Да преправим старите мебели с любов - тема 40

• 42 754
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Горната част е ракла.
Тази горна част май е доста плитка, нали правилно разбирам?
Ако му сложите едни високи крачета в Mid-Century стил, а тапицираната седалка смените с плот, шкафът за обувки може да стане на шкаф за грамофон. Същият лакиран фурнир е невъзможно, затова плотът си го представям някакъв лъскав черен, може би някакъв готов ламинат. Плотът ще се вдига, когато искате да слушате плочи. Simple Smile Има хора, които имат грамофони, скромни и компактни, без да са някакви чудовищни hi-fi уредби и според мен би им вършил съвсем практична работа подобен шкаф.

с черно

# 601
Нямам никаква идея какво точно и как точно ще го преправям. Само знам, че ще е пролетта, лятото, на топло. Simple Smile
Обаче, тъй като от известно време си търся стол за новата спалня, ми хрумна идеята ММ да ми направи подобен.

# 602
  • Варна.
Моето е почти същото, без ракла, с плъзгащи се врати, които не могат да се помръднат без канско усилие и със зелена тапицерия от изкуствена кожа. За сега е наказано на тавана.

Същото шкафче има в квартирата на дъщеря ми. Извадих вратичките и натърках улеите със сапун, така се оправи движението им. Сапуна помогна и на шкафчетата на дървени водачи на секцията. Мисля сме коментирали вече, че може да се използва и восък (свещ).

# 603
  • София
Аз ги натърках с течен парафин/ по съвет от тук/
имаме същото на село...направо летят сега Laughing

# 604
  • Пловдив
Здравейте момичета! Аз съм изпаднала в чуденка и имам нужда от съвет. Вчера боядисах един стар скрин с тебеширена боя на Лорка. Преди боядисването зашкурих и почистих с обезмаслител, без грундиране. Работата е там, че крайния вид не ме удовлетворява особенно. Нито цвета, нито текстурата. Чудя се дали мога да го пребоядисам отгоре с някаква акрилна боя на водна основа? Дали трябва да нанеса грунд върху тебеширената боя преди това, и трябва ли отново да се шкури?

# 605
  • София
Как изглежда текстурата на Лорка? Че на мен ми предстои едно бюро в черно да боядисам и започвам да се колебая.

# 606
Добре изглежда, не е гланцирана боята.

Мила, пробвай отгоре с друг цвят тебеширана или се опитай да насложиш няколко ръце от настоящата боя, за да видиш дали ще има разлика.
Иначе аз съм я ползвала за основа (тебеширената боя) и след това съм боядисвала с друга боя, но бях прежалила масата, понеже е за външна употреба.

# 607
  • София
Ами ако текстурата не ти харесва ще трябва да прешкуриш иначе новата боя ще е със същата текстура. В смисъл ако искаш гладко покритие, а сега е на четка, например. Иначе има бои, които хващат идеално без грунд върху стари покриъия има и такива налагащи грунд, според каквото избереш, ако драстично ще смебяш цвят също с грунд ще е по-лесно.

# 608
  • Пловдив
Как изглежда текстурата на Лорка? Че на мен ми предстои едно бюро в черно да боядисам и започвам да се колебая.

Ами изглежда много сухо, без грам блясък, което си е нормално, но аз не бях виждала на живо как изглежда тебеширената боя. То трябва и да се лакира и след това сигурно ще придобие някакъв блясък, но и цветът стана много светло синьо, а ми изглеждаше по-наситено синьо на каталогът. Сега трябва са реша дали само да лакирам и оставя така, или да пребоядисам наново с aquachrom eco със сатенен завършек,като преди това зашкуря и грундирам за по-сигурно. Май ще е второто, макар че като си помисля за цялата работа.. 😅

# 609
  • Варна
Тебеширените бои са матови, да. И да лакирате, лакът попива и не става лъскаво като сатенът.

# 610
  • София
Прибвай малко някъде да минеш с лак и виж дали ще ти хареса

# 611
Лакът ще подсили цвета. Наистина опитай на скрито място с лак в- у боята.

# 612
  • Пловдив
Добре момичета, ще пробвам. Благодаря за съветите!

# 613
  • София
Не е нещо уау, но стигнах до задачата и обнових малко масичката:

Шкурка + масло, малко лепило и прах от шкуренето и дупките отгоре ги няма (страничните не ги пипнах)

# 614
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Прекрасна маса. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт