Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 20

• 40 593
  • 767
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Момичета да имате някакви идеи за символичен или за спомен подарък.
Големите ми дъщери, близначки след 20 дни стават на 18 г. По стечение на обстоятелствата, различни концерти, почивки, китара и тн ги получиха предварително, а се водят за РД.
Сега обаче се чувствам тъпо, как на деня, когато стават пълнолетни ще сме с празни ръце и няма нищо да получат за спомен. Отворена съм за всякакви идеи.
Те лично искаха да им позволим да си направят татуировки подобни на глезените, но таткото е против, така че поне засега се отлага. От приятели едната ще получи скок с бънджи или нещо с парашут, та и това отпада. И двете бяха или ще ходят на концерти на любими групи. Фотосесия също отказаха.

# 526
  • София
Aila, колие с техните буквички, сърчице или дървото на живота. Може да им измислите някакъв колаж или стихче, отговарящо на интересите или характерите им. Може от онези свещи със смешните и странни послания или чорапи със снимките им.

# 527
И аз не мисля че е момента за татуировки.

Това често съм ги виждала под формата на татуировка. Има ги и с две сърца.

Това си върви с опаковката, която е интересна:

# 528
Момичета да имате някакви идеи за символичен или за спомен подарък.
Големите ми дъщери, близначки след 20 дни стават на 18 г. По стечение на обстоятелствата, различни концерти, почивки, китара и тн ги получиха предварително, а се водят за РД.
Сега обаче се чувствам тъпо, как на деня, когато стават пълнолетни ще сме с празни ръце и няма нищо да получат за спомен. Отворена съм за всякакви идеи.
Те лично искаха да им позволим да си направят татуировки подобни на глезените, но таткото е против, така че поне засега се отлага. От приятели едната ще получи скок с бънджи или нещо с парашут, та и това отпада. И двете бяха или ще ходят на концерти на любими групи. Фотосесия също отказаха.
18 е голямо начало. Вече сте подарили, но пък напълно разбирам усещането да си с “празни ръце” на деня.
Гривни с гравюра. Едното, което си представям е глухарче и как от глухарчето отлита едно от парашутчетата (при вас може две) или надпис. Ние сме подарявали на дъщеря ни гривна с надпис “На дъщеря ни … Ти си по-смела, отколкото вярваш, по-силна, отколкото си мислиш, по-умна, отколкото допускаш и си обичана повече, отколкото можеш да си представиш”.
Може да направите такава рамка с пари, да се виждат само нулите. Надписът е “най-накрая на 18 и вече милионер”

Или малки фото-книги с 18 глави и по една или няколко снимки за всяка година.

# 529
  • София
Аз за 18 съм решила да предам златни пръстени, по един за всяка от дъщерите ми, които са ми подарък от моите баби.

И да не носят златни бижута, това си се превръща във фамилна ценност със сантиментална стойност. Ще им пожелая някой ден и те от своя страна да ги подарят на своите дъщери/снахи.

Разбира се, ще има и още подаръци/преживявания, но това съм си го нарекла със символика.

# 530
Тия фамилни бижута са ми ужасни. Имам една камара вкъщи, не нося такива щуротии. На щерката изобщо не й харесват... ама не можело нищо да ги правя щото били нам си от кой си. Ми за какво тогава са ми? Стоят в някакви кутийки, които се подмятат и от време забравям, аха да метна в коша.
Пълно отбиване на номера е това с тия джувки. Нищо лично не е.

Айла, да си направят тауировка с къна. Така поне ще разберат дали им харесва идеята и таткото няма да беснее Simple Smile Simple Smile

# 531
Aila, отбелязахме рождения ден на мм тази година с вечеря на тъмно, само нашето семейство, беше запомнящо се и приятно преживяване. Наистина беше абсолютен мрак, опитвахме се да гадаем какво ядем и какви съставки има във всяко ястие. Редувахме се да си пълним чашите от кана с вода. На детето също му хареса. В края на вечерята имахме възможност да видим и снимки и да получим подробна информация за менюто. Обслужването е прекрасно, част от екипа е всъщност от незрящи хора, които обикновено хостват всяка една маса и са твой персонален гид по време на вечерята. И тъй като в тъмното нито може да цъкаш на телефона, нито да се разсейваш визуално, поговорихме толкова смислено на всякакви теми, както не бяхме от много време. Абсолютно превключване на начина, по който ползваш сетивата.

Единственият проблем е, че за резервациите се чака, но пък понякога се освобождават места от днес за утре или за след седмица, просто трябва да се следи сайта на ресторанта. Оставям линк https://www.tenebris.bg/

# 532
  • София
Много благодаря за всички идеи.
С къна отдавна си правят някакви рисунки по екскурзии като са ,даже и сега си поръчаха освен украса за клубчето и пак някаква хена да се рисуват.
Благодаря и за идеята за колиетата или другите варианти за спомен.
Това с ресторанта е много интересно, ще видя дали ще има места.

# 533
  • София
Тия фамилни бижута са ми ужасни. Имам една камара вкъщи, не нося такива щуротии. На щерката изобщо не й харесват... ама не можело нищо да ги правя щото били нам си от кой си. Ми за какво тогава са ми? Стоят в някакви кутийки, които се подмятат и от време забравям, аха да метна в коша.
Пълно отбиване на номера е това с тия джувки. Нищо лично не е.
Силно се надявам, че моите момичета ще имат душевност, близка до моята и ще оценят и запазят подобен подарък.

Изобщо не става дума за купища синджирчета, висулки, обички и подобни, които едно време са се носели и са били модерни. Тях бих ги претопила/продала без колебание. Даже почти не пазя такива.

Идеята тук е друга, но явно не на всеки му носи усещането, което носи на мен. И не мога да се съглася, че не е лично. Честно казано, не се сещам за нищо по-лично от предмет, предаван поколения наред в семейството и предназначен само за жените в семейството. 🤔

Кое е по-лично? Шофьорски курс? Татуировка, пиърсинг, силикон? Скъп телефон? Кола? Дрехи, обувки, вещи? Още една дестинация? Кеш? Все неща, които или са необходимост, или и по всяко друго време могат да се случат.
Както казах, ще има И такива подаръци около пълнолетието, но личният подарък ще е този - пръстен от прабаба.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 16:48 от Илит

# 534
Моето момиче иска да бъде булка с моята рокля Heart А аз с много обич съм я прибрала в раклата, в която е бил чеизът на моята баба от 1923 год.

# 535
  • София
Ех, че хубаво! ❤️
Ето за това говоря. Сантименталност, признателност, приобщаване към част от нещо лично.

Скрит текст:
Вкъщи всичко е много модерно, изчистено, скандинавски стил, но се храним в 100-годишен порцелан Розентал, принадлежал на бабата и дядото на ММ. Носи ми радост всеки ден. 😊

# 536
На мен на 18тия ми РД баба ми ми даде пръстен, който се предава на най-малкото момиче в семейството от няколко поколения. Аз съм 5тото. Много красива сантиментална традиция.

(Само че. Пръстена е с диаманти и единия падна. Занесех го на много реномиран реставратор бижутер. Каза ми че не е възможна поправката, защото дори и да ми изреже на ръка един диамант ( сега се режат с лазер и се вижда разликата) с времето златото става много чупливо и не може да рискува да пипне  пръстена и целия да се разпадне. Затова вече не го гося и си стои в шкафа 🤷‍♀️)

Но при всички положения подкрепям с две ръце подобни традиции.

# 537
Ех, че хубаво! ❤
Ето за това говоря. Сантименталност, признателност, приобщаване към част от нещо лично.

Скрит текст:
Вкъщи всичко е много модерно, изчистено, скандинавски стил, но се храним в 100-годишен порцелан Розентал, принадлежал на бабата и дядото на ММ. Носи ми радост всеки ден. 😊
Тава е прекрасно! Аз бих настръхвала да не счупя нещо.

# 538
  • Бистрица
Моята майка ми беше сътворила албум със снимки от моите баби и дядовци,майка,баща,брат и мои. Подредени хронологично с написани цитати и мъдри вдъхновяващи мисли,  персонализирани към характера,мечтите и момента от развитието ми през тези години. Личен подарък и спомен, но зависи и от вашата цел и възприятието на дъщерите ви.

# 539
Не мога да си представя как някой ще нарече нещо толкова сантиментално и красиво за глупост.Трябва да е доста празен отвътре.
Дъщеря ми искаше моята булчинска рокля,но аз я дарих за абитуиренти в нужда/беше зелена/,без да и кажа,а тя ми се поразсърди.Съжалявам за това Но имам гривна от моята баба,която ще дам на нея.И друга от прапрабаба ми.А майка иска да и подари всичките си злата.Дали ще ги носи или не си е нейно решение Дори само да ги изважда от кутията от време на време носи топлина,любоя и принадлежност❤️

Общи условия

Активация на акаунт