Отговори
# 105
И днес голяма суша от към новини.
Цвети, харесва ми Чачо като визия, но някак си не си го представям в исторически сериал.

Скрит текст:
Гледам "Бригада нов дом", та се сетих за ремонта на Нези.
Свърши ли?

# 106
Да видим кой как прекарва почивнитедни от споделеното. Hug   
От понеделник очаквам фрагменти. Hug

# 107
Да ви представя Курт в действие.

# 108
И днес голяма суша от към новини.
Цвети, харесва ми Чачо като визия, но някак си не си го представям в исторически сериал.

Скрит текст:
Гледам "Бригада нов дом", та се сетих за ремонта на Нези.
Свърши ли?
И аз не си представям Чачо в исторически сериал. Hands V
Скрит текст:
Жаки, на финала сме. Има още някои неща за довършване,но днес вече чистим.
Днес цял ден гледам Калин и вечерта пропуснах "Бригада нов дом " Grinning
Но пък,не мога да си изкривя душата, стана много хубаво!

# 109
Енвер Балтаджъ ще бъде страхотен баща

Скрит текст:
Еее, супер!
Значи му се вижда края.
Иначе епизода беше много интересен

# 110
Аз от вчера искам да си кажа нещо,но днес наистина не ми остана време.
 Снощи бяхме почерпени със снимка на Чаатай, която очевидно ни зарадва много, особено след като беше денят на "Gaddar", когато сме  свикнали да виждаме нови снимки и нов епизод.  Вижда се, че е изкарал празниците приятно, с приятели и, че е щастлив.  Жалко, че толкова хубава снимка с усмихнатия Чаатай беше съсипана от мениджъра Енгин  бей с такъв груб жест.
 Какво да кажа, редките появи на Енгин на снимки на мен винаги ми показват разочарование и арогантност.Той знае точно колко фенове чакат за снимка наЧаатай и затова вероятно също е искал да изпрати съобщение, точно в тази снимка.  Ако беше сам, на никой нямаше да му направи впечатление.
Тъй като цял ден мисля,какво означаваше този жест,  се разрових малко.
 Жестът за показване на среден пръст е много стар, но първоначално е имал различни конотации от днешните.  За първи път се съобщава през 4-ти век пр. н. е. в Атина, когато философът Диоген публично вдига среден пръст, за да изрази презрението си към един политик и оратор Демостен, който говори като развалена мелница, казвайки: „Това е великият демагог“.  Така жестът тръгва от отношение на презрение, а в древността е имал значението на обида, но без днешните значения.  Както казват антрополозите, това е един от най-старите жестове на обида, познати някога.
 Популярността на средния пръст е намаляла с времето, но не е изчезнала напълно.  През Средновековието, вероятно поради нарастващото влияние на католическата църква и нейното неодобрение към подобни жестове, той е забравен до 100-годишната война между англичани и французи през 14-15 век. Преди решителната битка френският крал Филип VI заповядва на своите рицари да отрежат показалеца на всички англичани, които ще бъдат пленени след победа, така че никога повече да не могат да използват лъка.  При размяната на пленници, след като французите отнасят побой, англичаните им показват  среден пръст, което означава обида, но и с посланието, че им остава още един пръст, с който да стрелят с лъка.
 Оттогава средният пръст прекрачва културни, езикови и национални граници, присъствайки на протести, на футболни игрища или на рок концерти по целия свят.  Той е пренесен отвъд океана, в Северна Америка, от италианците през 19 век  и оттогава  средният пръст става толкова популярен по целия свят заради американската култура.  Той завладя медиите и сферата на развлеченията, така че започна да се използва във всички култури.  Нецензурните конотации се родиха на футболен мач, където един от играчите дискретно показа среден пръст на съперниците, но за да не се вижда толкова, не вдигна ръката си, а я държеше близо до гениталиите си.  Ето защо днес той има нецензурни значения, но тъй като американците са специалисти по право и вероятно е трябвало да проучат мястото на жеста в юриспруденцията (че са големи любители на съдебните процеси), Вашингтонският университет стигна до извода, че жестът вече не е толкова неприличен, но днес може да има няколко значения, като също символизира протест, гняв или екзалтация.
 Надявам се, че не ви отегчих с историята на средния пръст, но се опитах да видя какво точно послание изпраща Енгин в красивата снимка на Чаатай.  Сигурно неговият протест, гняв или екзалтация  са по кой знае какви причини.  Мисля да го оправдая,надявайки се, че не го е направил по неприлични причини.  Иначе за мен той е същият огорчен, разочарован и арогантен човек от последните няколко години.
 И, за да не е поста толкова негативен ви показвам една Сумие с фен на снимачната площадка.

Последна редакция: нд, 14 апр 2024, 08:29 от NeZ_9

# 111
Добро утро! Coffee

Ихааа, не знаех, че жеста среден пръст има толкова дълга история.
С интерес го прочетох.
И днес ще е скука от към новини за сериала, ама дано поне някоя и друга фотка излезе.

На наградите Kristal Geyik, оформени от гласовете на студентите от университета Hacettepe
Sümeyye Aydoğan , е сред кандидатите в категориите „Най-добър проект за телевизионен сериал на годината“ Gaddar и „Най-добър филм на годината“ HatıranYeter , докато самата Sümeyye Aydoğan е сред кандидатите в Категория "Най-добър пробив на годината". Последният ден за гласуване е 20 април

# 112
Здравейте!

Почивката свърши, време е за работа.

# 113
Добро утро! Coffee

Радвам се за Сумие! Hug

# 114
Коментар на Бахар Шахин за Серенай Саръкая:
„Няма по-добра в Турция. Толкова се гордеем с теб, Серенай"

# 115
Моят екип

# 116
Привет. 
Имам свободно време след доста натоварен месец и  реших да оползотворя времето. Доглеждам Terzi, остават ми 3 епизода до края..Истинско удоволствие е да гледаш този сериал. Heart Eyes

# 117

Нина, аз най-ярко си спомням първи сезон, в трети легендата за часовника бе много интересна и създаде усещането, че целия сезон върви именно по нейните стъпки. Края много хора не го харесаха, но аз не съм от тях. Много ми харесват този тип отворени финали.

# 118
Аз също харесах и трите сезона. Всички бяха на високо ниво като игра, но силно впечатлена бях от Бадемджи...страхотна игра направи. Не случайно взе и Златна пеперуда, уникален актьор, който стои далеч от прожекторите, но не остава незабелязан. Бащата на Пеями, Мустафа също бе невероятен. За Чачо и Шифанур също бих казала... великолепни.
С една дума сериала си заслужава да се повтори, та даже и потрети

Последна редакция: нд, 14 апр 2024, 18:02 от jackie.

# 119
Привет.  
Имам свободно време след доста натоварен месец и  реших да оползотворя времето. Доглеждам Terzi, остават ми 3 епизода до края..Истинско удоволствие е да гледаш този сериал. Heart Eyes
Нинче, за първи път ли го гледаш?
И аз много го харесвам!
Сега нямам време, но после може да обменим впечатления! Hug

Общи условия

Активация на акаунт