Тренировки в домашни условия - 121

• 50 056
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
GVH, благодаря ти за линковете с пилатес, които даваш. Винаги съм му била голям фен, напоследък- още повече. Heart Eyes

От вчера се върнах към най- старите тренировки на Румяна, които наистина са ми най- най- най- любимите от всички, пробвани евър през годините. Планът е да ги правя през ден, или макс два поредни, а в останалите дни- кратките мобилности на Маша плюс йога/ пилатес. Ежедневно, обаче, целта ми е да успявам да намирам време за разходки навън.

Опитвам се да върна и ранното ставане със сутришните тренировки.

И аз се опитвам... от няколко месеца- абсолютно безуспешно към момента. Дори да не е за тренировка, а за кратко раздвижване/ тибетци/ медитация... Толкова добре ми се отразява подобна рутина, а толкова да ме мързи сутрин напоследък!!!

# 661
Привет, днес правих - Day 14: Core Strength + Back Mobility / HR12WEEK 4.0
Интересна тренировка бих казала.
Имам въпрос относно вдишване и издишване при  Cat Cow, кое кога е?
Нови за мен движения бяха  Spinal Roll Down и  Pelvic Curl.

# 662
И от мен отчет след като лежах като труп половината от месеца. Почти не кашлям вече и преборих Ковида (приемам идеи за пост Ковидна профилактика!), та почнах леко да вработвам с кратки гребания, а снощи приятелка ме замъкна към един нов джим, който тя тества, та се отчитам с 1 час Barre + 1 час хот йога + 20 мин помежду им кардио + 20 мин сауна след тях, след което заспивах на волана.

Много отдавна не бях правила барна тренировка и ми беше забавно да си припомня, а забавлявах и руската си дружка с разкази как десетилетие ++ сме сваляли от руски сървъри фитнес програми, вкл. Ножки Мирового Стандарта, която вчера беше широко застъпена от треньорката в барния клас Grinning

PS Как беше лафа "Всичко ново е добро забравено старо..." Grinning Grinning Grinning

# 663
Имам въпрос относно вдишване и издишване при  Cat Cow, кое кога е?

На Cow вдишваш, на Cat издишваш.
Хубаво е да задържаш по малко във всяка поза, като при кравата се опитваш хубаво да напълниш дихателния тракт с въздух, да изпъчиш максимално гърди, при което гръбнакът се извива надолу. При котката е обратно движение - издишвайки всичко докрай, максимално извиваш гръбнака нагоре и се стремиш коремът да се прибере към гръбнака. Дано да обясних добре Blush

# 664
  • 1st floor
Агент, аз след Ковид в края на октомври, още не мога да се възстановя напълно. Кашлям от време на време, нямам сила. Най-гадно ми удари плуването. Направо бера душа на спринтовете и сама си се отказвам от самосъжаление. Тренерът не вярва, ама аз му казах да не ме форсира, защото иначе ще спра да ходя. Сега ме върна в предишния коридор при средно  напредналите. Чувствам се на тяхното ниво, а преди бях доста по-добре! И ме е яд на тъпия ковид!
Иначе домашните тренировки вървят добре. Вдигнах тежестите на Iron. Явно само кардиото ми е проблем…

# 665
Чета ви винаги, но много рядко се обаждам вече.
Всичко е свързано с ЕГН-то.
Всеки ден имам поне 40 мин. софт.  От всичко.  Имам разни дребни уреди, с които си служа.
Ако прилагам метода телесно тегло/ кардио/ корем/  е нещо много семпло и е за по 6-7 минути.
Останалото е монотонно.
С което искам да кажа никога не се отказвайте.
Приспособете си рутината.
Винаги е от полза.

# 666
Цитат
Цитат

На Cow вдишваш, на Cat издишваш.
Хубаво е да задържаш по малко във всяка поза, като при кравата се опитваш хубаво да напълниш дихателния тракт с въздух, да изпъчиш максимално гърди, при което гръбнакът се извива надолу. При котката е обратно движение - издишвайки всичко докрай, максимално извиваш гръбнака нагоре и се стремиш коремът да се прибере към гръбнака. Дано да обясних добре Blush
[/quote]

Ужас винаги съм го правила обратното и ми се струваше най-нормално.

Днес не отчитам нищо. Не спящо дете и така....

# 667
Iron цяло тяло (започнах да вдигам тежестите ,много постепенно )+йога за лице , сега ще отида да правя крачки назад на пътеката и после ще направя едно разтягане за стойка .

# 668
Тренировката за днес е голямото рязане на салати за Тенксгивинг, докато слушам нова за мен рускоговоряща, но пък украинска тренерка Simple Smile Разбира се, че е фокусирана преди всичко на физика и то женствена физика, а не на атлетизъм/сила/хипертрофия и много ме радва това, че почва със различните телосложения и по какъв начин реагира мускулатурата на различните типове на дадени тренировки.

PS А кака ни Stacy Sims определено е ектоморф.

PS А ММ се отчете с ранен Коледен подарък във вид на велоергометър! Да ми е жив и здрав!

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 06:09 от Agent Provocateur

# 669
Тази вечер ще пробвам Стретчинг от Betterme. 😃 платих си абонамента за година с идеята да си правя тренировки вкъщи, ама в същото време нали казах за х боди, че започнах и сега в другото време ще си правя такива леки тренировки вкъщи.
Мисля да ги обиколя всичките видове.
Междувременно видях, че в сайта за мултиспорт картите има и онлайн тренировки. Някой пробвал ли ги е?

# 670
Хаха Агееент ...никогаЖ няма да повярвам ,че мъжът  е грабнал на рандъм  ранен коледен подарък хаха 🤣
Дай да видим машината ,която си избрала ,след подробен рисърч ! 🤩

# 671
Агентче, аз също изкарах грип, който по липсата на апетит до степен да ми се гади дори от мисълта за храна близо месец ме озадачи, но пък нещото, което наистина ме вдигна на крака само за ден, въпреки нежеланието за хранене дълго време и усещането за цялостен дискомфорт, беше Коластра във вид на таблетки. За да не правя реклама на конкретна марка, а и няма нужда има голямо изобилие от варианти на пазара, това е хранителна добавка, наситена с антитела. Факт е, че още на втория ден след ударните дози се почувствах пъти по-добре, имах достатъчно сили да се справям с ежедневните задачи и да си гледам детето.

Аз съм на финала на моята 8 седмична програма на Мелиса Нийл, започнах я с бебе на 6 месеца, вече почти на 8, и респективно с мноого недоспиване, въпреки всичко - липса на сън и тежък грип-доволна съм. Бих се включила отново в подобна програма, до сега не го бях правила.
Тук преди време се коментираше за по 10-12 повторения с мах тежест, Мелиса набляга на същото с цел сваляне на мазнини.

Спорни тренировки момичета и се пазете до колкото можете от вируси.Hug

# 672
Явно всеки има свои виждания за тренировките при сваляне на килограми. Аз, по стечение на обстоятелствата, неволно в голяма степен се придържам към препоръките на украинката. Правя много повторения с малки тежести или без тежести с боксовите тренировки от 10rounds. Тренирам с 0,5 кг на ръцете. Добре се отразява на горна част, единствената група, която изостава, е задно рамо (по неясни за мен причини). През т.нар. рундове за по-добра кондиция (реално е по-интензивно кардио) заменям досадните подскоци с много повторения без тежести (клек/качване на табуретка)или ниски тежести(плие/мъртва тяга) за долна част. Чистите силови са пак среден/висок брой повторения с ниски тежести/ ластици (правя ало, някои тренировки от делта или 3day split, ако имам повече време). Не знам дали е най-подходящото за отслабване, но ми е добре така. Тренировките ми харесват и не страдам от постоянна мускулна треска.

# 673
  • БУРГАС
Здравейте , момичета,  чела съм някои от темите и все пак да питам ...може ли да ми предложите програма като за по- начинаещи , която да правя вкъщи ? Имам само гири по 2 и 5 кг засега...някоя,  която не е много трудна. Благодаря предварително!

# 674
Натали ,тези тежести са ти абсолютно достатъчни ,но тренирала ли си досега? Можеш ли да правиш правилно клек ,напад?
Какви са ти целите ?
За днес гръб и бицепс ,после ще добавя малко кардио.
Вчера направих 30 мин на пътеката под наклон ,1/3 от времето вървях назад .

Общи условия

Активация на акаунт