Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 20

• 40 918
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
  • Mediterraneo
Само вмятам, че тази година вадих първа лична карта на малката в Испания и си платих като поп 20 евро. И акт за раждане ми искаха, въпреки че има издаван задграничен паспорт.
Испания не признава двойно гражданство с Бг.

# 481
Тарти, в Испания най-шантавото е че нямаш един акт за раждане, а той изтича на всеки 6 месеца. Това е доста странно и особено за тук.
Вие отказвали ли сте БГ гражданства?
Мен ме спира някакъв формуляр от българското Социялно осигуряване, което никой в БГ не знае че съществува... сигурно в консолството ще знаят.. там ще попитам.

Искам да кажа че българските служители в консолството при нас са най сърдечните, внимателни, и намиращи решение държавни служители, които съм срещала. Ако има къде публично да ги похваля, бих го направила Simple Smile

Спирам с офф топика, за незаинтересуваните.

Връщайки се по темата.
Дъщеря ми има две големи бенки на гърба от много малка и те си растат с нея. Карам я постоянно да ги маже със слънцезашитен крем и въобще на всякъде да се маже, но тя е на плаж всекедневно и влизат и излизат от водата постоянно. Едва ли е толкова стрикнта.
Дали да  я накарам да сложи една слънцезащитна тениска като на бебетата или ще ме прати на майната си. Не мога да преценя дали прекалявам 😄

На есен ще я заведа да и ги погледнат.. като знам как се махат с лазер и нея колко я е страх просто ще е голяма драма. 😐

# 482
  • Mediterraneo
Не, Ели, догодина правим 10 години уседналост и ще задействам процедурата. Не ми пречи да се откажа от Бг документи.

# 483
Ваденето на лични документи в чужбина за български граждани е различно от ваденето на място в България. Има си допълнителни такси. И двата варианта съм ги пробвала.

# 484
Моята е светла, има бенки и ходи с бански за сърфисти с ръкави и слънцезащита. Половинки след 17 часа. Мрънка но това е. По 6 месеца е на силно слънце и море, не правя компромиси и ми се изтри езика да обяснвам колко опасно е слънцето. Видя го нагледно, двама наши приятели са с рак на кожата:(

# 485
Моята е светла, има бенки и ходи с бански за сърфисти с ръкави и слънцезащита. Половинки след 17 часа. Мрънка но това е. По 6 месеца е на силно слънце и море, не правя компромиси и ми се изтри езика да обяснвам колко опасно е слънцето. Видя го нагледно, двама наши приятели са с рак на кожата:(

Леле Джаки, още утре и тупвам една от тия дрешки.
Нещо такова си представям...

# 486
🌸

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 14:46 от JACKLIN*

# 487
Ели, нашите са такива с
Прекрасно е, но мисля че на тия температури няма да се навие на дълъг ръкав, тя тренира плажен волейбол. Не е във водата постоянно. Мокрят се но тренират на слънце.
Може да пробвам половинки с дълъг ръкав..

Благодаря

# 488
Здравейте,обръщам се с молба за съвет. Дъщеря ни е на 13,5 години,  но от около година е с почти постоянен световъртеж, получава редовно причерняване и замайване. Споделих на личната лекарка, която заяви че е нормално в пубертета. Да, обаче беше на една екскурзия миналата седмица и там мед.сестра й е замерила кръвното, което се е оказало 65/90. Като се върна и аз го мерих на няколко пъти, редовно е с такива стойности. Храни се нормално, не спортува нищо професионално.  ЛЛ не обръща внимание. При вас как са нещата, че започвам да се плаша вече? Пролетта пуснах кръвна картина и всичко беше в нормите.

# 489
  • София
bonbolina, аз до 30-годишна бях с кръвно 90/60, което за мен си беше напълно нормално. Пак казвам - за мен. Може неразположението да не се дължи изобщо на ниското кръвно. Поискай направление за специалист, но дори не знам какъв да препоръчам. Ако тук има по-компетентни, да кажат.

# 490
bonbolina, едно към едно с описаното от теб.  Айрян със сол и винаги нещо сладко под ръка.

# 491
Дъщеря ми от два дни и е подута подмишницата и я боли. Имате ли идея от какво е?

# 492
Дъщеря ми от два дни и е подута подмишницата и я боли. Имате ли идея от какво е?
Лимфен възел? Косъм? Натиск от банел на сутиен?

# 493
  • София
Aко се обезкосмява, може да е косъм. Иначе лимфните възли под мишниците реагират при най-обикновена инфекция.

# 494
Възможно да е от обезкосмяване, но утре ще ходи на лекар. До утре с какво може да се облекчи болката?

Общи условия

Активация на акаунт