Майски бебета 2024г. - Тема 12

• 30 230
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Аз немога да определя ниско ли ми е високо ли ми е корема...Тук ли четох или в друга тема,че като се смъкне корема ти олеква от към тежест,киселини или нещо такова.

# 631
Дано е така,аз цял ден имам мн гадни киселини чудя се от коя храна са. ...и се задъхвам гледам да последна 😀
Мен ме притеснява,че не ям толкова вечер като сигнал ли е

# 632
Em22
Термина ми е за 21 май, но ще раждам секцио и датата ми е за 14 май.
Ако дотогава нетръгне да излиза 🙂

# 633
6-7дни леле мн смело 🙂аз искам даже две седмици по-рано, но са много празнични и ме отряза

# 634
Аз киселини не съм имала, така че не мога да кажа. Но усещам повече напрежение между краката като вървя, днес буквално се клатех като пингвин и 10 метра ги минавах 5 минути. До вчера корема ми започваше малко под гърдите, а сега е от пъпа надолу, не знам как да го обясня. Чета, че като започне да слиза надолу се очаква до 4 седмици да е започнало раждане. Секциото ми е планирано за след 5 седмици.
Може ли някоя от раждалите мами да сподели как са се стекли нещата при нея?

# 635
6-7дни леле мн смело 🙂аз искам даже две седмици по-рано, но са много празнични и ме отряза
Да и аз по принцип знам, че е около ¹0 дена преди термина секциото.
Аз исках да е на 11 като дата но се пада събота и после ми предожи 13, но неисках на тая дата и решихме на 14.
И аз малко се притеснявам дали ще дочакам датата за секцио.
Че ми беше проблемна бременноста,  имах леко отлепване на плодния сак в 13 седмица и зарад кървене лежах в Аг два пъти.
И още един път зарад контракции през януари.
И общо взето доста лежах през тез 5 месеца след като прокървих.
Макар че шийката ми е доста дълга, но малко да повървя и се появяват някакви неразпожения.
И че напоследък пък усещам и менструални болки.Но на тоновете нямаше контракци.

# 636
Честито на новите мамчета. Да са ви живи и здрави момченцата! Бързо възстановяване на вас!
Момичета, малко глупав въпрос, относно хълцането на бебенцата. Усещат се пулсации  и мърдане на корема. Въпросът ми е на мястото, къдете се усещат, се предполага, че е главата на бебо или телцето му?

# 637
  • Пловдив
Lilly_7, добре дошъл да е Божидар ❤ Нека бъде здрав, лъчезарен и да ви радва много! Бързо възстановяване на теб!

За хълцането - аз по-ниско го усещам, главично е от доста време. Утре съм на преглед и нямам търпение да разбера как вървят нещата. Мисля да мина и на консултация с анестезиолог и да си занеса документите в болницата да не се мотая при приема.
От днес спирам магнезия, нещо все не се осмелявах, ама вече 37+2 си е време, все трябва да излезе… АГ ми каза, че решил ли е да се ражда - магнезият няма да го спре, но…
Миналата седмица правих последните изследвания - хемоглобинът е тръгнал нагоре, микробиологията е чиста Simple Smile

Вече хем нямам търпение да се ражда и да минава, хем си казвам да изчака още седмица-2 😀

Последна редакция: пн, 15 апр 2024, 21:53 от Karina*

# 638
Малката докато я гледаха на ФМ днес започна да хълца и беше много смешна. Цялото телце и подскачаше на екрана. Иначе се е разположила главично с гръбче от дясно и винаги го усещам малко по-ниско от пъпа хълцането. Едни леки равномерни пулсации.

# 639
Радвам се, че мина. Не е приятно, но малкия човек оправя настроението. Още не е при мен, тъй като го следят, заради вакуума, но утре се надявам да си го взема.

Ако е удобно, би ли споделила какво наложи вакуума и къде се осъществи раждането?

# 640
Извадихме един чувал с първия размер да видим утре какво е що е 😁

# 641
Честит да бъде Божидар, Lilly_7. Да расте здрав и щастлив, а на теб бързо възстановяване!

Моя корем се смъкна в 33 седмица, буквално главата му е между краката ми, то и за това напира да излиза, но да изчака още малко. Само да доизпера и ще си го чакам.

# 642
Аз хълцането го усещам от към главичката. Моя сладур все ме бута по шийката, направо изтръпвам от болка.
Какво означава да се смъкне корема.. я дайте снимка (може и да не е ваша) да се сравним. Моя бебчо от около 28-29седмица е главички над срамната кост.

djuls86, аз (живот и здраве) ще съм секцио 17.05 (прием 16.05), ти ще си минала ама може да се засечем по етажа и да де черпим кафе  Blush
На мен никой не ми е казал кога да спирам желязо и магнезий. Вие коя седмица ги спирате?

# 643
При мен магнезия ще се спре от 36та седмица, та ще си чакам другата седмица. Аз утре влизам в 35-та.

# 644
Усещам хълцането и движението отляво на пъпчето и се чудя има ли вариант да се е обърнала, при плложение, че цяла бременност е напречно разположена Tired Face

Общи условия

Активация на акаунт