Ваучери за храна?

• 36 821
  • 834
  •   1
Отговори
# 645
Нямаме вече Елитис, за съжаление.

# 646
Ваучерите винаги са ми добре дошли. Като бяха хартиени давах на сина, тогава тинейджър, тези от 3 и 5 лв. Страхотна работа му вършеха да купува неща за вечерните сбирки с приятели. 
Когато започна работа, този същия син, мъркаше защо му са тези 200 лв. ваучери.  Само за месец разбра, че това е разхода му за храна. Когато е до късно на лекции или работа дори храна от топла витрина може да си купи.
Аз ваучери не получавам. На ММ основно за месо от месарница ги използвам.

# 647
На Плъкси с ваучерите можеш да купиш почти всичко. В нашия град също има магазин за козметика и битова химия, в който се пазарува с тях, но той си е местен, не е верига. Не ги харча наведнъж, защото не съм шофьор, пазарувам в супера до нас и не мога да влача тежки торби. Стигат за около седмица или малко повече, но моите са около 140лв. и вземам с тях и препати за почистване или хигиенни материали, ако са ми свършили. При нас не ги режат за отпуска, за болничен -само ако са над n дни, за дългите болнични. Вече за неплатен или самоотлъчка се режат.

# 648
С ваучерите се плащат и промишлени стоки, не само храна. Тоал. и домак.хартия, препарати. Всичко без алкохол и цигари.

# 649
В Лидъл и цигари минават. Не само цигари да вземеш, но е имало цигари в сметката, нищо не казват.
Алкохол не купуваме, не знам за него дали правят проблем, но предполагам не.

# 650
Аз бях взела бутилка вино за Коледа и питах на касата дали да я отделя на касата от сметката с ваучерите. Касиерката каза, че не е необходимо.

# 651
Мина една бутилка вино в празничните покупки, барбар със салфетките и верото, с ваучери. По принцип не може, но явно не ги гонят толкова.

# 652
  • Буркина Фасо
Бонго, за Лидл и Кауфланд пише заплата +200 лв. ваучери. Отделно са.
не съм напълно убеден за тях. за Билла също така го пише, но реално ваучерите са включени в обявената брутна заплата.

С ваучерите се плащат и промишлени стоки, не само храна. Тоал. и домак.хартия, препарати. Всичко без алкохол и цигари.
няма изключения. всичко се купува.

# 653
Абсолютно съм съгласна,всеки има различни потребности. Аз изхранвам почти 16 годишен тийн-спортист...имам чувството ,че и масата ще изяде някой път. Да ми е жив и здрав ама две пържоли+салата му идват ,,на място,, както се казва. Аз нямам време да обикалям магазините всеки ден и пазарувам по списък на база седмично меню....та добре ,че и половинката и той има ваучери.

Е щом е седмично и хапва е ясно, че ще е повече.
Вкъщи само аз почти ям месо и яйца. Месото - риба и пилешко във фризера.
Яйцата ги купувам от борса. И не може с ваучери. Сирене също от складове взимам и пак не може с ваучери.
Маслини също от магазин за маслини и са ми по-скъпи, ама съм претенция. Зехтин от магазини не купувам,пак от магазина за маслини. И те така.
Понякога и ги харча по-бързо. Като видя Линд натурален на промоция Joy

# 654
И аз купувам всичко, но не от всяка верига. За. ДМ бих искала да важат. Simple Smile

# 655
За ДМ и аз бих искала😃

Видях ,че някой писа за ваучерите на Кауфланд и Лидъл. Над заплатата са ,но можеш да ги ползваш само в тези два магазина +още 1 верига ги взима.

# 656
  • София
При нас дават ваучери независимо дали отсъстваш или не, дори и на жените в майчинство. Но е малка сума и не е трудно да ги похарчиш. Сега ще ги увеличат, но пак не виждам проблем да се наместят.

# 657
  • 🌊
При нас ваучерите са твърда сума независимо дали си здрав, болен, в майчинство, командировка и т.н. 100 лева са, на всеки 3 месеца - 200.
За всекидневната храна не разчитам особено на тях, но скарата до офиса ги приема, а самия обяд в присъствените дни се оказа доста голямо перо.

# 658

няма изключения. всичко се купува.
Нищо подобно. Алкохол и цигари НЕ МОГАТ да се плащат с ваучерите за храна, които да необлагаеми. Само че контрола е в ръцете на продавачите в магазини, които приемат плащане с ваучери.
В Кауфланд не позволяват такива покупки касиерите. Не знам как е на касите за самообслужване.
В Лидъл може да плащаш всичко с ваучерите. Явно не ги е страх от проверки и глоби.

# 659
Според мен зависи как се отчитат и какъв % са им плащанията с ваучери.
Ако разделят на всяка бележка е едно, ако го разглеждат като част от месечния оборот общо, със сигурност ваучерите покриват храната... Иначе не виждам смисъл в единия магазин така, в другия чинно да се разделя.

Общи условия

Активация на акаунт