Качествена дограма - 4

• 18 386
  • 379
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте! Колкото повече чета из нета по темата, толкова повече се обърквам. Мненията са толкова разнопосочни и от прочетеното вече даже ме е страх и дали ще сполучим и с качествен монтаж, независимо на каква дограма се спрем.

Предстои ни смяна на дограма на апартамент старо строителство в тухлен блок. На 4 етаж сме, като холът е с югоизточно изложение, спалнята и кухнята са със северозападно. Спалнята и кухнята гледат към оживен булевард и шумоизолацията ни е важна. Тези стаи са и по-тъмни. Искаме да усвоим терасата на кухнята, но да не я затваряме с 3 прозореца, а да я остъклим изцяло, за да ни е по-светло, но пък идва проблема дали няма да ни е студено така. Имаме една оферта за Саламандър и още една, която е за Алупласт като майсторът ни каза, че ще ни излезе 6300 лв, но с профил 88-90 и 48 мн троен стъклопакет. Прикачен офертата и на Саламандър. В предишното ми жилище бях със 5-камерен профил, 70мм, двоен стъклопакет на Трокал и като изключим, че се появяваше лек конденз, бях много доволна. Та въпросът ми е към коя марка бихте ме насочили? От коя фирма и монтаж сте доволни? И за описаните характеристики дали може да изберем и дограма среден клас? Какви да бъдат стъклата и различни ли трябва да бъдат спрямо изложението? Благодаря ви!
Скрит текст:
[urlg[/img]
[/url]
Трокал 88 профил. За кондеза TPS дистанционер, не слагайте алуминий между стъклата. Аргонът малко оскъпява, ако решите сложете.

Тези елементи оградените за какво въобще ги слагат? Само развалят изолационнните качества на дограмата.
[im]

Аз съм с врата почти 80/236 см и нямам делители.

[im

Остъклението на трета позиция бих го направила с летящ делител. Не знам дали и на втора не бих подходила така и статиците да са в края и да увелича максимално ширината на отваряемите крила. При мен максимумът беше 90 см. Така по-лесно се мият статиците.

[i

Ако искате да слагате камък или друг вид перваз/праг заложете аншлус /трнспортен профил/ долу с височина 2 или 3 см в зависимост от дебелината на перваза+лепилото.

"с югоизточно изложение, спалнята и кухнята са със северозападно. "

Такива са и нашите изложения. Това от снимките е югоизток. На всички съм с Ка-Б-Ка. И във всички стаи имам климатик за лятото.

Стъклопакетът е Нискоем. (4) /20/ Бяло (4) /20/ Нискоем. (4) - Aргон общо 52 мм. Може да потърсите и оферта за 6 мм- 4 мм-6 мм или 6-5-4
Страшно много ви благодаря за насоките! Ще се отбия тези дни до Ролпласт.
Аргонът също намалява и шумовете, така преценете според цената.
Моля изтрийте моите снимки от цитата си. Мерси!

# 166
Пак съм аз. Имам оферта за Рехау. Ако може мнение за нея. Холът е с югоизточно. Спалнята и кухнята със северозападно, но пред тях има доста високи дървета, които държат сянка. Двете стаи гледат и към булевард. Жената в офиса ни препоръча тези стъкла. Благодаря!

# 167
Защо стъклата стават Бяло-Бяло-Ка на позиции 2, 3 и 4? Северозападът е ОК с Ка-Б-Ка. Пак да напиша, че топлината отвън не е единствената генерирана в помещението, още повече пишете за дървета. Бяло-Бяло-Ка е по-лош по спецификации стъклопакет. Ug при бяло-бяло-ка е 0,8, а при Ка-Б-Ка е 0,6. Другите параматери са почти идентични, но малките проценти разлика водят до разликата му с над 20%. Светлината, която влиза в помещението е само с 1% разлика ако затова е сложила Б-Б-Ка. Не си струва, по-добре Ка-Б-ка.

Стъклата на Сейнт Гобен харесвам повече, ако имате опция да изберете...

От обкова на Сигения съм по-доволна от този на Мако.

Стъклопакетите в калкулатора са с ширина 44 мм, вашите - 42 мм.

# 168
Защо стъклата стават Бяло-Бяло-Ка на позиции 2, 3 и 4? Северозападът е ОК с Ка-Б-Ка. Пак да напиша, че топлината отвън не е единствената генерирана в помещението, още повече пишете за дървета.

Защото отсреща след дърветата е голям и шумен булевард и ми ни препоръчаха да наблегнем на шумоизолацията.

# 169
Защо стъклата стават Бяло-Бяло-Ка на позиции 2, 3 и 4? Северозападът е ОК с Ка-Б-Ка. Пак да напиша, че топлината отвън не е единствената генерирана в помещението, още повече пишете за дървета.

Защото отсреща след дърветата е голям и шумен булевард и ми ни препоръчаха да наблегнем на шумоизолацията.

А какво ѝ пречи на нея (шумоизолацията) Ка стъклото?

# 170

А какво ѝ пречи на нея (шумоизолацията) Ка стъклото?

С бяло стъкло шумоизолацията щяла да бъде по добра и светлипропускливостта? Не знам доколко е вярно, това ни каза.

# 171
Шумоизолацията ще е по-добра не заради бялото, а заради дебелината му - ако погледнете ще видите, че стъклата са с различна дебелина. Това спира хармоници от звука, които преминават през другите стъкла и подсилва заглушаването. Основно съм срещала 4 - 6 - 4 за целта, но това 6 - 5 - 4 е даже по-добро..
А иначе бялото стъкло затъмнява най-малко, то си е логично.

# 172
Преди малко идваха за размери. Човекът ни каза, че изобщо не сме за К-стъкла. Задължително 4 сезона и да са 4/4/4 - нямало да се чува нищо отвън...

# 173
Преди малко идваха за размери. Човекът ни каза, че изобщо не сме за К-стъкла. Задължително 4 сезона и да са 4/4/4 - нямало да се чува нищо отвън...

Принципно е прав - имам опит с 4/4/4 и наистина ефектът е голям. Но с различни дебелини ще е още по-голям. Вече вие си решавате.

# 174
Аз Ви сложих данни от калкулатора. Вие питахте ли го той с калкулатор работил ли е, на какъв принцип ги говори тези неща? Аз пък да Ви кажа, че контактувам САМО със Сейнт Гобен. Със специалисти с диплома и професионално обучение Wink

Лично аз НЕ разбирам защо се пише и се искат съвети в темата, а после идва Гошо, говори разни неща и се поръчват 4С бяло Ка. Вие нали светло искахте?! Той каза ли Ви, че с тях ще имате само 54% осветеност вместо 73?!

Посочих и че Ка Б Ка пропуска 73% при 6 5 4, а Б Б Ка 74%! 1% не знам по кой стандарт води до осезаемо затъмняване, че да се отказвате от 2 Ка стъкла

Каквото и да решите, успех с монтажа!

# 175
Аз Ви сложих данни от калкулатора. Вие питахте ли го той с калкулатор работил ли е, на какъв принцип ги говори тези неща? Аз пък да Ви кажа, че контактувам САМО със Сейнт Гобен. Със специалисти с диплома и професионално обучение Wink

Лично аз НЕ разбирам защо се пише и се искат съвети в темата, а после идва Гошо, говори разни неща и се поръчват 4С бяло Ка. Вие нали светло искахте?! Той каза ли Ви, че с тях ще имате само 54% осветеност вместо 73?!

Посочих и че Ка Б Ка пропуска 73% при 6 5 4, а Б Б Ка 74%! 1% не знам по кой стандарт води до осезаемо затъмняване, че да се отказвате от 2 Ка стъкла

Благодаря за насоките! Наистина са ми от помощ в избора. Мисля да се спрем за хол К/бяло/К - 4/4/4 - Слънце има от сутринта до малко следобед. Нямаме проблем с шума от тази страна. Спалня и кухня също К/бяло/К. Спалнята, за да е по-добре шумоизолирана - 6/5/4, а кухнята 4/4/4. Те гледат на северозапад и следобед напича слънце, затова се притесняваме с два пъти К дали няма да ни става мн задушно. Нямаме климатици там и сме на парно. И последен въпрос - С бяло/бяло/К по-светло ли ще ни е, отколкото с К/бяло/К?

# 176

Благодаря за насоките! Наистина са ми от помощ в избора. Мисля да се спрем за хол К/бяло/К - 4/4/4 - Слънце има от сутринта до малко следобед. Нямаме проблем с шума от тази страна. Спалня и кухня също К/бяло/К. Спалнята, за да е по-добре шумоизолирана - 6/5/4, а кухнята 4/4/4. Те гледат на северозапад и следобед напича слънце, затова се притесняваме с два пъти К дали няма да ни става мн задушно. Нямаме климатици там и сме на парно. И последен въпрос - С бяло/бяло/К по-светло ли ще ни е, отколкото с К/бяло/К?

НЕ, разликата е 1%, вижте на снимките от спецификациите, които сложих - 73% и 74%, АКО изберете обаче, там разликата е 20%!.
Лятото е топло 1-2 месеца, НО топлината не идва само от слънцето, а и от хората и уредите. 4С не решават проблема, но целогодишно ще имате 20% по-малко светлина!
В този ред на мисли бих монтирала дори евтин климатик ако се чувствам некомфортно, защото на охлаждане дори те работят икономично и със сигурност ще ми охлади, за разлика от 4С, които студено не отделят и не охлажат въздуха лятото, а само редуцират лъчите, но казахте, че сте с изложение северозапад все пак!

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 11:28 от drago_2008

# 177
Здравейте отново,
Искаме да сменим остъклението на тераса с цел да се ползва за офис. Има ли нещо различно което трябва да се вземе предвид когато се поръчва дограма за остъклена тераса спрямо дограма за стая? Малко се намръщиха от фирмата като настоях за К-Б-К стъкла, но се съгласиха. И тук ли да искам аргон, транспортен профил за долната част, топъл дистанционер и монтажът да бъде максимално близко до външната стена? Ще бъдат две големи неотварями крила и едно отваряемо помежду им. Приемам всякакви идеи и съвети как да стане максимално топло и приятно.

# 178
Ще ми пропоръчате ли фирма, която работи с Кьочерлинг дограма? За София става въпрос

# 179
Здравейте.
Идвам и аз с въпрос, дано успеете да ме ориентирате.
Ще сменяме дограма на хол в панелка. За огромните вратопрозорци става въпрос, които заемат почти цяла стена, ще прикача снимка в скрит текст. Западно изложение е. С шума от нея страна няма проблем, лятото напича много. Много ни се ще зимата да изолира добре. Чувала съм само за обикновен стъклопакет и такъв 4 сезона. Не знам какво представляват и каква е разликата. Към какво точно да се ориентираме? Къде мога да видя някаква ориентировъчна цена? Спряла съм се да е кафява, имитация на дървено или нещо подобно.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт