Боледуване на децата ни-тема 78

• 25 106
  • 786
  •   1
Отговори
# 735
Аз не мисля, че някаква лекарка по интернет без преглед ще ти назначи операция, то би било безумно, освен, ако не е някоя хваната от гората. Не знам дали само Давидов гледа с ендоскоп, май не е само той. Сапунджиев май също гледа. Дали всички праща на операция - може и така да е, но в крайна сметка това си е решение на родителите. Пък за алергиите темата е дълга и абсолютно черна дупка в медицината, така че...
Кортикостероидния спрей при всички положения едва ли ще му навреди.

# 736
Тони, препоръча ли коя коластра?
Малката сега нали е на гентазон, той има и кортикостероид и е много добре. Никакво смъркане, кашляне и носово говорене няма.
Пробвали смя кортикостероиден спрей, една алерголожка го изписа, хич не и понесе. Попадна в страничните ефекти и много и се разтече носа и кихаше от наго,а беше напълно здрава. Два дни го пръсках и приключих, и спряха оплакванията.

# 737
Тони, препоръча ли коя коластра?
Малката сега нали е на гентазон, той има и кортикостероид и е много добре. Никакво смъркане, кашляне и носово говорене няма.
Пробвали смя кортикостероиден спрей, една алерголожка го изписа, хич не и понесе. Попадна в страничните ефекти и много и се разтече носа и кихаше от наго,а беше напълно здрава. Два дни го пръсках и приключих, и спряха оплакванията.

Чакам я да ми изпрати рецепта. Не съм пръскала никога, това е последното нещо, което ще пробваме и ако не се повлияе - всички пътища водят към операционната.
Ейпъл, хич не ми се иска да влизаме във филма на алергиите… но е факт, че ние сме с алергии с баща му.

# 738
  • shumen
Тони,нито аз,нито баща му сме с алергии,но моето дете е със алергии и със начална форма на астма.Дали от Трявна,дали го израстна,но се разминахме с ваденето.

# 739
Тонш, а давала ли си дълго антихистамин? Моя приятелка, лекар, ми е казвала, че нейното дете било с увеличена трета сливица и намален слух. Давала 6 месеца антихистамини и минало...

# 740
Моята дъщеря пи почти година антихистамини по лекарско предписание. С най-добри чувства към всяка майка го казвам - не го правете. Едно ще оправите, друго ще се разбута.
Не е лошо да пуснете тест за алергии, той ще ви даде някаква яснота, но по принцип предвид, че твоето дете доколкото помня все се оплакваше от корем и често дрискаше, аз бих ровила и в тази посока.
Аз поне 2 или 3 пъти съм пресичала сополи с кортикостероиден спрей. Не става всеки път и нама гаранция, че като е станало един път, ще стане всеки път. Ето, сега и е изписан по схема от алерголога, ами не и помага и това си е. Кашля си трети месец и света обърнах за да спре, но не спира.

# 741
Здравейте,вчера излязоха резултатите от кръвен тест за алергии.
Тези стойности високи ли са - които са над нормата?
Преди няколко години УНГ ,каза ,че е с алергичен ринит - изписа кортикостероиди и Ериус.Носът е запушен почти непрекъснато и все нещо пръскаме.

# 742
Детето е алергично към акари. Взимате си прахусмукачка за акари за дивани и матраци и махате килимите!

# 743
Ваня, дълго време не съм давала.
Ейпъл, тя точно това каза, че нещата с корема я притесняват и може би всичко е свързано. Той още като бебе на 4 месеца имаше кандида в червата и клебсиела бактерия там. Там явно е станало мазалото.
Наделина, къде пускахте тестовете?

# 744
Определено всичко е свързано. Нали казват, че всички болести започват от червата. И моята дъщеря като беше на година и няколко месеца имаше кандида в червата, два пъти пи Фунгостатин и се изчисти.

# 745
  • Varna
И нашия преглед при Давидов мина. Гледа я със камера в носа и гърлото. Доста добре го понесе, не очаквах. Каза, че сливицата и е огромна, а другите две малко по големи от обичайното. Нещо тъпанчето на едното ухо, забравих какво. Изписа и Етацид- кортикостероид за пръскане в носа, Ериус и Ацц прахчета. Много добре чистели секрет. И промивки на носа под налягане. Това пък някои го отричат. Пробваме така един месец и нов преглед. Но според него сливицата е за махане. Всъщност това е третия лекар, който ни го казва. Чуем се още. Баща и иска да ходим при някакъв човек, който дърпа уши, и така минавало всичко. Незнам за трета сливица дали е възможно. И на фона на всичко, ходи по малка нужда през 5 минути. Не я боли или сърби нещо. Сега и с това ще се занимаваме. Госпожата в градианта ми прави забележка. Не с лошо уж.

Последна редакция: ср, 22 май 2024, 10:04 от SimonaK

# 746
Ваня, дълго време не съм давала.
Ейпъл, тя точно това каза, че нещата с корема я притесняват и може би всичко е свързано. Той още като бебе на 4 месеца имаше кандида в червата и клебсиела бактерия там. Там явно е станало мазалото.
Наделина, къде пускахте тестовете?
Пуснахме ги в Рамус- педиатричен панел.

# 747
Тук се сформира хубава групичка с трета сливица. Дали пък това не е основата на всичките чести боледувания на децата в групата?

Иначе дъщеря ми досега не е хващала вирус с повръщане и разстройство май. Всъщност, 1-2 пъти беше с по-течни изпражнения, но нищо страшно. Но пък на градина ходи редовно едва от три месеца. Преди това никакво ходене не беше това. За сметка на това има проблемно изхождане. До 2-годишна беше ад. Има рекорд от 10 дена без изхождане. Дори и Мелилакса не помогна на 9-тия ден. Помня го като вчера и какво облекчение беше като на 10-тия ден успя. Все още има склонност да се стиска, ако не й напомним и не я ръчкаме и става на топчета...

Чудя се дали да не пробваме и ние отново с кортикостероиден спрей и да видим как ще е лятото... Много ми се иска да избегнем операцията Cry Симона, за колко дена ви го изписаха кортикостероида?

Дани, много неприятно. Дано да е само натъртено. Ама да пресрещнеш топка с пръсти, хич не е приятно. Аз така се контузих в трети клас и пръстът си ми остана крив.

Димитрова, как сте? Спря ли да вдига температура дъщеричката?

Рейна, вие как сте?

# 748
  • Varna
Барбалена, за единн месец е Етацида. Като преди това да се мие носа, за да се вадят секретите. А алеголожката беше изписала Флексоназе. Не съм го слагала. Моята по принцип има стрептококи пнеумоние в носа., които нв може да махнем. И за Етацида пише да не се ползва, ако имаш инфекция в носа. Малко ме достраша да я пръскам. Но пък на лекаря казах, какво се изолира в носа. И с един хомеопат си пиша. Уж ще даде нещо за тая трета сливица. Чудя се да пробвам ли първо  това и си няма да загуба на време.

# 749
Ох, не знам какво да ти кажа. Тони беше пробвала и с хомеопатия и нещата бяха добре доста време... Ама в един момент положението май излиза от контрол с пустата трета сливица Cry

Ние реално с нищо не сме пробвали за повече от 3 месеца... Толкова време пи Ефира например. Известно време е пила Имунотрофина, към месец, месец и малко и сме го спирали. Хомеопатия също не сме пробвали достатъчно дълго. Кортикостероид сме пръскали към месец-месец и половина...

Чудя се, дали да не почнем пак с Риноджермина Sad Явно нещо й повлия и ушите засега са й добре от ноември-декември, но кое от всичко? И дали ако го нацелим пак, няма да повлияе и на сливицата?

Общи условия

Активация на акаунт