Да преправим старите мебели с любов - тема 40

• 42 771
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Аз си взех от бриколаж, че си изтървахме ютията и проби 2-3дупки на новия ламинат, страшно ме хвана яд... Но сега не личат, ако се изтърка наистина мн лесно се слага, имаше и някакви като флумастери ако трябва някоя шарка нещо да дорисуваш предполагам, но при мен си заспа.

# 466
Да добавя, че скоро надрах ламината почти от край до край, бутайки столчето за хранене на детето. Една хууубава светла драскотина, да ти избоде очите. Някъде тук по темите /май Хитринки за всякакъв случай/ някой беше писал за орехова ядка. Натърках го и драскотината въобще не се вижда. Трябва да търся специално под ъгъл, на проблясък от светлина. Та в някои случаи може да е вариант...

# 467
  • София
За драскотини има и восъчни моливи и пастели. Всякакви такива има по строителните магазини в прилична гама цветове, не са скъпи. И би трябвало да държат на миене и препарати. С ореха може и да става, но за под, които все пак се мокри при миене бих оредпочела някакво запечатване на дупката, защото все пак - ламинат е. Въпреки че ламината се оказа мн дръжливо нещо, хич не е някаква кека, дето малко мокро и ше се раздуе като балон

# 468
Здравейте, това е старата мебел която искам да обновя, ще се ползва на вилата, та не гоня перфектен вид, a приличен. Повърхността е изшкуркана, започнах директно с боя, но малко се съмнявам дали ще стане и дали ще покрие
Може би, трябваше да грундирам преди това, но не съм запозната. Моля за насоки

# 469
Ще стане с няколко слоя, сложи му една ярка боя и ще е страхотен акцент.

# 470
А каква боя ползваш? Знам от темата, че тебеширената доста добре покрива.

# 471
Може да разредиш /с вода или разредител, зависи от боята/ малко от боята и да го грундираш с нея.

# 472
Боята е алкидна. Май трябваше да взема на водна основа, но сега разбирам, че има и други видове:grinn:
Да, идеята за друг цвят не е лоша, мислех да е бял. Той има и витрина и там цвета е маслено зелен

# 473
  • София
Кое точно трябва да е новата боя тук?... Не е мн изшкурена, някои бои биха покрили и така, някои искат до чисто дърво, едни искат грунд, други не... Няма ли препоръки как се ползва тази?

# 474
Нещо не е наред с тази боя, отдолу избиват някакви петна. Ползвай грунд или по-тъмен цвят.

# 475
  • Разпиляна във въображението
Един въпрос странично от мебели. Някой да е боядисвал тостер? Чудя се дали да не мина моя със спрей с черна боя.

# 476
Един въпрос странично от мебели. Някой да е боядисвал тостер? Чудя се дали да не мина моя със спрей с черна боя.
Малко съмнително е да се получи трайно решение, все пак боята трябва да е устойчива и на нагряване, вероятно има и специфична технология на полагане. Ако цената на такава боя е висока, бих сменила тостера или да го ползвам, както е, щом е здрав.

# 477
  • София
Може пробваш с боя за радиатори.

# 478
Или боя за печки - има черна и е евтина. С такава боядисах ламарина под камина - държи се добре - не се драска лесно, но е мат.

Боядисах с тебеширена боя вътрешното тяло на климатик - не само че беше пожълтял, но отделните компоненти бяха в различен цвят.

# 479
  • Разпиляна във въображението
Благодаря! И без това ще си търся мат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт