Да преправим старите мебели с любов - тема 40

• 42 691
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Спрей или боя за метал

# 721
Изглеждат ми супер мънички, за нещо такова и с лак за нокти даже бих пробвала първо. Не е като да са на място където ще се търкат и бършат постоянно, те ще са си на тавана и няма и да ги пипаш, нито ще ги и гледаш от супер близо.

# 722
Малки са, да. Около 2.5см.В бяло ще е по-добре да ги направя, нали?
Лак за нокти ми звучи добре.

# 723
Нищо не губиш да пробваш, ако не ти хареса даже лесно ще го изтриеш с малко лакочистител Grinning

# 724
  • В градината...
С лак за нокти съм боядисала главичките на болтовете на парапета ни от ковано желязо, който е черен, бързо и лесно.

# 725
Много е гладко и лакът трудно ще направи адхезия - ще стои на черти, а наслояването ще влоши визията. Бих предложила тебешитела боя - има малки разфасовки.

# 726
Аз съм боядисвала метален полилей със силиконова боя на водна основа.Ако ще са черни елементите може и с перманентен маркер.

# 727
  • София
Гледайки снимките това златисто е поя и тя изглежда, че се люпи... Може би трябва и да се поизчисти или позаглади първо...

# 728
Да, и това е боя. Не се люпи, а има драскотини/чертички, знаете как стоят по-старите бои.
С лак щеше да ми е най-лесно. С тебеширена боя трябва ли да изшкуря малко?
Реших да е в бяло. Черното ще стои като малки петънца.

# 729
Ред, щом е бяло, направи някъде опит с шрайбкоректор - течния бял химикал за поправка на текст. В БГ още го има в малки шишенца, подобни на лак за нокти (за при вас - не знам). Той е по-гъст и по-слепващ. Засъхва бързо и е траен. Наранено място на бяла мебел заличих с него и след минаване с влажна кърпа, не се е изтрил.

# 730
Потвърждавам за коректора.

# 731
Ред, щом е бяло, направи някъде опит с шрайбкоректор - течния бял химикал за поправка на текст. В БГ още го има в малки шишенца, подобни на лак за нокти (за при вас - не знам). Той е по-гъст и по-слепващ. Засъхва бързо и е траен. Наранено място на бяла мебел заличих с него и след минаване с влажна кърпа, не се е изтрил.
Супер! Благодаря много!

# 732
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Коректорът да е на ацетонова, а не на водна основа. Надписвам си с такъв едни пластмасови части, и страни на тъмни класьори, наистина е много трайно.

# 733
  • Варна
Здравейте!:-)
Пиша с надежда за съвет. Каква боя да купя за да боядисам дървена дограма? Дървото е много старо и по него няма дебела боя... не знам някога баща ми с какво го е мазал ...с нещо тъмно червено. Каквото и да е било, отдавна май го няма. Татко почина преди 25 години за мое съжаление. Опитвам да запазя и да довърша нещата които той не успя. Simple Smile Факт е, че дограмата е здрава, не е изметната, отварях и чистих и за мен си е наред. Тогава изчистих остатъците от маджуна и оправих стъклата, че бяха на пирончета останали. Това лято искам да боядисам, да се опитаме да я запазим за още години, макар, че е 40 годишна дограма.
Та каква ли боя да купя? Ще ми се да я има и във виненочервен вариант. Simple Smile
Ето това ни остави той, 20 години никой не ходеше там по ред причини... Трябваше да поостарея та да и дойде времето.Simple Smile
Скрит текст:

# 734
Според мен е по-добре даомаслите дограмата.Всякаква боя или лак ще се обели .

Общи условия

Активация на акаунт