина Георгиева?

Аз имам горчив опит с тази "адвокатка". Никога не бих дал препоръка за нея. Няма да защити вашите интереси и само ще иска пари за най-малкото нещо. В началото е много усмихната и всичко е точно. обявява една цена за услугата си, а поле без реално да върши работа, само отлага във времето и иска пари. Бягайте далече от нея.
Напълно съм съгласна. Минах през нея с подобен опит. Бягайте далеч от тази…
На мен ми я набутаха в една фейсбук група гранични пунктове България - Гърция, препоръчана беше от Радостина Грампас…

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 06:55 от tiqlozanova

# 396
  • София
Според мен трябва да направим закачен пост в темата за адвокатите, кои не са ок и кои са препоръчани.
Аз искам да благодаря на Agia Triada за консултацията. Щяхме да се наковем на голям проблемен имот без нейните съвети. Адвокатката ни дори не знаеше, че има категория 5 имоти...

# 397
  • Sofia
Някой има ли опит с имотите обявени на аукцион? Може ли човек сам да участва без брокери по веригата и какви са реалните рискове?

# 398
Здравейте! Понеже виждам, че има доста пробелми с адвокатите по сделките с покупко-продажба, може ли да ми препоръчате адвокат, който да знае и български и език и да познава добре гръцките закони?

# 399
Някой има ли опит с имотите обявени на аукцион? Може ли човек сам да участва без брокери по веригата и какви са реалните рискове?
Аз също се замислям , предвид увеличаващия се брой обяви от търгове. Според мен, без брокер и без човек да знае гръцки, доста трудно би успял да купи подобен имот, но ако има някой минал през тази процедура ще бъде полезно да сподели опит.

# 400
  • София
Къде ги гледате обяви от търгове?

# 401
Къде се вижда, че се увеличава броя на жилищата дадени на търгове?  Имате ли идея защо се увеличават?

# 402
Ами това са мои наблюдения, нямам такава статистика. Просто попадам на повече такива обяви в Spitogatos в последно време. Става въпрос за имоти в по-непопулярни райони, напр. като Северна Евия.

# 403
  • Къде ли не
Има един брокер, българин, който мисля, че съдейства за имоти на аукциони, но не знам подробности. Има профил във фейсбук. Иван Иванов мисля, че се казваше.

# 404
  • Sofia
Тук са обявени имотите за публичен търг: https://www.eauction.gr

Общи условия

Активация на акаунт