Традициите, които ни събират: Сподели ни твоите и играй за ваучер от ФАНТАСТИКО

• 8 814
  • 252
  •   1
Отговори
# 90
Нашата традиция е да счупим колкото се може повече яйца и накрая никой да не иска да ги яде Simple Smile А също и да си купим различни козунаци и да ги опитваме кой е най-вкусен, а след трапезата излизаме на семейна разходка да се разтоварим и насладим на хубавото време.

# 91
  • София
След боядисването на яйцата, месенето на козумаците и приготовленията, цялото семейство ходим на разходка из природата.

# 92
Аз живея със спомените от традициите на село, когато  от сутрин до вечер децата борехме шарените яйца на улицата. Навсякъде беше оцветено с черупки и си разменяхме великденски курабийки. Вече празнуваме вкъщи.

# 93
Боядисваме яйца заедно с баба ми и децата. Ходим на църква. Обикновено децата начупват всички яйца още сутринта. Правим си барбекю сред природата и прекарваме целият ден навън със семейството.

# 94
Събираме се с близките си, някой е приготвил печено агнешко, друг козунаци, всички носят боядисани яйца, чукваме се за здраве. Прекарваме известно време в разговори и  хапване.

# 95
  • София
Нашите традиции са да приготвя с детето яйцата,да поръчам хубав козунак,а съпруга да се справи с агнешкия бут.Вечерта задължително сме на църква в 12ч.,където посрещаме празника.Приготвената храна е за неделя на обяд с родителите ни,задължително със студено питие,някой и друг лек спор-няма как с хора на 75+😊,борене с яйца,детето ни "мами" с дървеното и така...
След като приключи угощението, взимам миналогодишното първо червено яйце,което е запазено и го разклащаме да проверим каква ще е годината ни.Или е пълно и плътно,или дрънка на кухо-по това се познава дали ще е изобилна или по-неблагоприятна годината.Отиваме до близката река и го изхвърляме да ни е на хубаво,все пак.В църквата занасяме яйца,независимо че вечерта сме били.Това е в общи линии.Както при всички и ние се разнообразяваме с празниците.

# 96
  • Sofia
По традиция правя козунаци, събираме се всички братя сестри и родители, яйцата да много и децата също 😁. Когато сме заедно все се заричане да не сме само по празниците заедно, но така се получава в забързаното ежедневие.

# 97
Задължително боядисваме с детето яйца.
Задължително се украсява и къщата, с разни кошници, цветя, декорации..

Не обичам агнешно и не знам по каква причина ми е вкусно на Великден. Майка ми го приготвя уникално. Към него гарнитурата е печени картофи и зелена салата.

Преди години ходехме и цялото семейство на църква, но вече се събират твърде много хора и предпочитаме да сме си у дома, цялата фамилия.

От няколко години меся и сама козунаци.

Хубаво нещо са традициите и празниците, когато си с любимите хора Simple Smile

# 98
Празника прекарваме заедно с роднините ни, боядисваме яйца заедно с децата , правя им кръст на челото с първото червено яйце. Правим козунаци, агнешко и зелена салата, борим се с яйцата.

# 99
Традицията е да сме заедно, до края на съботния ден ръцете на всички да са нашарени в тъмно-бозави нюанси, заради нетърпеливото боядисване рано сутринта. На Великден хапваме промишлени количества козунаци, зелена салата с яйца, паднали почупени в тежката битка преди това и пресни картофки с копър , агнешко не ядем, но пък друго месце задължително присъства на масата ни. Украсено е навсякъде ,шарено и цветно. Като във всяка къща общо взето, основното е да сме цялото семейство и поне един да е сърдит, че всички са го "победили" в битката с яйцата. Весели празници на всички!

# 100
Винаги на Великден се събираме в свекърва ми. Още вчера се обади на ММ да ни покани и за тази година, въпреки че има три седмици до празника, а и ние си знаем " нашата" традиция. Хапване, приказки и нищо ново, но точно това е "традицията "

# 101
Правим печено агнешко и агнешка дроб сарма, задължително със зелена салата. Събираме се цялото семейство на празничната трапеза и борим яйца.

# 102
  • Пловдив
В последните години отиваме семейно нейде на спокойствие - без твърде много хора, без твърде много готвене и с повече възможности за разходка сред природата Blush

# 103
От няколко години за Великден цялото семейство ходим на вила. Там си печем агне, децата играят, ядем козунаци и се чукаме с яйца.

# 104
Обикновено роднините играят "Не се сърди човече", аз не харесвам тази игра и не играя, но после събирам фигурки из цялата стая, защото все има някой разсърдил се и съборил фигурките.

Общи условия

Активация на акаунт