Мнения за Оземпик?

• 51 534
  • 604
  •   3
Отговори
# 585
Ами не знам дали е ниско или високо, аз просто отидох при доктора и правех каквото ми казваше Grinning
Имах в началото, месец поне, странични ефекти, гадеше ми се понякога и едно такова чувство, че не мога за нищо на света да хапна каквото и да било.Но не беше кой знае колко силно, докторът ми беше казал моля те, пий деган ако трябва, но устискай да минат, аз всъщност никога не съм била толкова зле, че чак да пия деган.
На фона на гаденето, докато пиех Метформин, което беше постоянно и непоносимо, това ми се видя като някакво съвсем леко неразположение.

# 586
Някой дали е качвал от 0.5 на 0.75 мг, а не директно на 1?
Протоколът е от 0.5 на 1, но малко ме е страх от страничните ефекти и се чудих дали е ок да мина през 0.75. Зададох този въпрос и на лекаря ми и той твърди че трябва да скоча от 0.5 на 1.
Шубе ме е и затова търся споделен опит.

# 587
  • София
Някой дали е качвал от 0.5 на 0.75 мг, а не директно на 1?
Протоколът е от 0.5 на 1, но малко ме е страх от страничните ефекти и се чудих дали е ок да мина през 0.75. Зададох този въпрос и на лекаря ми и той твърди че трябва да скоча от 0.5 на 1.
Шубе ме е и затова търся споделен опит.
Да, по-плавно, по-добре !

# 588
А защо трябва да качвате на 1? Аз съм на 0.5 и лекарката ми каза ако ти е добре и отслабваш на 0.5 не го вдигай. Сега е по бавничко от колкото в началото, но 13 кг за 4 месеца за мен са приказка.  Само не знам защо ми се е вдигнал HOMA индекса вместо да падне, може би защото при предишното изследване бях на 2 грама метдформин а сега съм на 1?  Иначе в сравнение с метформина оземпика ми се вижда като сиропче против кашлица като странични ефекти.

# 589
Nova, аз действам спрямо указанията на лекаря, каза действаме с 1мг и слушам Grinning

Иначе за НОМА индекса моят лекар ми каза че Оземпик не влияе пряко върху инсулиновата резистентност, целта е по заобиколен път да повлияем чрез спада на килограмите. Така че вероятно при теб е ефект от по-ниската доза Метформин.

# 590
Mosquita разбирам, но Оземпик е ново лекарство и се експериментира още с него. Аз лично бих попитала лекара може ли да задържа ако продължавам да свалам на 0.5. Все пак има доста хора със силни странични ефекти и поне част от тях са следвали указанията на лекаря бързо да вдигнат дозата. Все пак вие си решавате, но има поле за размисъл

# 591
Mosquita разбирам, но Оземпик е ново лекарство и се експериментира още с него. Аз лично бих попитала лекара може ли да задържа ако продължавам да свалам на 0.5. Все пак има доста хора със силни странични ефекти и поне част от тях са следвали указанията на лекаря бързо да вдигнат дозата. Все пак вие си решавате, но има поле за размисъл
Нищо лично, но оземпик отдавна не е ново лекарство. И последно, че наистина се изморих! Не е за обезитет! За диабет е. Има си семаглутид за обезитет, но не е оземпик.

# 592
И други няма да се уморим да повтаряме, че това е глупост.
Ozempic 1mg = Wegovy 1mg = Semaglutide 1mg
Никой не го интересуват търговските наименования, заради което да плащат двойна цена.

Моят резултат - след 1 година само на 0.5 - свалени 21% телесна маса и закрепено BMI 23
Няма причина да се вдига дозата, ако с ниската има ефект.Който иска бърз резултат да си помисли много добре закъде толкова бърза и какво смята да прави като ги свали килограмите. Тези, които най-много бързат, после си връщат всичко.

# 593
И други няма да се уморим да повтаряме, че това е глупост.
Ozempic 1mg = Wegovy 1mg = Semaglutide 1mg
Никой не го интересуват търговските наименования, заради което да плащат двойна цена.

Моят резултат - след 1 година само на 0.5 - свалени 21% телесна маса и закрепено BMI 23
Няма причина да се вдига дозата, ако с ниската има ефект.Който иска бърз резултат да си помисли много добре закъде толкова бърза и какво смята да прави като ги свали килограмите. Тези, които най-много бързат, после си връщат всичко.

Ами нека да е глупост, но хората с диабет не могат да се вредят от такива като вас, които са си внушили, че са дебели и им отнемат от ресурсите. Некомпетентно мнение на егоист.

# 594
Месеци наред си придавахте важност в темата с общи приказки и буквоядство. Първо настоятелно убеждавахте хората да не си разделят високите дози и да плащат в пъти повече за същото. Плашехте ги, че е опасно, че медикаментът няма необходимия срок на годност след първата употреба или че мембраната не трябва да се перфорира повече от 4 пъти. Оказа се, че всичко това са измислици - може да се дупчи многократно, а срокът на медикамента, дори според данните от Novo, е напълно достатъчен за двумесечната употреба, както се прави с пациенти по цял свят, включително и с пациенти с протоколи по НЗОК, при които това е и единствената изписвана доза.
Още преди Wegovy въобще да се предлага у нас, убеждавахте, че Ozempic и Wegovy са различни медикаменти - но не по етични съображения. Накрая го докарахте до "прецаквате диабетиците", въпреки че си го плащаме на свободна продажба и дефицит към момента няма.
Тези "внушавалите си", че са дебели, нищо че са такива цял живот по медицински причини, от деца са по ендокринолози и единствената причина да не са фактически с диабет и последващите поражения са непрестанните ограничения, на които повечето "нормални" рядко се подлагат за повече от месец. И сега, след като най-после се появява решение, което след десетилетия тормоз ти носи някакъв мир и чувство за нормалност, без ограниченията да са толкова ангажиращи и натоварващи психиката и ежедневието ти, идва някой самозван експерт и почва да проповядва, че едва ли не трябва да станеш диабетик по документи, за да си достоен за употребата му.
Какво ли не прави човек в отчаянието си, за да търси внимание. Хайде стига вече. Намерете си друго хоби.

# 595
Всичко, което съм писала досега е вярно. Това, че някой няма компетентността да направи разлика между активно вещество и лекарство е отделен въпрос.

Това, че някой микродозира вместо да използва правилната дозировка си е абсолютно за негова сметка. Това, че някой използва Оземпик за отслабване си е негов проблем.

За вас хоби, за мен - професия. Нямам нужда от внимание и не държа да следвате съветите ми, но аз съм длъжна да ги напиша, защото имам професионална етика.
Какъв беше призива по Ковид време - всеки сам си  преценя. На мен няма да ми омръзне да пиша и да информирам. Който иска да чете, който не иска може спокойно да ме прескача. Пък после всеки да си преценя…

# 596
Повтарям - един и същ лекарствен продукт с една и съща активна съставка, предлаган с различно търговско наименование, с единствената разлика в разфасовките, които така или иначе всеки дозира според предписаното му, така че и това губи смисъл.
Заблуждавате хората и това трябва да се знае. Както заблуждавахте със срока на годност и броя перфорации.
Вие си пишете и си придавайте важности колкото решите, но колкото пъти напишете подобна подвеждаща информация, толкова пъти ще ви опровергавам.

# 597
Няма нужда от агресия! Никого не заблуждавам. Това, че вие апелирате за неправилното ползване на грешния препарат не прави моята информация заблуждаваща.

# 598
Simple Smile Вчера в хранителен магазин неволно подслушвам двама тийнейджъри :
- Мимето като свали едно 20 кила става супер мацка!
- Да бе да...
- Сериозно бе! Хващаш си я за гадже и и я почваш с Оземпика. Simple Smile

# 599
Няма нужда от агресия! Никого не заблуждавам. Това, че вие апелирате за неправилното ползване на грешния препарат не прави моята информация заблуждаваща.

Кое е неправилното използване, за което апелирам?
- За дозировката според необходимостта, което самият производител е дал като възможност, използва се навсякъде, дори официално за изписваното с протоколи от НЗОК?
- За възможността да се използва 2 месеца след първата употреба, когато производителят ясно е написал това:

Докато вие плашите хората и опитвате да ги убеждавате в нещо съвсем различно:

т.е. невярна информация както за срока на годност, но и също толкова грешна за броя пробождания, като дори производителят никъде не отправя подобни предупреждения.

Колкото са ви верни горните твърдения, толкова са верни и изтъкваните разлики между двата идентични продукта.

Общи условия

Активация на акаунт