Аблация на сърцето -12

• 34 430
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Аз не бих разчитала на Ритмонорм. Ако е само за екстрасистоли, да, но за излизания от ритъм не.
Решавай смело!

# 541
Лелееее, много страшно звучи - аз само от страх да не ме повтори бих отишла, но както казах което не стане от първия път, става от третия.Щом сега се чувстваш добре, карай си с Ритмонорм и при следваща криза /дано да няма / - аблация.
Аз от време на време получавам нещо като учестено сърцебиене когато се замисля за нещо кофти или се притесня /да се разбира 3.4 поредни удара / и ми става неприятно, а такова състояние с часове и дни звучи ужасно.....

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 15:54 от macadamia

# 542
Не знам каква е диагнозата на Омонима, но ми се струва, че има примес и с паник атаки.
Аз съм имала пристъпи с пулс 240, имам ЕКГ, но не съм изпитвала страх, нито ми става лошо. Просто ме дразнеше, че обикновено ставаше през нощта и ми създаваше дискомфорт да ходя в спешното.

# 543
Чак сега прочетох последните отговори. Моето скромно мнение е въобще да не се отлага и изчаква. При такива повтарящи се периодично пристъпи не знам защо си причинявате това - непрекъснато да сте стресирани и в очакване на следващия пристъп. ЕФИ и аблацията въобще не са толкова страшни и опасни. Два пъти съм минал през това. При опитни оператори (лекари електрофизиолози) няма абсолютно никакви усложнения, следоперативни проблеми и т.н. Няколко часа след аблацията, след като ви махнат торбите с пясък от краката (за да се затворят миниатюрните разрези) ставате от леглото и вече сте нов човек.
И мен професор Шалганов ми предложи да си помисля за аблацията, но аз направо му заявих, че съм решил и няма какво да се отлага. И той ме  планира на най-близката свободна дата.

# 544
И аз така си заявих , че искам възможно най- скорошната дата и да ми минава всичко от главата, да не го мисля. По принцип съм страхлива, но и аз да кажа, че не е кой знае какво, едно раждане е много по- страшно, болезнено и травматично.

# 545
И аз така. Идваше ми да разцелувам д-р Трайков по телефона, като ми предложи дата за аблацията! Heart Аз дори на преглед не ходих, Танчето беше месец преди мен и тя ми занесе документите да ги види.

# 546
Здравейте,отново пиша заради моята майка ,на която й направиха крио аблация в сити Клиник на 25.02.25, според д-р Предовски успешна  ,на 27.02.25 хваща КОВИД и на 07.03 .25 сърцето излиза от ритъм и така до сега .Беше на преглед на 17.03 изписа и освен конкор и хапчето за кръвно ама Ритон ,резултат нула.Тя зазля в смисъл преди аблацията вървеше ,макар и със задъхване и почивки ,а сега не може да отиде до банята без да се задъха и измори ,според мен нещо не е нормално .Нз какви са симптомите и дали при всички са еднакви ,но днес беше на преглед и й става зле още там задух..и й казват е ако няма места да си търси друга болница тотален шок шок шок .Тя разбирате му и казала на Предовски как така друга болница ,нали тям са й правили аблацията пък и е зле не може да ходи .Сега ново 20 искат да й правят електрошок .Нз накъде да поеме и какво да правим положението стана страшно .Моля за мнение и съвет ,тк всеки тек и преминал прз това изпитание ПМ.

# 547
Фифи, съветвам ви да отидете в НКБ, все пак това е специализирана болница за сърца, там е единственото отделение за бебета, тоест наистина само специалисти работят там. Ако ви предложат електрошок не се притеснявайте, правили са ми и е безобидна процедура.
От двата ми престоя там , повечето жени бяха настанени за “поправка” както се изразяваше д-р Стоянов, тоест с първа аблация / платена/ в разни частни клиники. По време на комуникацията ни споделяха, че само са им взели парите и никакво внимание. Дори след аблация не са ги проверили лично как се чувстват…..

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 10:32 от macadamia

# 548
И аз съм от тези, които с нетърпение очакваха деня на аблцията! Нямах подкрепата на близките си, защото рядко излизах от ритъм и ритмонорм ме държеше. Но аз вътрешно усещах, че не искам да пия хапчета цял живот и аблацията е моето решение на мъките и страховете, които изпитвах. По време на криза пулсът ми беше до 250. Не го издържах. Нямах нормален ден, нито почивка. Беше истински ад, който продължи няколко години. Накрая се уморих да се притеснявам и меря пулса. Запазих си час в НКБ и ми дадоха час за аблация. Имах Впв. Процедурата продължи дълго, бях особен случай. От онзи ден до сега минаха близо 13 години. За това време не пия лекарства и нямам излизане от ритъм. Но страхът да не се повтори адът остана… лекувам го с много движение и умишлено си предизвиквам кардио натоварване. Всичко е чудесно! Онзи ден бях на кардиолог, просто така за профилактика, обичам да чувам, че вече нямам Впв и нищо не се вижда на кардиограмата.
Хора, не се притеснявайте! Гадно е, но се издържа! Животът след аблация е по-хубав! Успех ви желая! ❤

# 549
Момичета, по колко капсули на ден да пия този магнезий, понеже гледам, че е от 1000 мг.
       https://nowfoods.bg/product/magnesium-malate-1000-mg-180-tablets

# 550
Не пише ли в упътването?
Аз пия такъв - много добре се спи от него

# 551
Не пише ли в упътването?
Аз пия такъв - много добре се спи от него

Пише на чужд език, сигурно, а на български няма нищо. Ще купя и този, който пиеш ти.

# 552
Момичета, по колко капсули на ден да пия този магнезий, понеже гледам, че е от 1000 мг.
       https://nowfoods.bg/product/magnesium-malate-1000-mg-180-tablets

В линка, който сте публикували, пише (на български), че се пие три пъти на ден по една таблетка от 1000 милиграма.

# 553
Да, понеже магнезият с само 115 мг в една капсула. Дневната доза е минимум 300.

# 554
Да, понеже магнезият с само 115 мг в една капсула. Дневната доза е минимум 300.
Благодаря ти много. Аз се подведох, че пише 1000 мг. Но не съм наясно, защо пише, че е от 1000 мг?

Общи условия

Активация на акаунт