Аблация на сърцето -12

• 34 421
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Гледам състав, така е дадено в една капсула - 115.

# 556
Гледам състав, така е дадено в една капсула - 115.
Преди купувах от iHerb и също греша и не разбирам в тези милиграми. Там пък се пишеш голям мили грамаж, а всъщност магнезий е бил 100 мг. Благодаря ти, DeVa®!

# 557
Здравейте на всички! Как сте? Ще навляза в една малко по-различна тема. Надявам се да намеря отговори. Не съм споделяла до сега, но аз имам две породени дечица, които започнаха да порастват доста бързо 😂 и с моят мъж все по-често си мислим за трето дете. Говорила съм с моята гинеколожка относно идеята за трето, бременност и нормално раждане след проблемите с пулса и аблацията. Тя е абсолютно ЗА. Според нея няма да имам никакви проблеми(отбелязвам, че съм във Франция, всичко ми е правено тук, ражданията ми са нормални, ако има значение) . Не съм обсъждала идеята с кардиолога ми, но мисля че знам отговора. Та, има ли сред вас някоя жена, родила след аблацията? Ако има такава, бих помолила за контакт, ако не желае да обсъждаме тук. Главното ми притеснение идва от там, че по време на двете бременности излизането от ритъм започна. Тогава всички доктори твърдяха, че е заради притискането от плода и т.н. Но също знам, че при евентуално излизане от ритъм , лекарствата са наистина забранени за бременни жени , и не знам как се действа в подобен случай. 🤷♀ Бих се радвала на вашите коментари. Благодаря, че изчетохте. ❤

# 558
Да, аз родих секцио една година след аблацията. Освен, че екстрасистолите ми се увеличиха многократно в третия триместър, нямах никакви други проблеми. Не съм излизала от ритъм слава Богу,но кардиоложката при която ходех доста се притесняваше, искаше да ми изписва антиаритмик Соталол, който аз отказах, нали това е идеята на тази процедура, да не пиеш лекарства "за всеки случай",  и ми беше казала, че ако недай си Боже нещо стане първо се гледа да се спаси майката, тоест влива се там каквото трябва според ситуацията, с бебето каквото стане и това е положението. Е, нищо от това не се случи, но няма гаранции всеки организъм реагира различно на огромните промени.

# 559
Благодаря за споделения опит. Явно навсякъде действат различно. Тук аблации на бременни се правят редовно. Само за хапчетата си мисля, че в много краен случай се дават. Помня, че с първата бременност ми бяха изписали и ми бяха казали "само при нужда" . Всеки ден си мисля дали бих се справила с трета бременност, но някак страхът много ме спира. 😔

# 560
Аз бях писала малко по-мазад в темата, че три години след моята аблация, излязох от ритъм в седми месец ма бременността. Пристъпът беше по-кратък и не се повтори, за щастие. В третия триместър имах и екстрасистоли, но след раждането веднага изчезнаха. Не съм имала проблеми от тогава (вече три месеца след раждане), но продължавам да пия минимална доза конкор.
Бременността си е натоварващ период за организма на всяка жена, но дори и да се случи нещо със сърцето, смятам че след аблация, ефектът би бил по-малък. Така че, аз препоръчвам да се действа смело за трето детенце 😊

# 561
Благодаря много за споделянето. Имах нужда да прочета нещо подобно. Буквално е като огромен лъч надежда ☀

# 562
В Сърце и мозък Бургас освен д-р Протич кой друг прави аблация

# 563
Здравейте
Пих някакъв детоксикиращ чай мача и започнах да усещам доста екстрасистоли и ускоряване на пулса на моменти. Спрях го след 2 -седмичен прием. Вече четвърти ден не го пия, но си усещам пулса на моменти ускорен / до 100 / и направо се паникьосвам.
Някой провокирал ли е такова състояние у себе си с храна или напитка или няма начин да е от това, а да е просто съвпадение?

# 564
Може да е съвпадение, а може и да не е.
Аз нали се хвалех, че от една година не пия Амаритон - ами пак го почнах, от 10 дни. Този път нямам промяна в режима, нито друга промяна, освен сезонна, но имам екстрасистоли и реших да подпомогна сърцето. Магнезий си пия, не съм го спирала изобщо. Явно така ще е, ще го пия и ще го спирам Амаритон.

# 565
Благодаря Дева
Ще изчакам още малко - да се изчистя от този чай / ако той е причината / Мисля, че е от него, защото на третия ден от приема усетих учестен пулс ....
Като се отнеса и пулса се нормализира, но като се съсредоточа върху това и .....май нещо като паника изпитвам.....
Вечер пия магнезий малат цитрат и съвсем се успокоявам .....

# 566
Този японски чай матча представлява зелен чай, стрит на прах. При консумация на матча се поглъща и самият чай, а не само отвара от него. По принцип в чая има по-висока концентрация на кофеин, отколкото в кафето.
А като се поглъщат самите листенца, стрити на прах, концентрацията на кофеин е още по-висока. В противопоказанията на този чай специално пише за високата концентрация на кофеин, която може да предизвика ускорен пулс.
Когато бях на преглед при професор Шалганов, преди да ми назначи  постъпване в отделението за електроаблация, специално го попитах може ли да се пие кафе. Той ми каза, че може да се пият до четири чаши кафе на ден, но да не е супер силно еспресо.
Аз много обичам и чай (истински - цейлонски, индийски или китайски), но внимавам и пия максимум една чаша на ден и то рядко, за сметка на намаляване на кафето.

# 567
Стилгар, много полезен както винаги - оказа се, че аз съм пила и конска доза + кафе. На купията пише 3 гр.веднъж на ден - аз по една чаена лъжица + 2 кафета .....

# 568
Здравейте! Тази вечер излезнах от ритъм за пореден път. С предсърдно мъждене съм. Излизах и отново влизах, сигурно 20 пъти за по- малко от час. Странното при мен е, че като легна по гръб и излизам от ритъм, като стана в седнало положение- влизам в ритъм. Също като си изпукам гърба, пак влизам в ритъм.Като легна настрани отново влизам в ритъм, а по гръб и изправено положение излизам. С една дума, при различно позициониране, свързано с гърба, се получава влизане и излизане в ритъм, може за секунди даже. Докторът каза, че за първи път вижда такова нещо и не може да каже, на какво се дължи. Имам проблем с гръбнака, невралгии, целия е ошипен, кой знае , какво още има, много ме боли гръбнака по средата на гърба. Всеки път, като излезна от ритъм има връзка тази болка в гърба.
Питам навсякъде, дали неврологичните проблеми могат да причинят излизане от ритъм. Лекарите казват, че не може да има връзка това. Някой сблъсквал ли се е или да е чувал за нещо такова.
За сега не могат да ми направят аблация( направих консултация с електрофизиолог), защото имам килограми в повече. Не , че не могат, но има голям шанс да не е успешна. Трябва да сваля 15- 20 кг поне, за да имам по- голям шанс за успешна аблация. Но до тогава все ще излизам от ритъм- горе долу през 2- 3 седмици мах излизам. На кордарон съм и няма, какво да се направи повече. Тъпчат ме яко с него, но аз въпреки това пак излизам.
Въпреки, че казват, че неврологичните проблеми, нямат общо с ритъмните нарушения, ще отида и в неврология, защото при мен нещата са странни. Чувствам, че има нещо общо с увредения ми гръбнак.
Моля, ако някой нещо знае по въпроса да сподели.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 01:07 от Tsveta06

# 569
А за гръбнака нещо може ли да се направи? Ако да - действай в тази посока, щом забелязваш връзка.

Общи условия

Активация на акаунт