С какво ви дразнят свекървите? – 156

• 34 077
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Прочетете част от 154-те теми.Това се случва често/така поне казват в този форум/

# 706
Добре, отговор няма, общи приказки. Явно аз съм успяла във възпитанието, близостта и комуникацията не ни е проблем. Съжалявам за другите тук.

# 707
Това е щото не си свекърва.С майките повече се прежалват да говорят дъщерите.Със свекървите/според темата/ всяка тема е дразнеща  и забранена

# 708
  • Melmak
А, не, аз с майка ми говоря даже по-малко. Със свекърва ми общувам повече.

# 709
Ами с майка ми бих ограничила комуникацията, ако ди позволи да ми каже че ме съжалява по някакъв повод.

# 710
  • София
Добре, отговор няма, общи приказки.
Скрит текст:
Явно аз съм успяла във възпитанието, близостта и комуникацията не ни е проблем. Съжалявам за другите тук.
Сериозно ли очакваш конкретен отговор от непознати във форум за какво да си говорите с дъщеря ти?

# 711
Здравейте момичета! Аз като нова в темата да попитам: как се справяте със свеки, което много добре знае, че нещата, които казва и прави не са ок, но като й потърсят отговорност (приятеля ми) се прави на ни лук яла ни мирисала?

Оставяш приятеля ти да се оправя, те са майка и син и не се месиш.

# 712
Bellah, какво прави свекървата и приятелят ти не ги ли вижда тези неща?

# 713
Скрит текст:
Явно аз съм успяла във възпитанието, близостта и комуникацията не ни е проблем. Съжалявам за другите тук.
Сериозно ли очакваш конкретен отговор от непознати във форум за какво да си говорите с дъщеря ти?
Ние си говорим, от такива като теб точно пък отговор не очаквам.

# 714
bellah явно свекърва ти обича да създава интриги. Ограничи комуникациите насаме с нея, всичко останало нека минава през сина и.

# 715
  • София
Скрит текст:
Ние си говорим, от такива като теб точно пък отговор не очаквам.
Колко е приятно когато събеседникът срещу теб е интелигентен и възпитан, и борави с факти, а не с опити за обиди...
След като си говорите защо питаш за какво да си говорите?

# 716
Темата се казва "С какво ни дразнят свекървите", а не "Какво да си говорим с дъщерите". А подскачането и опитите за обиди навеждат на разни мисли. От споделеното тук, човек може да види, кои теми са взривоопасни и да ги избягва, стига да има желание.

Последна редакция: пт, 24 май 2024, 11:30 от alex_jp

# 717
Мхм, мхм. За всичко може да си говорите с децата си, вие си ги познавате. Със снахи и зетьове се говори за неутрални теми и избягваме разговори като кога ще имаш деца, кога ще започнеш да готвиш, кога ще отслабнеш и кога ще поумнееш.

# 718
избягваме разговори като кога ще имаш деца, кога ще започнеш да готвиш, кога ще отслабнеш и кога ще поумнееш.

И със собствените деца е хубаво да се избягват тези теми, че могат да се получат не особено приятни отговори. Изобщо възпитан човек не би ги задал на никой.

# 719
  • Melmak
Не бих била щастлива и майка ми да ме подпитва кога ще раждам, колко готвя и нещо си в тоя стил.

Моя приятелка има репродуктивен проблем, години наред загуби, проблеми. И свекърва й я питаше за деца. В крайна сметка стана ясно, че имат проблеми и сега ходи да разказва на сестра си, на леля си, на всички… мъжът на приятелката ми я подкрепя, но как да накара майка си да спре да е клюкарка… тия теми са толкова болезнени.. не знам хората как не се усещат.

Общи условия

Активация на акаунт