Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 20

• 40 911
  • 767
  •   1
Отговори
# 510
Ми то не е до впечатляване. На френските плажове, на които си ходим, не е прието да си по монокини. Има си плажове за натуралисти. Нито е естетично, нито здравословно. И не е до задръжки. Ок съм с избора им, но моят е друг.

# 511
По монокини не съм виждала много,но ние по басейни ходим . Знам,че има нудиски селца по морето,  има си и колонии с чужденци постоянно живеещи навсякъде по курортите. Така, че всичко има и са по-освободени по всички категории. Няма толкова култ към болезнено слаби и това е плюс за момичетата .
 Топ и отгоре зимен суйчер ако е хладно. Средно положение няма . Със затворени кожени маратонки на 40 градуса. Това е тренда. Виждам и унгарски, английски тинейджъри същата работа, цяла година еднакво облечени . Повтарям си:  и това ще мине:sweat_smile:

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 15:18 от candela

# 512
FKK (Freikörperkultur) е отдавна традиционна в Германия. Има си специални нудистки местенца (плажове, езера, басейни, къмпинги и т.н. и никой не се впечатлява. Но и не се смесват с местата за нормалната публика. Но като цяло хората не страдат от излишен свян, тоест е съвсем ОК например да си смениш набързо мокрия бански със сух без да се прикриваш и никой няма да ти върти очи наоколо.

# 513
  • Deutschland/HE
Както и в сауната да си задължително без бански. Беше сресирало наш познат прди десетина година. Две възрастни жени (над 70г) му направили забележка.

# 514
Grinning хахаха много забавна ситуация

# 515
Както и в сауната да си задължително без бански. Беше сресирало наш познат прди десетина година. Две възрастни жени (над 70г) му направили забележка.
Уау, това така ли е за сауните по принцип? без бански ли би трябвало да се влиза?

# 516
Уау, това така ли е за сауните по принцип? без бански ли би трябвало да се влиза?
Да, и това ме ужасява. Поради хигиенни причини е забранено носене на бански в сауната. Има на места определени дни или часове когато се разрешава ходене с бански.

# 517
Къде това? В сауната при нашия басейн е задължително да си с бански. Нравите, както и разбирането за хигиена, са различни по разните ширини и дължини.

# 518
Еее, ква хигиена да ми седне някой по .. карантия и гол задник и после аз. Добре не сме взаимствали тази практика у нас🤢🙃

# 519
В сауната към закрития басейн при нас трябва без бански, но с кърпа. Седиш на кърпата. В басейна с бански.
Eli,
Дъщеря ми харесва нормални горнища с тънки презрамки, само да няма подплънки. Къдриците ги пропуска.😀

# 520
Къде това? В сауната при нашия басейн е задължително да си с бански. Нравите, както и разбирането за хигиена, са различни по разните ширини и дължини.
В Германия и Австрия.
Еее, ква хигиена да ми седне някой по .. карантия и гол задник и после аз. Добре не сме взаимствали тази практика у нас🤢🙃
На кърпа се сяда. Казват, че потта се задържа в банския, става предпоставка и добра среда за развитие на бактерии, банските са синтетични и в жегата от тях точно тая пот се изпарява … демек на голия потта му стои по него или на кърпата, а на този с банския се разнася из въздуха. Има и разни други предпоставки, че не било здравословно да се потиш с бански, но не съм се задълбочавала. Не съм дозряла да отидем на сауна семейно деца, внуци и други роднини.

# 521
В сауната към закрития басейн при нас трябва без бански, но с кърпа. Седиш на кърпата. В басейна с бански.
Eli,
Дъщеря ми харесва нормални горнища с тънки презрамки, само да няма подплънки. Къдриците ги пропуска.😀

И аз искам да знам агрумента за без бански на сауна Simple Smile

А за банските разбирам, че не харесва подплънки. После стоя мокра 3 часа

# 522
Мойта си избра цял бански с подплънки. Колкото и прекрасно да ѝ стои, за нейната възраст и фигура можеше да избере нещо по-момичешко, но нямах време и нерви да я разубеждавам, защото след няколко дни щяхме да ходим на място с басейн и банския ѝ беше спешен. В крайна сметка, отменихме резервацията и този бански така и не е слаган. Все пак смятам да я убедя да пробва нещо от две части и без подплънки, точно заради съхненето, пък се надявам да се хареса.Simple Smile

# 523
  • София
Здравейте! Пуснах питане и в съседната тема, т.к. въпросът касае сина ми (17 години), но си позволявам да питам и тук. Интересувам се от препоръка за невролог. Има издадено направление номер 10-нервни болести, но не знам само детски невролог ли може да посети или на 17 години може и при друг. Причината, както го описва, са 2-3 случая последните 2 дни, когато все едно заспива/ губи съзнание за част от секундата, през което време си е с отворени очи. Личната му е пуснала изследвания и смята, че може да е ниско кръвно или стрес, но все пак.

# 524
До 18 години ги водят деца, но погледнете в Супердок за специалист, който преглежда и деца. Пожелавам скоро да отшуми и да няма нищо сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт