Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 20

• 40 589
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
На мен са ми дупчени като бебе, естествено нищо не помня. Това исках да спестя на детето, което сега ме упреква, че иска, но го е страх Simple Smile
Иначе, като ви чета, в по-съзнателните години продупчването сякаш оставя негативни спомени.
Аз съм носила мънички, златни халки. Не съм имала треперушки, а много исках, защото повечето ми приятелки от ДГ бяха с такива. Simple Smile Кой каквото си няма, това иска.

# 571
Ами моите са дупчени на 8г, на дъщерята на 6,5г, и на сина на 6. Никой от нас няма негативен спомен. Даже децата ги забавих с по няколко месеца за да са сигурни че искат.
Сестра ми пък не искаше и до днес се ядосва, че майка ни и ги продупчила.

# 572
На голямата ги продупчихме преди първи клас.Тя поиска, отидохме, продупчиха и ги, и всичко свърши.Носи обици известно време и на един баскетболен мач ги свали(или ги свалят или ги лепят с лепенки, да не се раздере ухото) и повече не ги сложи.Има разни обички, тенекиики за еднократно носене, като реши ги слага сутрин и вечер ги маха, но не е по обиците за сега.

Малките нямат дупки.Едната от сега ме заглежда(аз имам много обици и ги сменям постоянно) и иска и тя.Но ще изчакам още малко да са напълно осъзнати.

# 573
Нашето училище не позволява обеци по физическо, вкл. и съвсем малки на винтче, вкл. и със защитни лепенки отгоре (имало такива специални, не съм ги виждала). Не се сещам какво толкова играят, че да е рисково, отделно дъщеря ми страни от груби спортове, включващи блъскане.  Както и да, не дават с обеци. Като сложа и лятна ваканция от едва 6 седмици, просто не виждам кога дъщеря ми може да си пробие ушите, да зарастнат достатъчно добре, че после да може два пъти в седмицата без проблем да маха и слага обеци.
Моите уши са зараснали много добре, но в първите години почти не помня да съм сваляла и слагала обеци. Пробивани са с пистолет и почти съм сигурна, че ми сложиха направо златните, без медицински преди това. Един единствен път, вероятно още са ми били прясно пробити ушите, при някаква игра и то защото ми разтъркаха ушите като елемент на играта, едното ми ухо прокърви. Други инциденти не съм имала. Е, и не търпя друго освен злато или сребро, но това е стандартното май.

# 574
Аз не мога без обеци, все едно съм без уши 😃, сутрин слагам и свалям преди лягане, и то, защото са големи халки, и не са удобни за спане. Едно време слагах различни, сега халките са ми любими и само тях нося. Simple Smile

# 575
  • София
Аз като бях малка имах постоянни проблеми с  възпалени дупки на ушите, даже и с медицинските обеци винаги имах възпаления, на 9-10 не можех да си помисля да си сложа обеци сама и не ги сменях, защото от възпалението ме болелеше. Тогава си мислех че никога няма да мога да си сменям обеци като другите момичета. Пробивани са са с пистолет.
Хубавата новина е, че всичко това отмина като станах на 14-15 и вече нямам такива проблеми. Получава се дразнене само ако нося дрънкулки повече от 1-2 дни. Иначе по принцип нося само сребро и всичко е ок. Явно не е нещо необичайно така като ви чета, но тогава от всичките познати и брадовчедки само аз имах този проблем и всичките съвети бяха да оставя дупките да зараснат и да не се занимавам.

# 576
Добро утро!

Исках да ви попитам кога махнахте столчето от колата за момичетата?

Дъщеря ми е на 10г, но е 153см с което вече не е задължена да го ползва, но аз и казах че е по-сигурно да седи на стол и тя не протестира.
Столчето реално става и за моята височина (175см).

# 577
  • Mediterraneo
Там някъде, на около 10 години и за двете. Ако и височината позволява. Зависи също и от позицията на коланите на колата, дали не са много нависоко.

# 578
Според изискванията в страната, където живеете. При нас седалка или столче са задължителни до ръст 135см. Сигурно и по-висока се е возила дъщеря ми на седалката, не помня кога сме я махнали напълно, тя е над 160 сега. Ако сте с висока кола, може и на дететo да му е по-удобно в столче и затова да не протестира.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 11:10 от Блу

# 579
Столче до 3-4г.
После със седалка до към 5-6 и толкова.
След това с колан.

# 580
Седалка имаш предвид сигурно. Май около 8-9 година я махнахме окончателно.

# 581
И двете ми деца на 7г (135см- 26кг) и 10г (153см- 38кг) са с такива. Облегалката за главата се регулира на височина и става и за мен.  :
Скрит текст:

Тарти, това ме притеснява. Колана идва от много високо и им минава през врата.

Голямата покрива местните изискавания, за да пътува без нищо.

# 582
И двете ми деца на 7г (135см- 26кг) и 10г (153см- 38кг) са с такива. Облегалката за главата се регулира на височина и става и за мен.  :
Скрит текст:

Тарти, това ме притеснява. Колана идва от много високо и им минава през врата.

Голямата покрива местните изискавания, за да пътува без нищо.
Ооо абсурд моята да стои в такова столче. Нашето беше със същите функции на Cybex. Махнахме облегалката сигурно още на 6 някъде. Остана седалката, на която седеше до към 8-9. Безопасността на столчетата е безспорна. За седалките мисля, че ако е такава с изофикс има ползи, но ако е обикновена, която може да се изплъзне функцията ѝ да държи детето високо малко се компрометира. Разбирам ги всичките изисквания и защо са, според тях обаче и някои възрастни трябва да са със седалка. Виждала съм само една съседка, която си караше колата с възглавница, за да може лека да се повдигна.

# 583
Стола махнахме на 10 беше си и удобно за спане:)
1 година беше със седалка само, че коланът и идваше високо, сега вече е без нищо, тя е колкото мен висока.

# 584
Когато станаха високи над 150 см. При нас това е изискването.

Общи условия

Активация на акаунт