Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 20

• 40 917
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
bonbolina, едно към едно с описаното от теб.  Айрян със сол и винаги нещо сладко под ръка.
  Знае за сладкото и винаги си носи нещо дребно,както и дъвки. Но рядко помага. За съжаление на консумира айрян. Но наистина и идея си нямам към какъв лекар да се обърна...

# 496
Аз цял живот съм с 60/90 кръвно от момиче до сега. И моята се оплаква от замайване, повече течности особено в жегите и яйрян със сол при по тежък случай. Или компот. Аз при цикъл си припадах най редовно, събирах още повече границите. След 2 то раждане рядко ми се случва.
Голямата и тя при МЦ е много зле, с ужасни болки. Малкта за сега търпи по 1 но шпа пие при нужда.

# 497
  • София
Моето кръвно като момиче също беше много ниско , но ЛЛ не обръщаше внимание години наред. Когато бях на около 20 г, смених ЛЛ и новата ЛЛ, освен че обърна внимание на кръвното ми, ме прати и на еднокринолог, който установи проблеми с щитовидната жлеза. Причерняването ми се оказа свързано и с щитовидната жлеза, освен с кръвното. 

От скоро и моята 10-годишна се оплаква от причерняване, обикновено при по-рязко изправяне. Кръвното не съм й мерила. Ние имаме апарат, но не знам дали ще измери правилно на дете, затова не пробвам, че ако даде грешни показания, може да се филмирам излишно ( а в това съм много добра). Предупредила съм я да внимава със стоенето на слънце, да пие много вода и да не се изправя рязко.

Има цикъл вече от 1 година. В последните 3-4 месеца идва редовно. Този месец подрани с 4 дена, но това си е в границите на нормалното. Само че с това подраняване се пада да й дойде следващия път баш когато сме на море ( ако си спазва "графика"). А точно се бях зарадвала, че ще й дойде когато се приберем от морето. Не сме планирали почивката , съобразно цикъла, защото когато резервирах, още не й беше редовен и нямах идея кога ще дойде следващия.
Менструалният бански вече ви се оплаках, че не си върши работата, така че ще си стоим с нея отстрани ( и на мен трябва да ми дойде тогава, мога да ползвам тампони, но доколкото се познавам, ще избера да съм солидарна с нея).

# 498
Аз също съм с ниско кръвно цял живот,сега ще видя как е в предменопаузата. При рязка смяна на температурата и при горещо време се усеща замаиване при наведена глава и клякане. Хемоглобин се изследва също,личния лекар или вътрешни болести ще ви пуснат изследвания. Като съм се казвала на лекар,са ми казвали, по-добре ниско кръвно. Айран, много вода и маслини,да не прегладнява,че пада и захарта.
Витамин Д и на дъщеря ми е нисък и пие отделно. Интересното е ,че на цялото семейство е нисък, пием всички предписани от лекар веднъж на 15 дена при много ниски стойности. На мен в момента ми е 14 и ми казаха на 15 дена ампула с  мазна храна,отделно и зелени зеленчуци . И това защото 2 месеца почивах, отделно двама приятели на 50 години и на тях веднага изписаха. Всички живеем в много слънчева странаНо с храната не набявяме нищо , а Много важен за организма .
И дъщеря ми има много бенки и изключително бяла кожа и се опитвам да я накарам да носи предпазни блузки ,но на 15 вече е мнооого трудно и невъзможно, не знам как ще се справя сега на морето. Точно преди месец  я водих да и видят бемката.  Лекарите и казват на 2 часа крем и избягване на силно слънце.  Но на тинейджър е трудно да спазва, освен ако не изгори и не се уплаши сам.

# 499
Candela,

Имам наблюдение на местните испански тийн момичета, на 15 по плажа са полуголи. Малко ме стряска тази тенденция. Има ли такова нещо при вас? Всички са с бански с прашки и минимални триъгълничета  за горнище. Аз самата ходя малко покрита и все пак не толкова гола, но съм на 41 🤪.
Мисля че на 15 е рано.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 11:27 от Eli..........

# 500
  • София
На мен такава голота ми идва в повече на всяка една възраст ( не коментирам голите бебоци, които са невинни сладури и попадат в друга категория). Разбирам, че съм малцинство с мнението  си. Масово момичета и жени ходят със съвсем оскъден бански и това си е тяхно право, щом те така се чувстват ОК. На този етап моето дете е избрало долнище тип боксерки. Надявам се и в бъдеще да не й харесва много-много да се разголва. За прашките съм обяснила и пак ще обяснявам, че могат да доведат до навлизане на бактерии и/или протриване . Но аз самата съм минала своя етап с прашки като бельо ( не бански) и съм склонна да приема, че евентуално и тя ще го премине. Надявам се обаче да не се научи по трудния начин защо не са ОК - аз по него се научих .

# 501
Pandachina, мен ме влекат целите бански, по-комфортно ми е, ама аз нито обичам, нито мога вече да се пека Simple Smile

Момичета, кажете фризьор, който е "добър на подстригване" (така са ми поръчали), и по възможност да е някъде в южните квартали, около ндк, 5те...?
Благодаря предварително! Имам да правя лична карта и ме уведомиха, че без фризьор преди това няма да стигнем до рпу-то. Laughing

# 502
Pandachina, мен ме влекат целите бански, по-комфортно ми е, ама аз нито обичам, нито мога вече да се пека Simple Smile

Момичета, кажете фризьор, който е "добър на подстригване" (така са ми поръчали), и по възможност да е някъде в южните квартали, около ндк, 5те...?
Благодаря предварително! Имам да правя лична карта и ме уведомиха, че без фризьор преди това няма да стигнем до рпу-то. Laughing

Зная един много добър посока лозенец от НДК-то . Сега ще ти пратя по лична.

И аз обичам цели бански и не ходя по плажове. Този ми е любим от 5г насам 😂.
Скрит текст:

Дъщеря ми ходи със половинки боксер или банския за трениране по плуване, но момичетата на по 15 са по прашки тип връвчици

# 503
И аз съм в Испания, с една майка говорихме, точно идваше от магазините . Почти всички долнища ги правят все по- малки и микроскопични за момичета на 16-17 години. За горнища е същото. Дори при плувкините има тази тенденция,мода. Трудно намираш нещо да харесат,те си имат техните претенции. Горнище триъгълно с подплънки харесва.Аз също не харесвам прашки и подобни на тази възраст. Но те след 15,16-17 почват да ги харесват. Засега удържаме положението.
Отделно са тези от католическите училища ,който ходят със цял бански.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 15:14 от candela

# 504
Скрит текст:
Тези са последните бански, които дъщеря ми си купи за лятото. Точно в тази възраст е - 15-16, това се носи тук. Момичета с прашки по плажовете не се виждат масово, май дори изобщо.

# 505
Дъщеря ми има голям проблем с горнищата на банските, малък размер чашка е - триъгълници без банели не харесва, а тези с банелите имат допълнителни подплънки за по-голям обем и я дразнят. Прашки не би се навила да носи за бански. Бански-прашки и аз не съм носила, както и монокини по чисто практични причини - дори не мога да си представя да ми се зачерви или изгови кожата на гърдите и дупето.

# 506
Бразилиана нося аз, малката си е с бикини или боксерки, засега няма никакво желание за разголен бански, но пък носи много къси блузки и топове и къси панталонки, почти няма нормална тениска за лятото. Или са огромни оувръзайз или пъпа вънка, няма средно положение.
Ели, страхотна фигура, браво!

# 507
На почивка сме в Испания. Около нас се размятат доста жени по монокини. Но преди малко една съвсем ме шокира - бременна, ама много бременна, по една прашка и голи цици. Детето се втрещи. Нашата девойка носи стандартни бански на две части, долната е бикини.

# 508
  • Mars Hotel
Ние също бяхме в Испания преди две седмици и коментирахме колко много жени са на плажа по монокини. Без оглед на възраст или външен вид - от 16-годишни до 60+.

# 509
Аз лично отчитам това като нещо положително. Хората в Испания нямат много комплекси и това е във всичко и ми се струва че живеят по-добре с тази нагласа.
Но разбирам че шокира когато е за първи път.

Да, топлес- а е доста разпространен .
За бременни в тия жеги ми се струва че не е толкова добра идея, не от естетическа гледна точка, а от здравословна, но да, ще видите и повече от една.

Също един от най централните плажове е нудистки. Минавали сме от там с децата от горната част на плажа по улицата. Дори не се впечатляват вече Simple Smile

Едит:
Дени, на нещо такова би ли се навила дъщеря ти?:
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 14:47 от Eli..........

Общи условия

Активация на акаунт