За тези, които са на терапия с Фраксипарин

• 10 586
  • 96
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
Да, и при мен клексанът беше по-болезнен.

# 61
Здравейте аз пак прокървих с кафяво течение  на 20 ти ми прокървя първия път на 21 ви бях в болницата с болки в кръста.И сега 20 мин преди да бия фраксипарина . След като я бих ми спря или може би си изтече за в момента, почнаха болки в кръста пих едно нош па. Писах в клиниката звънях на лекарката ,която ще ми води бременността каза да отиваме в болницата понеже в 10г.с не било хубаво болките в кръста и кървенето. Реших да изчакам  да видя ще имам ли кървене и уж да ми се обадят от клиниката. Направо вече много съм объркана уж все лежим ,че съм с близнаци. Какво се случва вече.

# 62
Здравейте!
От положителен тест ли биете фраксипарин?
Здравейте, назначиха ми терапия с Фраксипарин през ден и Аспирин Протект пак през ден заради тромбофилия. Въпросът ми е към тези, които сами си слагат Фраксипарин - как се научихте, някой показа ли ви, как добихте смелост да го правите сами? Вчера ми сложиха за пръв път в ръката и честно казано много ме заболя, а имайки предвид колко е малка иглата, не очаквах изобщо. Затова съм склонна да пробвам и сама, ако следващите пъти в клиниката пак ме боли така. Затова се обръщам към тези от вас, които са преминали през това и биха ми дали съвет, споделен опит. Благодаря много предварително!

# 63
Не, при мен тромбофилията се установи по-късно.

# 64
Изпитвате ли болка при поставянето на фраксипарин?
Ами не съм имала проблем с намирането за сега и аз поставям 0,4мг.

# 65
Още при убождането, ако съм усещала болка, веднага съм сменяла мястото

# 66
Здравейте!
При тромбофилия PAI 4g/4g поставянето на фраксипарин от положителен тест ли трябва да е?
На мен ни е изписан фраксипарин 0.4
В ръката ли? Фраксипарин се инжектира в корема, обикновено. Има подробни указания на листовката. Иглата е толкова малка и тънка, че не е нещо страшно.

# 67
Здравейте!
Тромбофилия PAI 4g/4g високорискова мутация ли е?
В ръката ли? Фраксипарин се инжектира в корема, обикновено. Има подробни указания на листовката. Иглата е толкова малка и тънка, че не е нещо страшно.

# 68
  • Sofia
Здравейте!
Тромбофилия PAI 4g/4g високорискова мутация ли е?
По принцип не се води високорискова, но зависи.
Ако имате мутация в PAI гена, трябва да пуснете изследвания и за още два други фактора : АСЕ и фактор 13. Ако и там има мутация, те имат кумулативен ефект, следователно и рискът е по-висок.

Но дори и да нямате мутации в другите два фактора, а само в PAI, това пак си е рисков фактор. Мутация в PAI означава, че има риск фибринолизата да не работи както трябва. Фибринолизата е естественият процес, който позволява на кръвта да остане течна - процесът, който разгражда тромбчетата.
Може да създаде проблеми по време на бременността, но може и да не създаде.

# 69
хетерозигот PAI, хомозигот АСЕ с 2 спонтанни и 1 мисед, докато го докарам до успешен финал с фраксипарин и аспирин терапия. (+ 1 вливка имуноверин)

Терапията (преди и по време на бременност) ми бе назначена от доц Конова след 2-рата загуба (бях насочена от АГ към нея)

# 70
Кой АГ Ви насочи към доц. Конова?
хетерозигот PAI, хомозигот АСЕ с 2 спонтанни и 1 мисед, докато го докарам до успешен финал с фраксипарин и аспирин терапия. (+ 1 вливка имуноверин)

Терапията (преди и по време на бременност) ми бе назначена от доц Конова след 2-рата загуба (бях насочена от АГ към нея)

# 71
Момичета вече почти 5 месеца си поставям фраксипарин 0,4 в корема и вече ми се иска малко да почине. Дайте съвет на кое място е най-добре да се поставя освен в корема. Пробвах в ръката, но ми стана огромна синка, а е лято и няма как да ходя цялата в синки. На корема почнаха буци и синки да ми се образуват 😬 пробвах с лед и синките малко поспряха да се появяват. Моля кажете ако има някакъв начин за поставяне, за да избегна бучките и синките 😒

# 72
Момичета вече почти 5 месеца си поставям фраксипарин 0,4 в корема и вече ми се иска малко да почине. Дайте съвет на кое място е най-добре да се поставя освен в корема. Пробвах в ръката, но ми стана огромна синка, а е лято и няма как да ходя цялата в синки. На корема почнаха буци и синки да ми се образуват 😬 пробвах с лед и синките малко поспряха да се появяват. Моля кажете ако има някакъв начин за поставяне, за да избегна бучките и синките 😒
И аз съм така цялата съм посиняла и корема ми много се опъна 15+г.с.Питах личната ни лекарката къде да почна тя ми каза от вътрешната страна на кракът. Обадих се в инвинро центъра казаха ми да ги бия в ръката. Казах за препоръката на личната,но ми отговори,че било по добре да се бие в ръката и сега на 11 ти имам преглед при репродуктивния и ще ги питам да ми покажат. Аз съм цял ден сама как ще ги бия в ръката. Hushed А имам още 17 инжекции да слагам. Дано не ми ги продължат.

# 73
И аз съм така цялата съм посиняла и корема ми много се опъна 15+г.с.Питах личната ни лекарката къде да почна тя ми каза от вътрешната страна на кракът. Обадих се в инвинро центъра казаха ми да ги бия в ръката. Казах за препоръката на личната,но ми отговори,че било по добре да се бие в ръката и сега на 11 ти имам преглед при репродуктивния и ще ги питам да ми покажат. Аз съм цял ден сама как ще ги бия в ръката. Hushed А имам още 17 инжекции да слагам. Дано не ми ги продължат.
Не се ли слагат през цялата бременност. И аз съм 15+3 г.с и за сега не сме говорили за спиране. Ти при кой си следиш тромбофилията - хематолог? Аз на 1ви август имам час при д-р Тончев в Св. София да видим той какво ще каже.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 12:37 от sunflower_22

# 74
Не се ли слагат през цялата бременност. И аз съм 15+3 г.с и за сега не сме говорили за спиране. Ти при кой си следиш тромбофилията - хематолог? Аз на 1ви август имам час при д-р Тончев в Св. София да видим той какво ще каже.
След изследването за тромбофилия репродуктивния ми каза да ги бия до 20г.с. Бия фраксипарина от пункцията.

Общи условия

Активация на акаунт