Тренировки в домашни условия - 121

• 52 189
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Сиърс, казали са ти - тежестите са най-доброто и за кости и за стягане. На възрастни хора, за да са здрави костите им се препоръчват тежести.

# 256
Светла, честито за победата! Как да не е за гордост, особено на такива жеги в БГ.

Спринкълс, чудесни снимки както винаги!

Sear, мисля, че е нормално да разчиташ на тялото само да си се регулира, но невинаги е възможно. Не съм сигурна, че тук някой ще ти каже нещо различно от протеин и тежести, както за кости, така и за хормони. Естествено има и много стегнати и изваяни тела с балетни тренировки и пилатес, но ти може би вече си го пробвала без успех, което автоматично отговаря на въпроса ти.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 19:04 от D_ana

# 257
Тези дни "тренировките" ми са ходене пеша. Следващата седмица ми е полюследна на работа и след нея започвам пак тренировки с тежести, липсват ми.

Sear браво за успехите. Аз също пусках щитовидни онзи ден, тсх се е вдигнал двойно от март, но май е нормално предвид бременността.

Само това с "чистото" хранене ми е малко илюзорно. Супер невъзможно ми се струва от гледна точка на замърсеността на почвата и всичко наоколо.

# 258
Чистото хранене не е ли по-скоро стремеж към прием на непреработени храни?

# 259
Чистото хранене не е ли по-скоро стремеж към прием на непреработени храни?
Май всеки влага различни дефиниции
Между другото Дух съм

# 260
То като отворихме тая тема ,гледам от няколко месеца сторитата на Отъм в Инстаграма и ФБ и ще пуска тренировъчна програма + хранителен режим за хормонален баланс .. яко в тренда  е 😅-сутрин става върви,прави сауна ,студена вана ...
Още са на ниво таргет група,ще ми е интересно какво ще изкара ,дано да я пуснат в VK -я както винаги ,иначе ще я купуваме хехе ...Сигурна съм ,че ще е нещо премислено -от Бийч боди са големи зверове ...
Иначе тя самата каза ,че прави силови и пилатес ,така ,че нещо в тази посока ще е ...

# 261
  • Там където
Simple Smile Явно на всички звездите ни го говорят ... От една седмица спорим в офиса с трениращи и нетрениращи, колко и какви тренировки са необходими за 40+ дамите. Не знам защо така са анатемосани силовите и се боготвори кардио и разни гимнастики Simple Smile Не че няма нужда от всичко, но според мен без тежести, независимо какъв резултат гониш няма успех. Разбира се стречинг, пилатес, йога също са си необходими между силовите

# 262
От една седмица спорим в офиса с трениращи и нетрениращи, колко и какви тренировки са необходими за 40+ дамите. Не знам защо така са анатемосани силовите и се боготвори кардио и разни гимнастики Simple Smile

Точно сред момичетата 40+ все още е много разпространен митът, че от силови тренировки ставаш мускулеста и набита. Това, съчетано със страха от повишаване на теглото, води до часове кардио и всякакви гимнастики. Преди няколко дни в друга тема една мацка, която и дългогодишна  редовна бегачка, много я харесвам, сподели, че от известно време тренира  силово и и се отразява страхотно, без да става “буца набита”. Какви страхове е имала, милата 🤩
Моя приятелка пък, която никога не е спортувала, миналото лято горещо навивах да хване тежестите. Тези дни ми сподели, че за 8 месеца фитнес има съвсем миниатюрен резултат. Ама фитнесът и е три пъти седмично по 30 минути Lady Fit. Обясних и, че  няма как да има задоволителен резултат с толкова малко време, при това с еднакви тежести за всички, без прогресивно натоварване и тн. И тя ми казва “ама аз не искам да стана мускулеста и грамадна (тя е 160 см, 49 кг 😊). Lady Fit уредите са специално за жени, треньорката казва, че обикновеният фитнес не е подходящ за жените, дааа 😊
Спуках се да обяснявам, че имаме еднаква структура и големи мускули през крив макарон ще видим, ама тя не иска и да чуе 😊
Факт е обаче, че има тенденция за преодоляване на тези схващания.

И за протокола - през последните два дни правих ден 49 Beastmode - калистеника, цяло тяло и 1-часова калистеника пак за цяло тяло.
И двете са от приложението на Карълайн. Днес почивам с плаж и стречинг.

# 263
Аз мислех, че тази мода с лошите тежести вече е останала в миналото. Специално при жени над 40, които вече почват да губят мускулна маса и да стават податливи на остеопороза, тренировките би трябвало да са подобни на тези на мъжете над 25: силови, силови, силови и малко кардио за удоволствие. Апропо, в сряда се оказах с контузено рамо, сигурно съм спала на него. И правих кардио,за първи път от години. Sweat sessions от втората седмица на сурерблока на jobs1. Много ми хареса, ще мисля къде да го бутна в програмата. Сигурно ще правя двойни тренировки някои дни.

# 264
Zvezdichka, дано бързо премине!

Фрейм, новата програма на Autumn ми изглежда прекалено много като реклама на нови продукти... Ще я прегледам като излезне, но се опасявам, че ще е повече пилатес и недостатъчно силови. Това е само предположение, разбира се.

Dig Deeper на Shaun T ми е мерак, но все още не ѝ е дошло времето. Иначе ББ/Bodi  като винаги имат опции за всеки вкус - Новата Lava на Elise е точно за тези, които се пазят от тежести. Тренировките са само по 20 минути и някои добре биха се съчетали като допълнение на друга програма.

# 265
А ...със сигурност ще продават контейнерчета и прахчета три пъти над пазарната цена хехе😅

# 266
Пролетна Буря - Аз имам собствена градина и отглеждам по голямата част от храната си там. Отделно пазарувам от избрани хора това, което не успявам да произведа, както и месото. Единствено с рибата имам проблем да откривам чиста и се примирявам с пъстърва от рибен магазин и от време на време сьомга. Правя тренировки стреч, пилатес и от няколко месеца някои програми на Heather Robertson. Смятам да добавя и тежести и ще наблюдавам как ще се отрази. Иначе тренирам 5 дни седмично и ходя много пеш. Благодаря на всички, които ми дадоха съвети ❤️

# 267
Аз си плащам чинно една карта Мултиспорт, която обаче предимно лятото за басейн ползвам, зимата ходя рядко на различни тренировки. И да ви кажа честно,  по-добре изглеждащи от треньорките по пилатес не съм виждала. А едната, при която ходих, е доста над  50 даже, ако не е и над 60, защото има внучка.  Но може би предимство при нея е , че е висока, с дълги крайници.
Възможно е и да тренира с тежести, но не виждам кога, защото си има собствено студио с едни легла за пилатес и май доста плътен график като цяло.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 09:57 от Аmanda

# 268
Аз следя една австрийка, която освен тежестите (които са леки, за жени над 50), понякога показва и пилатес на такива легла. То са едни едни пружини, едни чудеса, физическото усилие не е за подценяване. На уред за мъчение прилича направо Joy

# 269
Аз следя една австрийка, която освен тежестите (които са леки, за жени над 50), понякога показва и пилатес на такива легла. То са едни едни пружини, едни чудеса, физическото усилие не е за подценяване. На уред за мъчение прилича направо Joy

Колко леки са тежестите за жени над 50? Blush
Питам, защото според мен физическата подготовка е много по-определяща от възрастта...
Като една жена на 50+ току-що се върнах от набег в Спорт Депо с нови дискове за арсенала ми Hug
Взех си двойки по 20, 10 и 5 кг, че с новата Смит машина имам нужда от повече тежести.

Хубава deload седмица направих, но днес ще прекъсна "поста" от тежести. Изкуших се от едночасовата тренировка за задна верига на Карълайн. Утре вероятно ще направя и нещо солидно за горна част и след това покрай пътуването в Норвегия до 1 август ще съм само на ходене, сутрешен стречинг и вероятно - 15-минутната hotel room workout на Карълайн. Няма да има време за повече.

А "леглата" за пилатес са сериозна работа! С такова съпротивление са по-близо до силова тренировка, отколкото до класическия пилатес.

Общи условия

Активация на акаунт