Аблация на сърцето -12

• 33 035
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
Вие сте били с по-силни медикаменти, затова. Аз имах същите усещания за катетрите, особено защото съм слаба и вените ми са по-малки. Но не е нещо страшно, само движение в теб.

# 721
Значи Deti13, не е било толкова страшно... Щом казваш че да си извън ритъм е по-дискомфортно тов аме успокоява, защото 7-8 пъти съм излизал от ритъм до сега по няколко часа с 200+ пулс и ги изтърпявах сам повечто. Значи и аблацията ще се изтърпи. А Deti13 какво ви казаха за възстановяването, колко време не може да се натоварваш, защото аз сега се записах за книжка и ми предстои кормуване. Не знам ако съм след аблация кога ще мога да шофирам или да се потопя в басейн или море.

# 722
Шофиране, басейн и море са възможни веднага. Има хора, които от София се прибират сами с кола, не е нещо невъзможно.
Освен за вдигане на тежко, за 10-15 дни, други ограничения няма.

# 723
И аз едвам чакам датата си да идва, че се побърквам от притеснение

# 724
Няма от какво да се притеснявайте. Гинекологичен преглед е много по-неприятен. А за мъжете - зъболекар е по-страшен. Joy

# 725
аз след седмица бях във фитнеса, а на трети ден след аблация правех обиколки на стадиона на бърз ход.....

# 726
Здравейте на всички! И моята аблация мина вчера, на 03.07, сега съм вече в къщи! Благодаря на всички, помогнали с отговорите си да направя избор НКБ или Токуда. Бях на преглед и при проф.Шалганов и доц.Трайков. Както се знае  и двамата се смятат за водещи специалисти в тази област. Избрах проф.Шалганов, някак си на него реших да се доверя. Платих за избор на екип за да съм сигурна, че проф.Шалганов и доктор Милко Стоянов ще правят процедурата. др.Стоянов също е много добър!
Казаха само 2 деня да не вдигам тежко, заради вените, които срязват и зашиват после. Не усещах движението на катетрите. Усещах само аритмия, която предизвикват и леко стягане в гърдите, когато нагряват причинителя Simple Smile
Пожелавам на всички да сте живи и здрави, и да се радвате на живота!

# 727
Жените сте по смели от мъжете Grinning

# 728
Имате ли дата за ЕФИ и аблация? Нормално е да се страхуваме. Мен също  ме беше страх, много. Но тези пристъпи станаха чести, по-дълги и много тегави. И реших че, аблацията ще е нещо като по време на пръстъп на аритмия да съм в надежди ръце на специалисти, които ще ме отърват от това мъчение.
Успех Ви желая!  Добре, че има начин за спасение от тази неприятност!

# 729
Ами на 9ти Юли съм на консултация при др.Трайков, преди 2г бях на преглед при него и той ми каза като си готов ЗАПОВЯДАЙ... и след 2г търпене реших да отида защото е досадно да си извън ритъм с часове и постоянно да мислиш, кога ще се случи отново. За момента пия бетаболкер и е по-добре от преди, но да на 9ти съм на консултация и от там ще ми каже за дата и час.

# 730
Аз лично я направих от страх да не направя инсулт, понеже съм с ПМ и ПТ. Антиаритмиците не ми подействаха.За един месец два пъти влизах в болница с пулс 140 до 160 и стигнах до извода, че това не е живот.Аблацията я направих на 02.07 в Сърце и мозък Бургас, с пълна упойка, което за мен беше идеалният вариант. След 5-6 часа вече станах, на другия ден даже излязох на малка разходка.Преди това ми правиха коронарография...ами гадна е, ама се търпи.По-болезнена е компресиращата гривна, ама и тя се изтърпява😁Вече съм у дома, имам малко болка високо в гърдите, към гърлото по-скоро, но това е нормално

# 731
Kоронарография пък защо са правили, на мен не са ми казвали за това?

# 732
Kоронарография пък защо са правили, на мен не са ми казвали за това?
Честно казано не питах.Може да е заради възраста ми, 54 г.  и съм пушачка, а може да е вътрешноболнична практика, защото на мой познат, също с аблация отпреди месец, също са му правили такава
Вие къде ще я правите?

# 733
В Токуда при др-Трайков

# 734
Aizen, за твоята и моята диагноза не се налага коронарография. При ПМ се изискват повече изследвания и като цяло е по-сложно. Нашата диагноза е лека, спокойно!

Общи условия

Активация на акаунт