Да преправим старите мебели с любов - тема 40

• 42 800
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Коженият гръб настърча над вратата. В същото време не достига до пода. И без това ще доизмазвате и боядисвате, бих свалила до/под нивото на вратата кожения гръб. Ламинат върху плочките и первази за ламинат са най- нискобюджетното решение за преодоляване на "каращите се" цветове.

# 391
  • София
И аз бих предложила да се свали надолу до нивото на вратата. Вероятно закачалката е по-дълга и пречи на вратата да се отваря. Цветът много ми харесва.
Като гледам общата снимка обаче портмантото ми се вижда в повече. Вече има закачалка, а зад вратата би било по-удачно да има гардероб за извънсезонните дрехи или шкаф за обувки. В момента имате пет непасващи си неща - кафеникавата врата, сините плочки, зеленото пано, жълтеникавото портмантото и червеникавото шкафче за обувки. Аз бих махнала или портмантото, или паното и шкафчето. Поне шкафчето и вратата може да се боядисат в един цвят, а отгоре на шкафа да се сложи възглавница или да се тапицира направо, така че да хармонира с паното и вратата. Шкафът ще трябва да се подсили, за да може да се ползва като пейка.
Има с какво да си поиграе човек тук. След като премахнете първоизточникът на мухъла разбира се.

# 392
  • София
Защо да се подсилва, те тези шкафчета са си пейка. Нашето си имаше кожена възглавница като на паното отгоре, това не мога дидя има ли нещо.

# 393
  • София
Може, може. Аз отблизо не съм виждала и предположих, че е само шкаф. Още по-добре, ако не трябва да се подсилва. На снимката се вижда, че отгоре плотът му е тъмен /не е червеникав/ и май не е дърво. Като кожа е май.

# 394
  • София
По принцип трябва да са комплект
та оригинално си е пейка.

# 395
  • Австрия
Коженият гръб настърча над вратата. В същото време не достига до пода. И без това ще доизмазвате и боядисвате, бих свалила до/под нивото на вратата кожения гръб. Ламинат върху плочките и первази за ламинат са най- нискобюджетното решение за преодоляване на "каращите се" цветове.

И аз така  мисля: бих преборила мухъла и точно на тая стена бих преместила изумрудено-зеленото портманто (изравнено по височина с касата на вратата), заедно с шкафчето, измазано  в бяло. В бяло бих измазала стените и вратата, ламинат на пода или бих боядисала и плочките в бяло. На мястото на портмантото бих сложила на стената огледало, а отстрещната закачалка бих махнала и ако има нужда, вместо нея - някое плитко гардеробче. Кое налага всъщност две закачалки? При моите родители има все още такова портманто, в умерено кафяво (не знаех, че има и в зелено - много ми харесва в този вариант) и все още е в много добро състояние. Знам, че е удобно и събира доста.
В момента, съдейки от снимките, нищо с нищо не си пасва.. Thinking

# 396
  • София
Вярно е, че нищо с нищо не пасва и някога е слагано, каквото има, без да се мисли за естетика. Аз за това и не питам в Интериорната тема, а тук Satisfied
Паното опитахме да го свалим, но е невъзможно, само отдолу се повдига, хванато е много здраво в горната част и трябва да се реже.
За съжаление човекът, който би могъл да ми помогне с ремонта, се контузи тежко и сега с много от задачите трябва да се справям основно сама. Та някои неща, без нужните умения и подходящи инструменти, ще се наложи да ги спестя.
По- скоро си мисля дали да не сложа нещо над вратата, за да се изравнят нивата. За гардеробче няма място заради прозореца или трябва да е плитко до 30 см, за да не го закрива.
За боядисването на плочки отдавна ми е мерак да експериментирам, но това място е подложено на много голямо натоварване и не вярвам, че ще издържи. Всъщност цветът на плочките за мен е най- неподходящото в цялата картинка, а точно аз ги домъкнах преди 20 г., за да се използват някъде Blush

# 397
Виниловите плочи са много по-тънки от ламината, устойчиви са на мокрене и миене, затова ги предложих.
В краен случай може и някакъв балатум, вече има много такива, които имитират гранитогрес/бетон/мрамор, не са грозни като едновремешните.

Разликата до пода може да се прикрие с някакви кошове, етажерка за обувки или нещо подобно.

# 398
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Зеленото на закачалката е прекрасен цвят. Не бих го пипала. Бих сложила допълнителна дъска-перваз над вратата за изравняване на нивата. Бих боядисала портмантото в същото зелено като закачалката. Съфорумка беше показвала тук шкаф преправен от нея точно в такъв цвят. Фантастичен беше. Другата закачалка с гардеробчето бих изсветлила и/или посивила полу-прозрачно, така че шарките на дървото да личат, но да не жълтее.
За плочките, понеже не разбрах сивите дали са само кант, а с бежовото основни или обратното, или бих покрила с някаква постелка, или балатум/винилови плочи.
По-късно ще потърся назад в темите въпросния зелен шкаф и ще го примъкна тук.

# 399
  • Варна
Зеленото портманто е уникално бижу! 😍 бих боядисала всичко останало - врата, стени, мебели в бяло, за да бъде то звездата в помещението и да изпъква като акцент. Натоварен под не бих боядисала, няма да издържи в дългосрочен план. Най-бюджетно би било някое бохо килимче в цвят коноп или балатум в модерен десен, примерно мрамор. Бих боядисала само первазите в бяла боя за плочки. Те ще издържат. Няма да се стъпва по тях.

# 400
  • София
Дадена ми е зелена светлина да преправям всичко, освен плочките Joy Сега разглеждах някакви съчетания и единственото, което ми допадна като сходни цветове е нещо подобно

Мисля, че ще е добре, ако повечето неща са в бяло и тук там някакви златисти акценти на закачалки и лампа (както предложи Кубратова за месинг), плюс някоя бяла саксия с цвете с тъмнозелени листа и може би ще се получи нещо.

# 401
Действай! Точно тези цветове имаме предвид, сложи и кафявичко да приземи комбинацията - зелено, златно и кафяво (не много тъмен нюанс, но напр. орех) е прекрасна комбинация на фона на бялото. Даже си мисля, че ако шкафчето оставиш в дървесен нюанс, но го преработиш с някои месингови детайли (крачка, дръжки или декоративни елементи в ъглите), ще стане неузнаваемо. Но него го остави за последно, ще видиш какво липсва. Щом не можеш да преработваш плочките, може да ги покриеш с килим, в който има от техните цветове + малко зелено или едноцветен мокет.   

# 402
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Обещах да потърся зеления шкаф, който помня показван тук от съфорумка.
Ето поста ѝ - https://bg-mam.ma/p/1296056/44179510
И обясненията - https://bg-mam.ma/p/1296056/44181565

На по-предна страница в същата тема друга съфорумка е показала боядисан подов фаянс в баня - https://bg-mam.ma/p/1296056/43602802
Въпреки красивия, отдалеч, резултат май не е най-доброто решение. Прегледайте и коментарите след постовете.

# 403
Зеленият шкаф е върха!

# 404
Боядисаните плочки не се ли лющят? А боята добре ли се мие, все пак е под? Никога не съм опитвала и не знам как става. Кухненски плот съм боядисвала, никога повече!
не съм боядисвала плочки, но в клипчета за ремонти се вижда, че след по-интензивна употреба, боята се лющи.

Общи условия

Активация на акаунт