Да преправим старите мебели с любов - тема 40

• 42 805
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Вратата бих боядисала бяла, за кожата бих си избрала хубав цвят. Хрумва ми, че може да се махне старата закачалка и ако  на новата няма  да пасват дупките, бих сложила една красива дъска от край до край да покрие и бих сменила и на двате с еднакви красиви закачалки. Бих изшкурила и  двете и бих ги направила един цвят+смяна на огледалото.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 14:22 от Angel_Dust

# 376
  • София
Благодаря, Кубратова! Антре е това, но не входно, в дъното му са баня и тоалетна. На мен зеленото ми е любим цвят и ми харесва, но никак не се връзва с плочките, а тях няма как да подменим.

# 377
  • София
Аз мислех, че за боя за кожа става въпрос. Иначе знам го това зелено портманто и не го харесам много.... Ние имахме кафяво такова... Честно бих го претапицирала(сама😁 на видео изглежда лесно)
Виж плочки се боядисват още по-лесно🤣

# 378
Аз се опитах да претапицирам столове (не сама, че са сложни) и се оказа, че цената щяла да е по-висока от цената на самите столове. Та не знам колко би излязло претапицирането, дамата изрично спомена за бюджетен ремонт. И аз имам някои виждания, ама не са твърде бюджетни, затова се въздържах. Плочките се покриват с мокет, килим...

# 379
  • София
Столове май е по-пипкаво, това си е правоъгълник, гръб-фазер, парче дунапрен и плат според бюджета, но тя щом си харесва цвета не виждам защо да го сменя. Аз наистина в този случай бих помислила за боя на плочките, поне да са еднакво сиво. Казват добре ставало, при все, че не съм виждала на живо. Иначе така като ги гледам плочките, чак пък да не си отиват със зеленото., за ме проблема е, че са два цвята плочки. 🤷‍♀️
Мда мокет, килим е вариант, щом не е входно антре.

# 380
Имам такава закачалка на вилата. Не е ръждясала,  но ме дразни. Смятам да я мина с боя 3 в 1 меден цвят и после с твърда малка четка да надраскам с черен металик. Ще потърся снимка - така направих рамката на метална маса и стана добре. От боите 3 в 1 има всякакви цветове и може и по-смело решение - според цвета на вратата (бих го променила). Много са здрави тези закачалки и имат голяма товароносимост.

# 381
  • София
  Ако боядисате всичко наоколо в бяло разкошния зелен цвят няма да се бие с плочките. И е много запазен, така че по - скоро бих боядисала плочките или залепила стикери отгоре отколкото да развалям кожата. Закачалката може да свалите и да боядисате с боя, която направо е с преобразувател вътре може би черна. Всичко дървено и вратата с бяла боя и ще светне!

# 382
Аз подкрепям вариантите на Кубратова и Катри за запазване на зеления цвят на тапицерията. Закачалката и вратата могат да се боядисат по-лесно. Ако боядисате вратата в бяло, тапицерията в зелено ще изглежда съвсем иначе.
Шкафчето също може да се боядиса - частта под седалката. Самата седалка аз бих оставила така и бих избрала някакви подходящи възглавници, които да са по-цветни.
Другото портманто също подлежи на боядисване, ще изглежда съвсем различно.

# 383
И аз бих оставила зеленото, на монитора ми изглежда много красив цвят. До пода ли стига зеленото? Ако много се бие с плочките може да сложиш нисък шкаф за обувки или друго, което да ги раздели визуално.
За останалото и аз бих избрала бял цвят или някакъв много светъл неутрален нюанс.

# 384
И да не пропусна - ако остане зеленото, задължително внеси месинг или бронз в дръжки, крака на мебел, декорации и т.н. Дори закачалката в горната част може да боядисаш в такъв цвят, ще стане великолепна комбинация.

# 385
  • София
Благодаря, момичета!
Започвам да преосмислям нещата и сякаш наистина ще е по- добре и по-лесно да боядисам вратата бяла и да запазя зеления цвят. Допадна ми и идеята да сменя двете метални закачалки и да взема нови и еднакви. Тези и без това са дълги и малко пречеха на пердетата.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 19:38 от 4μΕ

# 386
Сега разбрах драмата със зеленото и светлосините плочки Laughing
Ако не може да се сложи ламинат/винил върху плочките - заради нивото със съседните помещения, бих предложила да сложите някакво малко килимче/изтривалка в по-неутрални цветове пред тапицерията/в коридора, така че да не стои зелено до светлосиньо. И без това, особено през студените сезони, често се събират повече обувки/боти/ботуши, мокри, килимче/изтривалка ще помогнат и за това.

# 387
И аз съм за този вариант, може да махнете тези первазните, да боядисате плочките и да сложите други первази. А аз зеленото си го представям в много хубава комбинация с кафяво, но може би предпочитате нещо светло заради размерите на помещението.

# 388
  • Под сянката на разлистените кактуси
Боядисаните плочки не се ли лющят? А боята добре ли се мие, все пак е под? Никога не съм опитвала и не знам как става. Кухненски плот съм боядисвала, никога повече!

# 389
  • София
Не съм ползвала но е за плочки и подове по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт