Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 20

• 40 569
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
Моля за френската версия 🤗

# 616
Моля за френската версия 🤗

https://youtu.be/-0Ri5vRP94I?si=yhUbW9Esfee3pXdv

Един от последните случаи обяснени е със съвсем малко момиче.. 😔

# 617

Можеш да пробваш с "Твърде лично", като за начало, макра и вече не толкова актуален.

Всеки път като гледам "Твърде лично" и си мисля как ще го гледам с подрастващата ми дъщеря след някоя година. Всеки път съм си мислел че е прекалено и дали ще го понесе, но явно и други мислят това, че ще бъде възпитателен филм по -скоро. Не съм го очаквал. Там има за всичките пороци с последствията в най-лошия вариант.

# 618
Давай го. Ние сме френскоговорящи. А и моята кифла в събота става на 13, опасна възраст. Като се опитам да обяснявам, следва - Знам, знам. А дали?

# 619
Аз гледам с моята и за наркотици филми, “Баскетболните дневници” страшно я впечатли.
Наскоро гледахме и “Доза щастие” искам и аз за опсностите в нета да и пусна, но френски не знаем.

# 620

Можеш да пробваш с "Твърде лично", като за начало, макра и вече не толкова актуален.

Всеки път като гледам "Твърде лично" и си мисля как ще го гледам с подрастващата ми дъщеря след някоя година. Всеки път съм си мислел че е прекалено и дали ще го понесе, но явно и други мислят това, че ще бъде възпитателен филм по -скоро. Не съм го очаквал. Там има за всичките пороци с последствията в най-лошия вариант.
Като излезе бях 8-9 клас и ни водиха от училище на кино, точно с такава цел

# 621
Твърде лично е за 16 години. За мен тези категории не са случайно там. Иначе филмът е много хубав, но не бих го показала на дете.

# 622
А и не знам кога се преминава границата, и уж с цел "предупреждение", да не стане с резултат "развиване на тревожност" у детето. Понякога се улавям, че явно наистина прекалявам, защото моите започват да ми повтарят "мамо, плашиш ме"... А, не искам да представям света само като лошо и опасно място, и да ги направя плахи и тревожни възрастни.

# 623
Моята сама гледала Диада, но само ми каза, не сме го обсъждали, защото аз не съм го гледала

# 624
А и не знам кога се преминава границата, и уж с цел "предупреждение", да не стане с резултат "развиване на тревожност" у детето. Понякога се улавям, че явно наистина прекалявам, защото моите започват да ми повтарят "мамо, плашиш ме"... А, не искам да представям света само като лошо и опасно място, и да ги направя плахи и тревожни възрастни.
Разсъждавам като теб. Веднъж като беше малка толкова се издразних, че яла някакви неща в стаята (разрешено е) и вместо да изхвърли остатъците ги разпръснала из цялата стая по кутийки и панерчета. В яда си ѝ казах, че заради остатъците можем да прихванем хлебарки и направих едно доста образно описание на хлебарките. След това започваше да изпада в паника при всеки бръмбар, пеперуда, насекомо в жилището, че било хлебарка. Ама паника! Наложи се да купувам една игра с електронна хлебарка, че се оправи положението.

# 625
Децата гледат и по-лоши неща, без ние да им ги показваме. Ние сме сами у дома с девойката и ще изгледаме нещо от предложеното. Само от полза ще е.

# 626
Не знам, но предвид че  Sex Education и Euphoria са напълно достъпни, мисля трябва да не са първите филми гледани по темата.

И двете серии са много интересни и добре направени. Ако децата искат да ги видят, ще намерят начин.

# 627
Ами как точно ги гледат? При нас онлайн филми не може да се гледат. В YouTube не допускат филми заради авторски права. Профилът ѝ в Netflix показва съдържание, подходящо за 12 години. Как децата се докопват до такива неща?
Ние сме имали само веднъж такъв случай. Баба ѝ и дядо ѝ държат телевизора включен за фон и изобщо не се интересуват какво върви щото то нали …. Какво пък толкоз може да стане … е да, ама давали научнопопулярен филм за смъртоносни паяци по света и конкретно Австралия. И нашата си погледала хубаво и сега има фобия. Знае, че не сме в Австралия, знае, че нямаме такива, но при вида на паяк умира от страх и още вижда хората как се гърчели и умирали. Специално по National Geographic има възстановки. Предаването не е било за лица под 12 години, а тя някъде около 8.
Аз си имам обеца на ухото и не лежа на тая кълка.

# 628
Ами тук има тийнс и на по 14 Simple Smile
Но повярвай ще намерят начин .. нечий по голям брат-сестра, по-либерални родители в друг дом.. свалени серии.. има начин.

# 629
Ами ще се изненадаш колко неща правят без ние да знаем. Затова предпочитам да гледаме заедно, или да сподели, какво е гледала. Контролирам, но не цензурирам.

Общи условия

Активация на акаунт