Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 6

• 40 865
  • 661
  •   1
Отговори
# 465
И аз не си го представям но може би по-бързо се зареждат импулсите на тази марка, то при Лумеата това бави. Особено на най-високите степени.

# 466
Големи бенки и петна и сега ги избягвам. С малките не става винаги.
За 5 минути, ако бързам повече, мога и да мина краката от коленете надолу. Особено ако пропускам тук-там. Но цели крака за до 15 минути би било доста по-трудно. Иначе наистина импулсите бавят (като загрее Лумеата, също става по-бавно, освен че я използвам и на максималната степен почти навсякъде).
Възможно ли е Браун да е с по-малко мощни импулси, които обаче се зареждат по-бързо, и така да се избягва изчакване между импулсите? И съответно да налага святкането ежеседмично в началото.🤔

# 467
  • София
Не знам на кое викате зареждане на импулсите, при Браун като започнеш  си святка ритмично почти веднъж в секунда,  после след около минута, като почне да "загрява", забавя, но спирам за 20-30 секунди и пак си продължава горе долу-добре.
Предполагам (само предполагам), че Браун има по-слаб интензитет, за това са възможни по-чести процедури и сигурно и за това не загрява толкова.
Друго нещо, което съм забелязала че някои потребителки споменават "парене", което не могат да търпят на високи степени. При Браун най-високата степен е 3та и пак не нищо това парене. А  аз не търпя много на болка, лазерните процедури  на мишници и интим бяха ужасна болка за мен, за това и ги спрях. С моя фитиепилатор мога да си кажа честно, че не ме боли, някакво съвсем леко парене усещам, но е нищо, коетп може би пак говори за разлика в интезитета на светлианта при Браун и Лумеа... Не знам някои ползвал ли е двете марки, да сподели прилики и разлики.

# 468
Космите никога не се махат на 100% и завинаги, затова жената така е казала.

# 469
Е на 100%....!?!Да нямаш косми, т.е. да не правиш епилации, бръснене и спокойно да се пльоснеш на плажа, един-два-пет косъма тук там, особено светли, надали някой ще забележи.
Понеже съм чувала, че лазерът е по-ефективен и от фотоепилацията, странно ми е подобно изказване.

# 470
Не е по-ефективен, до косъм и структура е.
Повечето жени си мислят, че ще са с напълно гладка кожа, но реално не е така, затова жената в студиото го е казала.

# 471
  • София
Благодаря ви. Засега съм се спряла на Филипс Лумеа 977. Истината е, че и на мен ми обясниха, че с лазера отнема много години докато постигнеш почти да нямаш косми. Говорих си дълго време с една позната, която се занимава с това професионално от много години и самата тя каза, че си прави лазер много преди да започне да го работи дори и дотук (след 16г светкане) все още й растат тук там и прави поддържащи процедури. Това ме и накара да се замисля от финансова гледна точка, защото излиза, че тия глупости, където ги обясняват правиш 6-8 процедури и всичко пада, всъщност е една голяма лъжа. И инвестицията става голяма. Тя самата каза, че това не го казва на клиенти, защото просто не е вярно.

# 472
А аз ти казвам, че малко е послъгала и зависи от много неща- от уредът, от твоя хормонален фон, как косъмът реагира на светлината.
Аз имам 6 фотопроцедури в дерматологична клиника, през 2014г. , и имам 90% липса на косми в зоната, която после с Лумеа само поддържах.Лумеа на премахна останалите, но са на интим и там е по-трудно често.Така че с 6-8 процедури наистина трябва да има решение.
Моята снаха ходи от години някъде си на лазер и продължава, което е абсурд, но да кажем, че е
млада и може да има някакви хормонални пречки.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 21:11 от ДХ3

# 473
И при лазер, и при фото - ако някой ми даде гаранция че на 100% нищо няма да остане, си зная че лъже. Да, има такива късметлийки с останали тук там по някой единичен дето я се вижда, я не. Но няма как да го обещаят това на всички.
Фотото и особено домашните уреди си е вярно че са с къде по-малка мощност от професиналните, лазерите се водят че са най-ефективни... но на лазер си е скъпо и там действително процедурите са през по-дълги периоди. За крака ходят по веднъж на 2-3 месеца май. За други части е по-често де, но в никакъв случай през някакви дни, то няма кой да плаща толкова често по толкова пари.
Но при кого колко ще е ефектът и дали ще е завинаги наистина е трудно да се предвиди, освен в очевидно неподходящ тен или цвят косми дето се знае че не става. То даже и при един и същ човек на различните зони може да не е еднакво ефективно, при мен точно така стана, а като чета тук и не само при мен.

Относно "загряването" за което говори Долче - при Лумеа светва и после има кратък интервал преди да се зареди следващият импулс и да може да светне пак. Различно дълъг при различните степени, че то е буквално заряд който трябва да се натрупа и да се освободи наведнъж. 5 степени са там, аз съм доста бледа и се светкам на най-високата, съответно с най-голям интервал между импулсите.
Как да ми разправя някой че става за минути целите крака, като "прозорчето" на Лумеа е 4см2 на най-голямата приставка? Grinning Ако искам да се мина за минути, трябва само тук-там да насвяткам, то няма как просто. На Браун не знам колко е голямо отпред, може пък и с по-голяма площ да е и да става бързо понеже минаваш по повече с едно светване.
И на мен ми е любопитно, но се съмнявам някоя от пишещите тук да е имала и от двете марки и да може да сравни при коя кое е различно. А те не са и само тези двете де, има най-различни.

# 474
Да, точно това имах предвид. Че трябва да се чака някакво време между импулсите. То може и да изчакаш примерно 2-3 секунди вместо 4-5 (примерни числа подбрах), обаче понякога така се случва да има импулс, но да е сякаш с наполовина "мощност" (даже може да се види как проблясва по-малко, и звукът е различен). Та предпочитам да си чакам за "качествен" импулс.
И аз предимно и на степен 5, най-високата, се святкам. Със светла кожа съм. Не съм имала болка, нито кой знае какво парене. Само на интим и подмишници ми се е случвало да усетя тук-там нещо като боцване (предполагам, че е при по-дълбоки и дебели косми). Не може да се сравни и с обикновена епилация обаче.

# 475
Аз съм матова и съм се горила , парва ме , но имам висок праг на болка и трябва да се внимава.

# 476
Момичета имам въпрос. Ок, ше се избръсна, макар че аз епилирам краката си от години и сега има някакви рехави места, но ше изчакам да пораснат добре и ще избръсна. После обаче, каро мина в фотото,  ще останат ли тези на боли косъмчета и ако да с какво да ги махна?

# 477
В упътването на уреда пише: бръснене или с епилатор/кола маска, но трябва да изчаках поне 24ч преди да се светкаш.
Наболите не се махат, а падат постепенно, когато кожата ги избутва, което е след 10/15 дни.

# 478
  • София
Колко време ви отнема да минете цялото тяло, ако на предния ден сте се обръснали? Бях в заблуда, че фоторпилатора се движи лесно нагоре надолу както лазера при работа с гел, но разбрах, че се светка единично всеки участък. Краката сигурно ще ги правя цял ден. Вижда ми се супер досадно.

# 479
В началото е бавно, подле хващаш ритъм.Аз разделях в два дни цяло тяло.

Общи условия

Активация на акаунт