Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 6

• 44 450
  • 687
  •   1
Отговори
# 195
Блогодаря за изчерпателния отговор.Сигурно като свикна няма да ми прави впечетление, но като всяко ново нещо имам своите притеснения Grinning
Е ти поначало трябва да застъпиш малко ако имаш предвид зоните в които се допира накрайникът, понеже "прозорчето" е по-малко, не е цялата повърхност отпред. Ти и да искаш няма много как да слагаш съвсем прецизно така че нито да се застъпи поне с мъничко, нито пък да има пропусната част там. Колкото пък можеш, просто недей умишлено да минаваш по 2-3 пъти на едно място. Първите пъти повече се чуди човек, то се озърташ, то се прицелваш, в първите теми отначало се дискутираше бял молив за грим и с него да си помага човек с някакво маркиране по кожата евентуално, правила съм и това но ми писна естествено... Нататък ще светкаш без да го мислиш чак толкова, ще видиш Grinning
За степента само ти можеш да кажеш как ти е, ако е само лек дискомфорт не е страшно, въпросът е да не се изгориш. Иначе ползваш колкото висока ти цвета на позволява кожата, то няма много какво друго да направиш.
Това може и да не е една и съща степен за всички зони, някъде може и по-силно да усещаш паренето. И може да зависи и в коя фаза от месечния си цикъл си също колко го усещаш това.

# 196
По принцип не препоръчваха ли да се направи тест и да изчакаш 1-2 дни преди да третираш цяла зона? Щракваш там на различни степени и гледаш в следващите ден-два дали кожата ти ще е ОК или ще се зачерви и от сорта. Е, може би без най-високата щом тенът ти не е много блед.

# 197
Аз го пробвах предния ден, нямам зачервявания или нещо друго.Просто ми пареше малко докато се минавам, но след това не усещах нищо.

# 198
Здравейте, бих искала да си купя Фотоепилатор IPL Philips Lumea Series 9900 BRI977/00, но все се спирам. Въпросът ми е колко импулса се харчат на процедура цяло тяло (мишници, ръце, интим, крака)?

# 199
  • Благоевград
Здравейте!
Обмислям покупката на Фотоепилатор Филипс Лумеа. С бяла кожа съм, светъл косъм. Не знам дали е подходящо за мен. В Технополис ми дадоха брошура и там има показани различни цветове на косата и моят   е включен. Може ли някой, който е с тъмно руса коса да сподели дали действа и дали има смисъл да купувам нещо за толкова пари, което няма да ми върши работа. Благодаря!

# 200
Аз съм с тъмноруса коса (тъмно пепелно русо) и съм доволна от резултата от Лумеа. Обаче космите ми са светли май предимно по ръцете. Там съм правила само няколко процедури с фотоепилатора и, честно казано, не знам дали изобщо за ръцете има ефект, защото съм била доста непостоянна за тази зона.😃 По тялото окосмяването не ми е от най-тъмните, но и като русо не бих го описала. Та за останалите зони на тялото съм доста доволна от резултатите.🙂
Здравейте, бих искала да си купя Фотоепилатор IPL Philips Lumea Series 9900 BRI977/00, но все се спирам. Въпросът ми е колко импулса се харчат на процедура цяло тяло (мишници, ръце, интим, крака)?
Никога не съм броила импулсите, обаче много зависи от обема на обработваната "площ", ако мога така да се изразя.😃 При някоя жена 45-50 кг е едно, при по-едра ще са различен брой импулсите, за да се обхване цялата "площ".🙂 Отделно зависи и дали се използва голямата приставка или някоя по-малка (моят модел е с голяма приставка и една по-малка).

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 19:02 от dolce miele

# 201
По-скоро гледай окосмяването което искаш да премахваш какъв цвят е, а не само косата на главата ти. Имам приятелка която е тъмно руса, но е с тъмни вежди и стабилно сравнително тъмно окосмяване по тялото, тя се повлиява много добре. Аз съм със светло кафява коса, реално по-тъмна от нейната естествена. Със светли вежди и тънки светли косъмчета по ръцете и бедрата, от коленете надолу са ми по-тъмни и те си се повлияха добре. На бедрата съм спряла да се и опитвам, а на ръцете хич не съм се мъчила, не мисля че има смисъл.

# 202
  • Благоевград
Благодаря!
Възможно ли е по някакъв начин да се получи изгаряне на светла кожа или някакъв проблем? Аз имам слънчева алергия на лицето и винаги съм с фактор 50, а кожата ми е бяла с розов подтон и изгарям лесно и брутално, там също съм с фактор 50+.

# 203
Нямам спомен да съм имала проблеми, а когато си купих първата Лумеа преди години, ставах червена от слънцето доста лесно. Хем не съм чак като сирене бяла ама светличка съм си. И на най-високата степен не съм се изгаряла, освен ако не се заплесна да мина 2-3 пъти поред на едно и също място, тогава вече си има дискомфорт и може да се зачерви.
Не съм със слънчева алергия обаче както някои се и обриват и прочие, просто имах супер нисък толеранс към слънце, който като понаваксах нивата на витамин Д, вече го няма. Дори не се мажа с фактор като излизам нормално навън през лятото, което преди ми беше немислимо. Специално спрямо Лумеа нямам разлика тогава и сега как реагирам - никак.

# 204
Аз съм със светла кожа с розов подтон. Видимо кожата не изглежда розова, а просто доста светла, не е и чувствителна. Естествено, по-нисък толеранс имам към слънчево изгаряне от хора с тъмна кожа, както и също имам и слънчева алергия (изразява се основно в едва забележими и сърбящи пъпчици за няколко дни в началото на лятото след излагане на слънце). Имам приятелка с много бяла кожа /като сирене/- тя де факто е с много по-чувствителна кожа от мен. Та аз не съм имала проблеми с изгаряне от уреда, т.е. проблеми с кожата. Винаги използвам препоръчаната степен от фотоепилатора- тя е 5 и много рядко ми препоръчва степен 4 (например митниците веднъж са 4, друг път 5😃). Неприятно усещане като боцване съм имала на интим или мишници, но много рядко при някой по-дълбок корен или по-дебел косъм (нищо фрапиращо като болка, но понеже се случва много рядко и се стряскам😂).

# 205
  • Благоевград
От картинките съм с първата, най-бяла кожа, а от косата 2, космите между 2 и 3.
Не разбирам от тези неща, но от брошурата си избрах между BRI977 и BRI947.
Предполагам, че е по-добре да има повече импулси, затова гледах моделите с 450 000. Ще се радвам за препоръки и насоки.

# 206
Аз по техните снимки не се откривам нито в тези за цвят на кожа, нито за окосмяване.😂 Нещо между 1 и 2 за кожа вероятно и между 2 и 3 за космите, но не точно.
Както и да е, включвам се за друго- дооооста оптимистично е това "процедури до 15 минути за цялото тяло".😃 Със сигурност на мен ми трябва по-скоро поне двойно на това време. То са си пози, чупки и гимнастики😂 за някои зони, а не е като да светкаш на равна повърхност все едно гладиш чаршаф...😉

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 07:21 от dolce miele

# 207
Такова време с Лумеа и специалист от салон не мисля че може да постигне за голяма зона... Все пак освен всичкото чекнене, светкане и внимаване да не повтаряш, има и времето за зареждане на нов импулс. То е кратко но като го имаш стотици пъти...

# 208
  • София
Аз съм със светла кожа и светли косми на ръцете. От обикновения епилатор кожата ми става на точки, много е чувствителна. Притеснявах се и как ще е с фотоепилатора, но си взех преди 2 месеца. Много съм доволна. Първоначално ме пареше, имаше лек дискомфорт, и пусках на степен 2 и 3, но сега съм на 4. Има и лека миризма на пърлено, много се смеем вкъщи. Ефектът е поразителен, обаче.

# 209
Само единия крак ми отнема над 30 минути, какви 15 за цялото тяло...

Общи условия

Активация на акаунт