Да преправим старите мебели с любов - тема 40

• 42 780
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ленено масло или осмо или масло за дъски от някой строителен хипермаркет... Не с олио за готвене, гранясва

# 436
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Какво се има предвид под дъска от бамбук от ИКЕА? Готварска? Рафт? Защото не бих мазала готварска дъска с масла за дървесина.

# 437
Miriel,
Какво стана със столовете?

# 438
Не съм сигурна дали тук да питам, но имам дъска от бамбук от ИКЕА. Искам да я изшкуря и намасля отново. Въпросът ми е с какво? Четох за сгорещено олио няколко пъти.
Аз си купувам масло от Икеа за тази цел (предназначено е и за дъски, които имат досег с хранителни продукти) и с него мажа, оставям да попие за ден.

# 439
  • София
Има масла за готварски плот и дъски за рязане, включително в самата икеа, които са безвредни, най-вече на база ленено масло, има и вакси, твърди.
https://www.ikea.bg/products/trixig-maslo-za-darvo-upotreba-na-zakrito/00581065/ ето икейското

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 18:03 от Angel_Dust

# 440
Има масла за готварски плот и дъски за рязане, включително в самата икеа, които са безвредни, най-вече на база ленено масло, има и вакси, твърди.
https://www.ikea.bg/products/trixig-maslo-za-darvo-upotreba-na-zakrito/00581065/ ето икейското
Същото ползвам, но в плоска опаковка, просто са я обновили, моето е отдавнашно. Маслото е добро и го ползвам от години - мажа дъски, дървени прибори, даже бамбукови сушилници за съдове съм мазала, но тях вече не ги ползвам и ми отпаднаха от грижа. Обикновено периодично мажа всички дъски наведнъж, дори и не всички да имат нужда, че мразя да се клепя, пък и искат място да съхнат после (до следващия ден), оставям си само една-две за ден ползване, после мажа и тях.

# 441
  • Разпиляна във въображението
Да, дъска за храна. Ще вземем икейското.

Нана, столовете са на пауза. Третият трябва малко да се довърши с изшкурването и все още не сме решили дали да ги боядисваме, или да им сложим масло/лак.

Но ето как се получи гардероба.
Скрит текст:

# 442
Моята дъска за сервиране на сухи мезета я омаслявам периодично с кокосово масло. Доволна съм.

# 443
  • В градината...
Тъкмо щях да пиша за кокосовото масло. Имаме железен тиган, който ако не се омазнява, ръждясва, мажехме го с олио, но бързо започва да гранясва. И понеже имаме кокосово масло, пробвахме с него - няма проблем.

# 444
Перуника, може ли да опишеш как точно го омаслявате? След ползване го миеш, подсушаваш и омазнзяваш или по друга технология? Какво стана с ръждата?
И да питам как върви строежа на морската къща?

# 445
  • В градината...
Да, точно така - мия, подсушавам и мажа със салфетка. Ако си е пуснал ръжда, хубаво натривам със салфетката, за да я махна.
А къщата - това лято беше страшна жега и гипсът стягаше за минути. Сега стигнахме до боята. Та се чудехме вчера с какво да боядисаме вратите, понеже са само с грунд. Купихме една чешка мисля, че е - Jedynka. Търсих тук из темите за акрилна боя, че последните години не ни се е налагало да ползваме, та после ще пиша отзиви.

# 446
Много благодаря.
Чакам с нетърпение снимките на къщата и дворчето! Успех!

# 447
Погледнах няколко поста. Много сте креативни в тази тема. Аз нямам планове засега да сменям дизайна на мебелите ми, но пак да кажа, че много красиви неща творите.
Знаете ли тази ютюбърка?

Съвсем различен въпрос. Имам бели врати, но дъщеря ми реши да ги изрисува с флумастер. Аз в опит да ги изчистя леко свалих боята на една от тях. Някакви идеи каква боя да взема, за да я поправя?

# 448
  • София
Тъжна работа - Дай, да оплякаме прекрасното дърво с боя. Що пък да не скапем страхотния шкаф!
Извинявам се на любителите на боядисването.

# 449
  • София
Ама тя си има шкаф с бели врати... Но зависи какви са тези врати и с каква боя са... Вероятно вс ще трябва да се пребоядисат, бялото е цвета с най-много нюанси.
Плюс това... Никой не е длъжен да харесва дърво,нито да му се връзва с интериора.

Общи условия

Активация на акаунт