Майски бебета 2024г. - Тема 12

• 32 750
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
Аз никога не се запасявам с кашони от нещо 😁

# 121
Точно се връщам аз от последния преглед при проследяващия АГ и си взех направлението за хоспитализация. На мен ми се стори малко рано отсега да го пуска, защото термина ми е точно след месец, явно е много сигурен, че няма да пренося. 😀

Измери бебчо 2700гр в 35г.с. + 4, а точно преди седмица при израждащия АГ беше 2400гр. Доста сериозна разлика, но е нормално като са различни апаратите и задапаратните устройства. 😀 Ще го видим пак при израждащия следващия понеделник.

Мен пък ме претегли с 400гр по-малко от преди две седмици и ми се поскара, че съм свалила, но и това измерване не вярвам да е много точно, особено с ежедневните сладоледчета и козуначета последно време. 😀

# 122
При мен към 37 г.с започва да ме гледа Simple Smile
Прекрасни сте всички! Two Hearts

На мен пък таткото ми казва, че приличам на Обеликс, ама с добро де Smile Хайде и аз да се отчета с корем, спретнахме си една импровизирана сесия този уикенд, че времето взе да отминава много бързо...

Както zoya спомена, в Youtube има доста лекции с Анди от FirstAid, онзи ден дори гледахме една (ето тази: https://www.youtube.com/watch?v=tJsp6b1zbMQ ), че така и не остана време за присъствен курс. Иначе предлагат и онлайн курсове. Отделно си поръчахме една книжка със синтезирана информация от сайта им, изглежда доста полезна.

Забелязала съм и аз, че бебка е доста по-кротка през уикендите и единствено тогава ме оставя да спя по-дълго. Явно си усеща, че е време за почивка. Simple Smile

Аз имам въпрос към тези от вас, които вече са раждали. В коя седмица започнаха да ви следят за разкритие, или е строго индивидуално и зависи дали има други индикации?

# 123
  • Пловдив
zoya, ориентировъчно дават, че бебета растат около 200 гр на седмица, така че не е чаак толкова голямо отклонението Grinning
А за направлението да не те притеснява - дори и да изтече, болницата си има вариант да си оправи документацията като отидеш да раждаш Wink

# 124
Ако ще е такава работата, дано не си дочакам термина тогава. Joy

# 125
И на мен Аг ми каза, че качват около 150-200гр. седмично. Ако е така точно до термин моето ще чукне 3.700 🤣

Атакувах ремедиум и се прибрах май с всичко необходимо за чистене, пране и козметика.
Ако съм в кондиция утре ще почна да почиствам и редя детската стая. Тези 3 дни си направих харакири с пазаруване и едвам се движа вече 🤣 На всичко отгоре не мога и да се наспивам.

Другата седмица в понеделник съм на последна фетална и вече нямам търпение.

# 126
И на мен Аг ми каза, че качват около 150-200гр. седмично. Ако е така точно до термин моето ще чукне 3.700 🤣

И моето, че даже 3800, надежда ми е, че не ги мерят правилно вече, иначе рязко започвам да се панирам Grinning

# 127
И аз да не остана по-назад си взех биотрейд за лице 50фактор нали ще излизаме лятото😁
И уж дребни неща пак мн пари в аптеката

# 128
Оставих и аз 200лв. даже се зачудих какво толкова съм взела. Уж дребни неща ама в 200лв. тук, 300лв. там и постояно летят едни карти по пос терминалите.

# 129
115 ....едни соли за каката
Направо ужас ...
В Афия намерих това

# 130
Момичета, по принцип слънцезащита е хубаво да ползвате целогодишно. Аз не излизам без такава никога, по никое време на годината. За себе си харесвам Авен, Скин1004 и Бюти ъф Джонсън (май така беше). За бебето честно казано не съм проучила каква да ползвам.

# 131
За бебето взехме слънцезащита на Wooden Spoon.
Аз за себе си ползвам тази на Missha:

Ако съм с грим не си слагам, но винаги задължително съм с основа под фон дьо тена, така че ми се струва, че има достатъчно пластове защита 😀
За тялото нямам предпочитана, каквото взема на момента

# 132
И аз дадох в Гален 200 лева и се сетих, че съм забравила неща естествено.
Аз ползвам eucerine pigment control, защото имам проблем с пигментация по кожата от преди бременността. Доволна съм от него като цяло и подкрепям, че трябва целогодишно. Аз не ползвах целогодишно и ето на, лицето ми е на петна. Между другото, ако някой може да препоръча добър дерматолог или клиника за борба с пигментацията, ще съм благодарна. Аз съм ходила при доктор Денкова, в общи линии нищо не ми помогна, само ми препоръча слънцезащитно за 200 кинта… е не го взех 😀

# 133
За бебето взехме слънцезащита на Wooden Spoon.

Слънцезащита на бебета не се ли слага след 6тия месец?

# 134
pauly, дори и с грим пак се препоръчва слънцезащита, освен ако в някои от слоевете грим няма SPF в състава си.

За бебета и аз до колкото знам след 6тия месец, че се ползва. Наскоро ми излезе реклама от инфлуенсър за нов слънцезащитен продукт на Бебо, който е за 0+, не съм сигурна обаче дали бих тествала.

Общи условия

Активация на акаунт