Майски бебета 2024г. - Тема 12

• 30 221
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Желязо до края ще си пия, та почти сигурно и след раждането, съдейки по опита си с първото раждане.
Иначе за магнезий АГ ми каза 36та, но исках да си направи 37 да съм спокойна, че е доносен. Единствено смених от 3х2 магнерот на 1 Диаспорал, че вече тотално ми беше сложно със схемите кое кога да пия.

# 646
И моя съвет е желязото да не се спира. Ще имаме нужда от него и след раждането, защото хемоглобина ще падне.

# 647
Ще ми пусне кръвни сега,но вероятно и аз до края ще пия желязо.
Магнезия го взимам само като ми се схване крака😁пих миналата седмица и пак спрях

# 648
Честито и от мен Лили😊 Божидар да е много здрав, а ти да се възстановиш бързо, особено с епизиотомията.

# 649
Karina*, утре може да се засечем из коридорите на Селена, аз също съм на преглед. 😄

Моя АГ ми спря магнезия още 34г.с., въпреки че си имах стягания от време на време. Днес следобед като започнаха пък, та и до сега продължават, чак се зачудих да не започва екшъна, но отшумяват като се раздвижа или сменя позата. След 20.04 му е разрешено да излиза на младежа. 😆

Утре вече ще питам за тези тонове, защото все още нито единия от АГ-тата нищо не ми е казвал за тях, а гледам тук редовно си ходите вие.

# 650
Напъните ми не бяха достатъчни, за да излезе. Коментираха, че се връщал след като приключи контракцията. Сега и при вакуума си има явно особености, още не мога да си го взема, кърма нямам, май пак е свързано.
В Шейново раждах, много държах на доктор Вецев. Още преди това ми каза, че има помощни средства и при нормалното раждане, преди да се премине към секцио. Които в моя случай се наложиха.
За това и не исках да избирам акушерка, както повечето правят при нормално раждане, защото все пак в тези моменти доктора взема решение.

Още веднъж благодаря за пожеланията на всички. Несравнимо е чувството да станеш мама 🤗

Радвам се, че мина. Не е приятно, но малкия човек оправя настроението. Още не е при мен, тъй като го следят, заради вакуума, но утре се надявам да си го взема.

Ако е удобно, би ли споделила какво наложи вакуума и къде се осъществи раждането?

# 651
  • Пловдив
Zoya, аз само за анестезиолога и документите ще отскачам до Селена, че на моята АГ кабинета е извън болницата. Аз май не разбрах - ти в крайна сметка към кой АГ се ориентира? Накрая да не се засечем и за самото раждане както сме с близки термини 😆

# 652
Честит да е Божидар, много да бъде здрав и щастлив!

Аз бях с избор на акушерка. Седя ми на главата и ме обгрижва през цялото време. Докторът на смяна също няколко пъти ме прегледа. А чак днес на изписването разбрах, че докторът, който ми прави секциото и анестезиологът доста по-рано от мен са знаели, че ще ме режат, но са решили да ме изчакат малко и да ми дадат шанс за нормално.

# 653
Аз от днес спирам Утрогестана.снощи взех последните таблетки.Ще пия магнерота само до 37ма гс,ако издържа до тогава де.Немога да повярвам,6 месеца 5 вида лекарства.Беше ми дошло до гуша.Малко ме е шубе от спирането на прогестерона,пък да видим Grinning

# 654
И аз нямам търпение да спра хапчетата. Пия Л-тирокс сутрин, трябва да е 30 мин преди ядене и час преди кафе, по-късно магнезий, после вигантол със закуската, 2 часа след магнезия е желязото, 2 часа след желязото пак магнезий, после витамините за бремеността, после пак магнезий. Плюс и двойна доза протеин сутрин и вечер. Много мислене е 😅

# 655
Честит да бъде Божидар!
Да расте здрав и много щастлив! ♥

Момичета, излязоха ми стрептококи на микробиологията и съм на Зинат 7 дни. Имам и гъбички, за тях ми изписаха Макмирор. Знаете ли дали този пробиотик е подходящ за бременни, пропуснах да попитам АГ?
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 16 апр 2024, 08:48 от Precious girl

# 656
Lilly_7, честито, да е много здрав Божидар! Кърмата ще дойде, не се тревожи, тя е свързана с отделянето на плацентата, а не с вида раждане. Ако можеш цеди се по малко, докато ти дадат бебето.

Моят корем също не се е смъкнал още, а имам 2 седмици до термин. Много се надявам да не пренося. Иначе си хълца стабилно моето момиче и го усещам ниско долу.

Магнезият спрях в 37 г.с., желязото няма да спирам.

# 657
Благородно завиждам на момичетата, които са вече в 36-37 седмица.. поне не треперят, че може да тръгне когато не трябва Grinning

# 658
  • София
Вчера на прегледа попитах АГ кога да мина при очен, кардиолог, анестезиолог и той ми каза, че няма нужда да минавам. Някоя със същия отговор?

# 659
За очен и така и така, ако нямаш нарушения, да речем,  че може да пропуснеш (въпреки, че аз нямам и пак си отидох). Обаче за анестезиолог?!? Освен ако не си решила без упойка за раждаш, според мен не е разумно за пропуснеш. Пък дори и да си решила без упойка, пак е хубаво на минеш, защото всичко се случва. Кардиолог също не бих пропуснала, за да са стандартни тези прегледи, според мен има причина и дори да минат само като бърз преглед е по-добре да ги имаш. Според мен си отиди на консултация въпреки мнението на лекарката ти. За очен и кардио можеш през лл да вземеш направление или през допълнително здравно, ако имаш. За анестезиолог аз мисля, че е най-добре да е в самата болница, в която раждаш, но нека и другите момичета да кажат, за да не те подведа.

Общи условия

Активация на акаунт