Египет /Тема 16/

• 56 943
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте! Съвсем изключих да благодаря на съфорумците за избора ми на хотел. Благодарение на препоръките почивко-екскурзията ни беше перфектна! Нещото, което най-много ме впечатли и ще помня цял живот е следното - аз не съм плувец, пълна паника съм във водата. Но на рифа на Дизърт Роуз първите дни, когато водата ми стигаше до кръста успях да се насладя на подводния свят с маска и шнорхел. Щях да се разплача от щастие, че тази красота е достъпна и за мен. Буквално се блъскаха в маската ми на моменти тези сладурковци. Пасажи, по двойки, по тройки, единични ... идваха и си отиваха и беше като в приказка. Можех часове да стоя във водата и просто да ги наблюдавам. Обаче първо направихме с моя мъж едно обучение в лагуната на пясъчния плаж, защото за първи път слагах маска и шнорхел и не можех да се отпускам. Последния ден водата се беше вдигнала и имаше вълни. Само тогава не успявах да стигам дъното и ме достраша. Но реално не можеш да потънеш. Така че мили хора благодаря, всичко се оказа точно така. Дизърт Роуз по-скромно от към стаи и храна, но впечатляваща зелена площ, пясъчен плаж и риф. Между другото имаше дни в които пропусках хранене ... не е за мен такова преяждане, ама как да устоиш на изкушението да опиташ от всичко ново. Можех с часове да се разхождам и да проучвам или просто да съзерцавам гледката. Кога пак ще видя 5-10 метрови фикуси, бенжамини, бугенвилеи и разкошните палми разбира се. Хареса ми визията на хотела, да не гонят врабчетата, враните и гугутките. Аз лично много се забавлявах и не се дразнех, че нападаха масите след нас. Само ми е чудно как живеят с вода от басейна и толкова изядени торти и бисквити 😅

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 11:39 от toffifee777

# 631
  • София
Страхотен отзив!
Следващият път с бутилка и инструктор, за да видиш красотата и от тази гледна точка!
Аз бях в същата еуфория след първото ми гмуркане! Червено море е невероятно!

# 632
Никой не казва как е водата през ноември в Шарм ел шейх.За октомври разбрах но ноември става ли за къпане?

# 633
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Есен в Ал Аламейн.
На частния плаж на снимката преброихме 4 човека.
На плажа на хотела са по-малко.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 13:28 от st. Dobri

# 634
ELLIS ,
и аз се присъединявам към питането за Нова година в Египет.
И аз ще се радвам на такава информация. Как са температурите в края на декември?

# 635
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Гугнете мястото,което ви интересува, защото температурите на различните места са различни.

2 -10, януари, на кораб по Нил, от асуан до Луксор слагахме тънко яке само нощем.
Можеше и без него сигурно.
А през деня аз умирах от жега по къс ръкав.
На червено море температурата ще е различна от тази на северния бряг.
Кайро и ню Кайро имат разлики, какво остава за другите, по-отдалечени райони.

# 636
Здравейте може ли да споделите мнение за два хотела между които се чудим Simple Smile))) За Шарм ел става въпрос , като ще сме с дете на 2 и половина. Между Reef Oasis Beach Resort 5 * и Charmillion resort - разликата в цената ни излиза 700 лева по- скъл за Reef , но за Charm чета само добри отзиви и се чудя струва ли си да платим повече или да заложим на Charm Simple Smile благодаря ви

# 637
Здравейте! След първата ни почивка в Хургада, която много ни хареса, се оглеждам за ранни записвания, но този път плюс деца /тийнейджъри/. Много искам да ги заведа в Египет. Първия път бяхме в Дизърт Роуз в Хургада. Бих се върнала там с удоволствие, но забелязвам, че държат цена /даже ми се струва по-скъпо/. Освен че не искам да повтаряме толкова рано, искам и като ниво следващия комплекса да не ни разочарова спрямо първия. Разглеждам хотелите в Шарм Ел шейх и забелязвам, че от веригата Jaz имат цени спрямо бюджета ни. Jaz Mirabel например ... Мислех, че Jaz хотелите са доста по-висок клас от Дизърт Роуз или всеки Jaz е индивидуално? Критериите отново са - пясъчен плаж плюс риф, големи, просторни градини с озеленяване и осветление за хубави вечерни разходки ... красиви пейзажи, вечерни забавления като партита на плажа, приятна жива музика и т.н. С две думи ,,жив,, хотел с активности и красоти ☺️ Благодаря 🙏 предварително!

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 14:15 от toffifee777

# 638
...Между Reef Oasis Beach Resort 5 * и Charmillion resort ...

Честно казано за Reef Oasis не мога да кажа мнение, но за Charmillion мога Blush
Територията е голяма, има място за разходки в самия ризорт, храната е сносна и има аквапарк, което за дете на 2 - 3 години едва ли е фактор. Плажа е хубав, но ризорта си е далеч от "цивилизацията", влизането в морето е компромисно - не става без аква обувки, почти няма пясък, върху който да стъпите.
Ако това не е фактор за Вас - спестете си 700 лв /предполагам на човек?/.

Относно Джаз веригата - май според мястото си е хотела... В Кайро ми беше разочарование, в Шарм ми беше фаворит Джаз Фанара, но вече не съм сигурна, че пак ще искам да отида в него...
Има "хоум риф", който е сравнително хубав, определено е лесно достъпен и е с прекрасно пясъчно дъно. Толкоз.
Плажа не е хубав, тясна и дълга територия с басейни и хубаво озеленяване, сносна храна и хубаво кафе. Разходка извън хотела става, но забавленията, извън гимнастиката в морето, всъщност не стават.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 15:38 от gerata

# 639
Здравейте! Обмислям за втори път почивка в Хургада, бяхме в Джаз Аквамарин, оставила съм отзив, доволни останахме. Сега се колебая между следните хотели: THE V LUXURY RESORT SAHL HASHEESH , PICKALBATROS THE PALACE PORT GHALIB , PICKALBATROS OASIS PORT GHALIB  и PICKALBATROS SANDS PORT GHALIB. Пикалбатрос гледам на картата са в съседство, дали не делят обща територия. Пише,че са отворили врати 2022г, а първия е от миналата година, с много добри отзиви, по-луксозен ми изглежда. Ако някой случайно е ходил или Галактик има повече информация, моля да ми помогне в избора. Искам да се възползвам от петте процента отстъпка на Тез турс,  мислех,че и Емералд има отстъпки, ама не виждам нищо в сайта им. Ние сме 4 възрастни и не ни интересуват аквапаркове, забавления, търсим хубав плаж и спокойствие.
Благодаря на включилите се в избора ми!

# 640
  • Beyond the Frontiers
Имам лоши отзиви от V Luxury. Че хич не е нов.
Албатросите са в Марса Алам - ще имате дълъг трансфер. Иначе са добри.

Емералд нямат Черен петък. Абакс и Онекс обаче имат. Изчакайте понеделник.
При Онекс вижте Макади Спа, The grand hotel и двата са adults only. Много е хубав the grand. Нови хотели са за нашия пазар, основно австрийци са туристите.
Siva Hurgada също ми допадна доста. SIVA Makadi e със страхотен собствен залив....

То вече всичко зависи от цената разбира се.

Миналата година Онекс даваха 6% отстъпка.

# 641
  • Пловдив
И тази Онекс дават 6 %.Аз направих вече резервация за семейството на дъщеря ми с децата за април за Десерт Роуз.Дано им хареса!!!До сега все са почивали в Турция но искаха промяна. Сега съм в процес на търсене за нас с мъжа ми и ви чета с голям интерес.

Galactic Voyager няма ли някои 5* хотели на по достъпни цени?Сега ги погледнах тези но 5000 лв за двама ми се струва много за Египет.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 21:28 от slavei4e

# 642
  • София
И тази Онекс дават 6 %.Аз направих вече резервация за семейството на дъщеря ми с децата за април за Десерт Роуз.Дано им хареса!!!До сега все са почивали в Турция но искаха промяна. Сега съм в процес на търсене за нас с мъжа ми и ви чета с голям интерес.
Славейче, ако ти е полезно ние ще бъдем две седмици през юни в Steigenberger Pure Lifestyle Хургада. Един от най-добрите хотели в Хургада. В Трипадвайзър е на 2 място от 300 хотела в Хургада. Част е от немската верига Steigenberger и всичко е на изключителна висота.
Хотелът е само за възрастни, като се ползват териториите и абсолютно всичко в съседните два Steigenberger. Докато те не могат да ползват територията и заведенията на Steigenberger Pure Lifestyle.
Резервирали сме Golf Pool Suite, with private pool - Голф суит на последния етаж със собствен басейн.
Ето и сайта на хотела: https://steigenbergeraldauresort.com/en/steigenberger-pure-lifestyle

# 643
  • Beyond the Frontiers
Зависи от периода...
Октомври пращах хора за 420 евро в тях...За НГ гледах 2000 евро за двама, което е добре.

На мен пък Desert rose ми се струва с адски надути цени за 2025. Swiss Inn е сходен, а е доста по-добри цени.

То си е като в Турция. Хотели бол.

# 644
Имам лоши отзиви от V Luxury. Че хич не е нов.
Албатросите са в Марса Алам - ще имате дълъг трансфер. Иначе са добри.

Емералд нямат Черен петък. Абакс и Онекс обаче имат. Изчакайте понеделник.
При Онекс вижте Макади Спа, The grand hotel и двата са adults only. Много е хубав the grand. Нови хотели са за нашия пазар, основно австрийци са туристите.
Siva Hurgada също ми допадна доста. SIVA Makadi e със страхотен собствен залив....

То вече всичко зависи от цената разбира се.

Миналата година Онекс даваха 6% отстъпка.
Благодаря за включването, за V luxury означава ли,че лъжат -мисля,че в Тез тур прочетох,че е отворил врати през 2023 г, но пък това сигуно не означава,че е строен тогава. На снимки е супер, в Букинг също оценка 8.8, в Трип-а е 4, 5. Онези в Марса Алам отпадат,че видях,че са на 220 км от летището, освен ако няма полет до Марса Алам, което ме съмнява. Ще огледам Щайгенбергер , Бяхме в тази верига в Тунис, ама там си беше бая амортизиран този хотела. Щеше ни се нещо по-ново.

Общи условия

Активация на акаунт