Качествена дограма - 4

• 18 285
  • 377
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
При такава минимална нужда от отопление със старата дограма ,по-добре без вътрешното К .Така или иначе ,коефициентът на топлоизолация на новата,ще е по-добър от старата .Незнам обаче ,доколкото биха ви паднали летните температури с 4С отвън .Пече ли през тях ,не вярвам вътре да е под 28° .

# 136
Благодаря!

# 137
Простосмъртни могат ли да имат достъп до енигматичния калкулатор? Бихте ли дали линк?

# 138
  • Пловдив
Простосмъртни могат ли да имат достъп до енигматичния калкулатор? Бихте ли дали линк?
Joy Joy
Разбира се ,но е само за Сейнт Гобейн стъкла .
https://calumen.com/#/home

# 139
Бихте ли били любезни да споделите know-how на тема подпрозоречни первази, моля?

# 140
Бихте ли били любезни да споделите know-how на тема подпрозоречни первази, моля?

Най-добре камък - технически или гранит.

# 141
В моя случай, както бях писал, района е планински и повече ни интересува да се задържа топлината. От написаните коментари заключавам, че е ок навсякъде да сложа К-Б-К, освен в стаи,където е южно или югоизточно изложение. За тях е ок 4С-Б-К. Ако така го поръчаме, добре ли е?

# 142
В моя случай, както бях писал, района е планински и повече ни интересува да се задържа топлината. От написаните коментари заключавам, че е ок навсякъде да сложа К-Б-К, освен в стаи,където е южно или югоизточно изложение. За тях е ок 4С-Б-К. Ако така го поръчаме, добре ли е?
Абсолютно погрешно е, югът вкарва зимата най-много топлина, югоизтокът също.
Западът е този, който може да има проблем лятото и пак е строго специфично. Аз и там съм с Ка-Б-Ка.

# 143
Там, където ни е верандата, трябва да остъклим 3.6 х 2.8 кв.м пространство. Тази дължина - 3.6м по проект е разделена на 4 сегмента х 0.9 м (1 врата + 3 фикс прозорци). Питането ми е - може ли да бъде  1 х 1.8м + 2.0.9м, т.е. вместо врата + 1 фикс, да имаме нещо като дълъг прозорец (който да се отваря като врата)? Какви са минусите (освен висока цена, но това не е съществено) на такова решение (знам че дограмиста ще ми каже че не е ок, защото е извън стандарт, затова питам тук). Иначе и височината е нестандартна, и искат да е 2.1 м + 0.7 фиксове.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 09:24 от math79

# 144
Там, където ни е верандата, трябва да остъклим 3.6 х 2.8 кв.м пространство. Тази дължина - 3.6м по проект е разделена на 4 сегмента х 0.9 м (1 врата + 3 фикс прозорци). Питането ми е - може ли да бъде  1 х 1.8м + 2.0.9м, т.е. вместо врата + 1 фикс, да имаме нещо като дълъг прозорец (който да се отваря като врата)? Какви са минусите на такова решение (знам че дограмиста ще ми каже че не е ок, защото е извън стандарт, затова питам тук). Иначе и височината е нестандартна, и искат да е 2.1 м + 0.7 фиксове.
Фиксовете на мен ми стоят много грозно. Развалят и изолационните параметри на дограмата.
Говорете с фирма за алуминий. Някоя голяма, която изпълнява поръчки на търговски обекти.
Може да пратите запитване до Гика пласт или да им звъннете. Те поне ще могат да дадат реална насока какво да търсите ако не могат да изпълнят във Вашия район (понеже не посочвате).

# 145
Казаха ми, че ако било примерно 1.8 х 2.1, ставало твърде тежко и нямало да може да се монтира. А на нас ни се иска поне при верандата да е малко по-разчупено и красиво, не навсякъде да е всичко по стандарт.

# 146
Търсете друг изпълнител. На мен също на 2 места ми отказаха витрина 270х150 см (искаха да я разделят на две), но намерих кой да ми я изпълни.

# 147
Казаха ми, че ако било примерно 1.8 х 2.1, ставало твърде тежко и нямало да може да се монтира. А на нас ни се иска поне при верандата да е малко по-разчупено и красиво, не навсякъде да е всичко по стандарт.
Кой, Гика Пласт ли?

# 148
Търсете друг изпълнител. На мен също на 2 места ми отказаха витрина 270х150 см (искаха да я разделят на две), но намерих кой да ми я изпълни.
То за изпълнение все ще се намери някой, но какъв ще е крайният резултат? Доколкото разбирам, колкото повече стъкло без делители, толкова по - нестабилно е цялото тяло, и по - податливо на разширяване през лятото и свиване през зимата. Някой с мнение дали да сложа ПВЦ дистанционер?

# 149
Не знам какъв краен резултат очаквате Simple Smile
Понастоящем разполагам с една витрина 290х140 см и едно плъзгане (без повдигане) около 200х200 см, на над 15 години са и нищо им няма. И двете са PVC, не алуминий, който вероятно ще е още по-устойчив.
PVC дистанционер се препоръчва във всички 4 теми, така че да, сложете.

Общи условия

Активация на акаунт