Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 20

• 40 590
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
Моите първи обици бяха сребърни, защото пари за златни не е имало. На сестра ми бяха треперушки, моите - не. Бяха с долна закопчалка и цветенце отпред. Казах, че не искам треперушки. Бях на 8 г. Но въпреки, че бяха сребърни обиците и  пробити с пистолет, ушите ми дълго не зарастваха и боляха, защото обиците се мърдаха. Дъщеря ми нямаше този проблем, защото нейните бяха с медицински обици-топченца и ни казаха да не ги мърдаме.

# 556
И моите първи обици бяха сребърни, купени от полски център, ако ги помните. Знаехме, че трябва да са висящи, за да се мърдат всеки ден, че ми ставаха рани на ушите

# 557
  • Mediterraneo
На 7 години баба ни заведе в дома на красотата и ни пробиха ушите. Не с пистолет. Сложиха ни по един конец на ухо, носихме го седмица някъде и подносихме веднага разни пластмасови обеци. Треперушки не съм имала. Чак на 18 получих първите си златни обеци, които дадох вече на голямата ми дъщеря.

# 558
В нашия град пробиваха ушите в стоматологията. Всички ходеха там. Да, някъде в малките класове се случваше процедурата масово, слагаха се едни кончета, които се мърдаха сутрин и вечер и след известно време се сменяха с обици. Моите и на сестра ми бяха малки златни халкички, купувани в чужбина, сега дъщеря ми ги носи, много ги харесва. Треперушките си бяха масови едно време, наистина са ми грозни и на мен.

# 559
Но мен ми ги пробиха но 11години в болница, със закривенета игла и дълъг конец. Спомням си много добре ,че  си болеше.Треперушките бяха често срещани,но имаше и много златари навремето. Дъщеря ми загуби много обици и имаше период, в който купувах само медицински,защото не падаха. От халките  също съм най -доволна в това отношение.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 14:03 от candela

# 560
  • София
Аз не помня на колко години бях като ми пробиваха ушите, но съм била достатъчно голяма, за да ми остане някакъв спомен. С пистолет ми ги пробиха. Не помня болката, но помня кръв, която ми се стори много и се разревах от страх заради кръвта, която видях. Може и само капка да е била, ама на страха очите са големи. Smiley.Обеците ми бяха златни треперушки. Завиждах на всички с други обеци, каквито и да било други обеци, защото не си ги харесвах треперушките. Всъщност само сребърните треперушки ми изглеждаха по-грозни от моите и то не за друго, а защото една баба имаше сребърни и мислех, че са за баби. Laughing 

Относно бижутата, подарък от баби и дядовци. Моите баба и дядо ми подариха за един рожден ден златно колие. Аз тогава изобщо не носех друго, освен сребърни синджирчета и не го харесах това колие. Но го пазя до ден днешен. Към днешна дата за мен то е мил спомен от вече покойните ми баба и дядо. Никога не съм го носила, защото никога не се е вписвало в стила ми, но ми е ценно. Heartpulse

Ушите на моята дъщеря не съм пробивала. Знам, че са снабдени с много акупунктурни точки и се притеснявам да не бъде засегната някоя. Когато стане достатъчно голяма, че да разбира какво точно означава това, ще реши сама иска ли дупки. На този етап не иска. За кратко искаше, но бързо й мина.

# 561
За обеците сте под хванали, тъкмо с актуален проблем. От няколко дни ушите на щерката са станали на рани,слагам снимка. Тя обеци носи от 4г, беше на 6 като ги пробихме в златарски, до сега не е имала проблеми, сега какво стана не знам. Тъй като на спорт няма право да е с обеци ги сваля от време на време. Най често ги маха още сутринта преди училище и ги слага като се прибере. Преди всяко слагане си ги чисти с дезинфектант и тампонче, няма алергия (поне не се е проявявала до сега), та от време на време слага и дрънкулки. Последните ги носи един ден, спа с тях и на сутринта ушите и бяха на рани.
С какво да ги мажа?
Скрит текст:

# 562
Гентамицин.

# 563
И на дъщеря ми и става така ако сложи нещо различно  от злато и сребро . Оправя се бързо до няколко дни.

# 564
Забравих да уточня, че сме в Германия, ако не се е правила след 3 седмици като се приберем ще взема.
Както казах носи обеци от 4г, постоянно ги сменя и често слага и "боклуци", до сега не е ставало, за това съм в шок.

П.с. Сина ми също е с обеца, при него се получава ако носи обеци с винт. Всичките са му златни, но само халки може да носи

# 565
Кая, вземете OCTENISEPT Wunddesinfektionslösung на спрей, пръскай по няколко пъти на ден и оставяй да изсъхне без да бършеш. Сложете златни обеци за да не се затвори дупката и прибери всички дрънкулки които не са злато и сребро. Вероятно последните са имали никел в сплавта.

# 566
Златните също имат примеси, към които може да се прояви алергия.
Бабешки метод е сутрин, преди да си измие зъбите, да намаже ушите със слюнка

# 567
На мен ми се възпаляват ушите от всякакви обеци, ако не са златни или там от каквото са направени медицинските обеци.

Моето решение е да се измие с вода и сапун и ухото и обецата ( обецата с четка за зъби най добре). После поливам със спирт. После слагам обеците  и чистя със спирт всяка сутрин.

За 2-3 дена минава, но трябва да е на сложена обеца, ако не искате да се затвори дупката.

# 568
На мен ми става така от дрънкулки. Затова избягвам да ги нося повече от няколко часа, никога не спя с такива. Бих намазала с бепантен (от оранжевия) и злато/сребро в ухото.

# 569
Мерси Мьос, утре още ще взема.
Аз не мога да нося нищо различно от злато и много рядко сребро, за това и не нося. При нея обаче нямаше проблеми и реших че семейната бременност я е прескочила.
Тя както "обича" злато.....

Общи условия

Активация на акаунт