Имот в Гърция - Какво ни трябва? Тема 2

• 58 444
  • 646
  •   2
Отговори
# 135
няма ли предварителен, неустойки? Доста време и пари трябват само за да се търси имот в Гърция и накрая да се откажат без причина е несериозно и трябва да има неустойки.
Отказахме се да подписваме предварителен договор, защото гърците не приеха неустойките, които им бяхме предложили. Всичко беше точно до преди 2 дни. Оправдават се с тежки семейни драми Smile Поне обещаха да заплатят всички разходи до тук. Надявам се да го направят.
За съжаление понякога продавачите се отказват.И все по=често ще се случва това/Твърде дълго се проточват сделките в Гърцич,което е голям минус.
Предварителния договор трябва да предвижда неустойка,но не винаги гърците се съгласяват на това.Понякога човек рискува ,за да си закупи имота.Съжалявам за вас.Важното е да не се отчайвате.Вече сте в час с имотите в Гърция и бързо можете да си намерите другНищо чудно да стане ,,всяко зло за добро'' и да си намерите по хубав имот.
И аз се успокоявам с това. Знам, че ще е за добро, но ме е яд, че се отказаха в последния момент.

# 136
  • Атина
Няма връзка с темата, но ми се иска да споделя. Онзи ден излезе статия в един от големите вестници (Πρώτο Θέμα) за "Българската окупация 1941-1944г." и ми стана много мъчно и чудно за какво им е притрябвало сега да пишат за такива неща. Даже и снимки на убити от българи има... и отдолу над 200 коментара... доста от които казват, че и сега има окупация, купували им къщите... единици запитват "как така всички наоколо са лоши, само ние (гърците) сме добри" или пък питат за какво такива статии след като отношенията ни сега са отлични... Не мога да разбера защо трябва да върви такава пропаганда.
https://www.protothema.gr/stories/article/1524342/i-voulgariki-k … thraki-1941-1944/

# 137
  • София
Българските ултраси не са ли същите? Възраждане, Величие...да не говорим за дългата ръка на Путин в манипулирането на общественото мнение. Няма неплатена публикация...

# 138
И у нашите жълти медии пишат колко е зле на БГ черноморието и как всички ходят в Гърция. Всичко е пропаганда. Не се впечатлявай. Целта е ясна, разни гръцки националисти не искат българи да им изкупуват имотите. Но всеки може да си прецени къде е стандарта на живот в БГ и в Гърция щом вече ние им изкупуваме къщите. Ние вече минахме гърците.

# 139
В кръга на шегата северна Гърция е била българска, та малко по малко си я връщаме:)

# 140
Изводът, че сме задминали гърците е много грешен. По цена на живот - ако сравняваме някое гръцко село и София, да - в Гръция ни е по-евтино да купим, отколкото ново строителство в София. Но ако сравним всяко едно село в Гърция със село в България - пропастта е голяма.

# 141
Не си ги измислям аз. Има си статистики от официални източници.

# 142
  • пустинята Гоби
Дай да ги видим тези статистики и официални източници.

# 143
Здравейте,
Закупихме апартамент в Комотини.Някой може ли да препоръча, каква тарифа за ТОК да изберем, жълта или синя.Оператора ни е изпратил договор в който препоръчва жълтата, но аз мисля че това не е добър избор, защото цената на тока скочи много и се знае през август дали няма пак да се покачи?

# 144
  • Атина
Здравейте,
Закупихме апартамент в Комотини.Някой може ли да препоръча, каква тарифа за ТОК да изберем, жълта или синя.Оператора ни е изпратил договор в който препоръчва жълтата, но аз мисля че това не е добър избор, защото цената на тока скочи много и се знае през август дали няма пак да се покачи?
На мен ми изглежда като лотария... която и да изберем, може да спечелим, може и да изгубим. Аз съм на жълта, т.е. колкото им е струвал тока, толкова плащам. За синята - предполагам, че са си се застраховали - не вярвам да изгубят. Някои предпочитат зелената - предварително да си знаят колко е... Но ако искате да си имате една постоянна цена - синята.

# 145
Бихте ли ми препоръчали интернет доставчик за района на Скала Авдирон? По-специално някой, който има абонаментни планове само за лятото.

# 146
Няма връзка с темата, но ми се иска да споделя. Онзи ден излезе статия в един от големите вестници (Πρώτο Θέμα) за "Българската окупация 1941-1944г." и ми стана много мъчно и чудно за какво им е притрябвало сега да пишат за такива неща. Даже и снимки на убити от българи има... и отдолу над 200 коментара... доста от които казват, че и сега има окупация, купували им къщите... единици запитват "как така всички наоколо са лоши, само ние (гърците) сме добри" или пък питат за какво такива статии след като отношенията ни сега са отлични... Не мога да разбера защо трябва да върви такава пропаганда.
https://www.protothema.gr/stories/article/1524342/i-voulgariki-k … thraki-1941-1944/

Това е такава зверска пропаганда. И удобно забравят собствените си престъпления малко преди 40-те години на 20 век след Балканските войни. Има един убиец, който почитат като национален герой - Мелес, чиито думи са "Българин да не остане". Техните андарти са дори по-жестоки от Османската империя по време на Илинденско-Преображенското въстание и си сътрудничат с тях в потушаването му. Заклани момчета и мъжки бебета, само защото са българчета. Освен възрастните. И до ден днешен нашата национална статистика не може да каже колко точно българи от Егейска Тракия и Македония приема България след Балканските войни. И колко точно са убити. Особено от мъжки пол. Политическата конюктура е попречила да се претендира за геноцид и етническо прочистване. Забрани да се говори български, отнемане/кражба на имущество, което се подарява на пристигащите изселници от Измир и т.н. Има една спогодба Молов-Кафандарис. Гърция плаща по нея на България над 1 млн. тогавашни лева. А преди това има споразумение Калфов – Политис за гарантиране правата на българското малцинство в Гърция и гръцкото в България, което никога не влиза в сила. Не влиза в сила защото Гърция отказва да го ратифицира. И българите след него са подложени на постепенно и методично прочистване, преименуване, гърцизиране. До там, че и в днешни времена има българи с гръцки имена, които шепнешком ми говорят на архаичен български. В Харопо (старо българско име Радово) до Серес.

Очевидно гърците стартират популистки и масови кампании не само по отношение на Северна Македония, но и спрямо всички останали съседи. Превантивно. България за съжаление не реагира изобщо на подобни провокации.
На Балканите няма невинни държави. Всяка в някой етап от историята е била в ролята на агресор и в друг на победен. Подобни популистки и едностранчиви кампании само изострят до краен предел и без това крехките отношения в региона.

Според официална статистика България почти настига по GDP, средна заплата и разни други показатели Гърция. Гърция вече е втората най-бедна държава в ЕС и по прогнози скоро България може и да я надмине. Аз бях потресена, когато го прочетох. Една държава, като Гърция да бъде надмината от почти всички бивши комунистически държави е трагедия. Дай Боже и ние да ги надминем. Wink Гърция се различава значително от България по това къде живее населението. Ние сме концентрирани в градовете, докато те имат живо селско стопанство и малките селища са доста активни. https://www.ft.com/content/ba7e18ea-eaf4-4104-bbe7-bb7f97d182e5

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 20:04 от Аncy

# 147
Прабаба и прадядо са били на 11 г и са ми разказвали. Било е нещо страшно. Жените, децата и старците са се спасявали пеша и през нощта. Твърде старите и дори малките бебета са ги оставили по пътя. Едните не са могли да насмогнат на темпото, а бебетата за да не издадат с плача си групата. Sad
Дошли са в България само с дрехите на гърба си, а са имали земи, къщи, животни. Знам и името на селото и къде в Гърция е сега. Sad
И сега настръхвам докато го пиша!
Други мои прабаба и прадядо са от Македония. Чисти българи. Тръгнали са били за Америка, но са останали да живеят в България.

# 148
  • Къде ли не
Аз също съм потомка на хора от Беломорска Тракия. Знам градовете, в които са живяли моите предци. Знам и историите. Хората, които са останали от другата страна на границата действително са превърнати в гърци насила. Даже са им измислили име. Наричат ги " помаки". И на мен са ми шепнали в Комотини на български. Това обаче е минало и наистина отказвам да изпитвам омраза към хората в Гърция. Надявам се и те към нас. Кандидат съседът ни беше изключително радостен когато се запознахме с него и изобщо не се впечатли, че сме българи.

# 149
Обикновените хора в днешни Сърбия, Македония, Румъния, Гърция и Турция не ни мислят злото и не са виновни.
Това което наблюдаваме днес е в резултат на държавна политика.
Въпросът е, че ние българите, като държава не защитаваме интересите си. Ние или мълчим или мълчаливо се съгласяваме.

Същото наблюдаваме и в Украйна - руснаци и украинци воюват не по собствена воля и желание, а заради политиците им.

Общи условия

Активация на акаунт