ДВАНАДЕСЕТИ клас - в очакване на ДЗИ

• 43 876
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
И това с бележките в последния момент и това едни да се чудят как да прекосят целия град в час пик - все си е гавра. Защо да е просто - както може да е сложно е работата. За равнопоставеност не ми се отваря дума…

# 631
  • София
Дами, чета в инструктажа, а и в училище са им наблегнали, че не може да пишеш отговорите на задачите по МАТ никъде, освен в бланката за отговори.
Под самата задача може ли да си го подчертаеш, за да не търсиш после кое беше, къде беше?
Какви са тези глупости?
Ако имало отговори не на бланката, а в решението , анулирали матурата.
Поне така са им казали, а и в инструктажа пише "САМО на бланката за отгвоори".
Някой с опит да каже или ако има някой от институция, да не стане фал.
Отговорите задължително трябва са са пренесени в бланката, но спокойно могат да си пишат по теста и да си ограждат там отговорите.  Казвам го като проверител.

# 632
  • Plovdiv
На бележката пише да са половин час преди матурата...
Моят матурист ще е в музикалното 🤣

В Сценични кадри. Grinning Все творчески училища. Току-виж атмосферата помогне. Joy
Матуристът преди малко се сети за черните химикали, които аз вече бях купила тази сутрин.

Напоследък съм като "перпетуум мобиле", само накрая да не забравя да купя чорапи в тон с костюма на набора.Joy

Последна редакция: чт, 16 май 2024, 15:01 от N i y a

# 633
Шарлот, любимият часовник е класически със стрелки; електронните не са ли демоде вече 😂?
АниК, който си е прочел произведенията и се е упражнявал в писане през годината естествено ще си свири на китарката за настроение … да видиш вкъщи как се чете от 14 май насам … стана като в приказките за трите дни!

# 634
  • София
ganis, точно така е, но и миналата година имаше дечица, които се оплакаха, че са им забранили да го правят.
Тогава си спомням, че убеждавах една майка да ми каже точно за кое училище става дума, на нейна приятелка детето беше получило такива инструкции, но майката била много притеснителна (демек да не станело нещо.., все едно ще я цитирам, но всеки си знае) и не пожелаха да споделят.

Не е лошо МОН да вземат да напишат едно уточняващо изречение в скоби.

Sanaka не е писала и тя на МОН, както самата тя каза - на кой ли за какво ли не писах, но за това не била писала.

Дъщеря ми утре ще е в моя Ломоносов на изпит Simple Smile

# 635
  • София
Аз мисля, че във всяка стая има часовник и може би е помислено за това.

# 636
Купих ръчен със стрелки. Разбира се, че са демоде, но такъв имахме - върши работа нощем - при пуснати блекаут завеси и дезориентация за времето, да проверя часа без лемпа.

Не може да сме сигурни за стенните часовници. Дъщеря ми се явява на пробен изпит в зала без часовник. Навярно иначе не бих се сетила.

АниК, разказът ти за младежа с китарата стрелна в главата ми вица за родопчанина в Германия.

Последна редакция: чт, 16 май 2024, 15:09 от Шарлот

# 637
А ние в нашето училище слагаме телефоните на всяко дете в джоб с името му. Нали утре съм освободена заради конфликта, сега трябва да участвам в реденето и надписване на чинове (не че не участвам всяка година).

Нашият човек грам нищо не прави във връзка с тоя изпит утре - свири си на китарката. Донякъде му се възхищавам на спокойствието. Аз на 1000ния изпит в моя живот треперя и не спя, колкото и подготвена да съм.

Той, друг часовник освен този на телефона, няма Grin

Вашето училище е топ, перфектна организация. Бележките бяха раздадени още във вторник. Внимавай как редиш и не само днес 😁

# 638
  • София
Дами, чета в инструктажа, а и в училище са им наблегнали, че не може да пишеш отговорите на задачите по МАТ никъде, освен в бланката за отговори.
Под самата задача може ли да си го подчертаеш, за да не търсиш после кое беше, къде беше?
Какви са тези глупости?
Ако имало отговори не на бланката, а в решението , анулирали матурата.
Поне така са им казали, а и в инструктажа пише "САМО на бланката за отгвоори".
Някой с опит да каже или ако има някой от институция, да не стане фал.
Отговорите задължително трябва са са пренесени в бланката, но спокойно могат да си пишат по теста и да си ограждат там отговорите.  Казвам го като проверител.
Сега моят син ми казва, че не трябвало да се пише отговор в листа с условията, НО техният директор е наблегнал, че и на черновите не е добре да се ограждат и пишат отговорите, защото имало случаи на анулирани работи.
Те 5 години решават задачи като пишат отговорите до условието, сега не може.
Спичам се, че може от автоматизъм да му анулират работата.

# 639
  • София, в момента в любимото ми село Железница

Нашият човек грам нищо не прави във връзка с тоя изпит утре - свири си на китарката.

Тя мойта щеше да чете седмица преди изпита, после беше след изпращането, вторник спа след дискотеката, вчера се взима заветната бележка и после ходихме за нещо връхно (после спа), днес извънредно е цял ден на работа, че шефката се е разболяла от варицела и ще спи, че утре трябва да става рано.

Аз се отказах да се ядосвам. Оммм.

Часовник няма, а и винаги й е стигало времето.

# 640
  • София
Само моето синче ли е толкова ученолюбиво днес????
Сутринта го питах, дали днес ще ходи до Мола за слънчеви очила/както винаги в последния момент се сеща/ и отговора беше,че днес цял ден щял да учи
FlushedFlushedFlushed
Не ми се вярва много, но знае ли човек
Вчера уж щеше да излиза вечерта,ама нещо се вкисна/с гаджето ли се скара-не разбрах/ и си легна....днес щял да учи.....ще го проверя довечера да няма температура

# 641
  • София
Сойка, малоумна работа, поредната тъпотия.
И защо да не може...

Всъщност точния текст е  "Може да работи върху изпитния тест, но отбелязва верните отговори САМО в листа за отговори", защо им забраняват тогава, как работиш върху теста, ако не драскаш по него. Медиртираш четейки го може би.

# 642
  • София
Сойка, малоумна работа, поредната тъпотия.
И защо да не може...

Всъщност точния текст е  "Може да работи върху изпитния тест, но отбелязва верните отговори САМО в листа за отговори", защо им забраняват тогава, как работиш върху теста, ако не драскаш по него. Медиртираш четейки го може би.
Намерих с кого да говоря и много любезен г-н Райчев ми обясни, че на черновата може да си пише каквото поиска, засекретяват се само идентификационната бланка и бланката с отговорите.
Тестовата книжка(предполагам, че това са условията на задачите) и черновите не се пращат към МОН , а се връщат в училището и никой няма да ги гледа.
Единствено, ако случайно ученикът си сложи черновите , на които примерно си е написал името или нещо друго, в плика , който е засекретен и квесторите не го видят , и отиде в МОН, може да му се анулира работата.
Дадени са указания, но все пак не се знае кой как ще ги изпълнява.

Последна редакция: чт, 16 май 2024, 15:45 от Сойка

# 643
Преди половин час получих съобщение със снимка на заветната бележка. Ще са в тяхното училище, което не знам за добро или не е.
Следващото съобщение беше : "Ще останем да караме български език с 11 клас. Госпожата разреши"
За кога ще карат часове, но щом са решили.

# 644
  • София
Моята хубавица втори ден учи. Мисля, че й се събра повече учене отколкото последните 5 години накуп. Аз гледам и не вярвам на ушите си!

Общи условия

Активация на акаунт