Студенти в Нидерландия - 21

• 61 556
  • 720
  •   1
Отговори
# 240
За Тилбург, миналата година дъщеря ми кандидатства за общежитие в Talent Square . По спомен системата се отваря за кандидатстване на 23 май, тогава имаше възможност да разгледа всяка стая, на кои етаж, да си набележи стаи. Самото заявяване и отваряне на системата беше на 30 май. С татко ѝ се бяха заредили пред два компютъра и бяха много бързи. Имаше късмет да запази стая, като буквално на 5- та минута трябваше да се плати. Платиха  с кредитна карта на момента , защото трябваше веднага да се плати. Съвет от дъщеря ми да разгледа чертежите на общежитието, да види на къде гледа самата стая. Тя си беше подиграла да ги разгледа и мога да кажа, че стаята ѝ за тази учебна година е чудесна( в стаята ѝ има баня с тоалетна и дели общо помещение - кухня с още 4- ма съквартиранти).

# 241
Може ли някой да сподели как се пътува най-удачно от Амстердам до Ротердам. Излиза ми цена 80 Евро на човек, ние сме трима, има ли по-изгоден вариант?

От Амстердам централ до Ротердам централ билета в посока е 17,90€ за човек. Може да си вземете карти с 40% намаление или групов билет за да ви излезне по-евтино

# 242
Здравейте! Да попитам в Нидерландия има ли Валидол или нещо от този род? Дъщерята нещо здраво се е спекла и се чудя от тук как да помогна. Трябваше да мине през какво ли не и явно й се отрази. И още един въпрос - тя твърди, че психологът в унито се занимава само със студенти, които не се справят със самия университет. Дали наистина е така или все пак е възможно да разговаря с него и как се стига изобщо до този психолог? Как да й назначи среща?

# 243
Стела, опитай хомеопатичен продукт на Боарон Седатив ПС. Понеже е хомеопатия, е вероятно там да го има. Определено помага, стига състоянието да е реактивно.

# 244
  • София
https://educationguide.tue.nl/guidance-and-development/who-to-co … ent-psychologists

Мисля, че предлагат подкрепа за всякакви случаи и това е отделно от комисията, която разглежда случаи с обучителни затруднения.
Дано бързо премине! Disappointed

# 245
Стела, опитай хомеопатичен продукт на Боарон Седатив ПС. Понеже е хомеопатия, е вероятно там да го има. Определено помага, стига състоянието да е реактивно.
Това в дрогериите ли да го търси?
Слънчевата, благодаря, пратих й линка.

# 246
  • София
Стела,  може да вземе от Kruidvat това:

Билкови таблетки са - валериан и маточина.

# 247
Здравейте момичета! Жилищният въпрос започва да виси със застрашителна сила. Търся квартира за дъщеря ми- третокурсничка във Vrije Амстердам. Досега беше на общежитие (първата година с още едно девойче, втората- в самостоятелно студио). Вече участва безуспешно в томболата за третокурсници, получи отказ поради липса на свободни стаи, регистрирана е в няколко от т.нар. агенции, подаде заявка за студентския хотел като най- краен и скъп вариант… Моля ви, помагайте, ако знаете някъде нещо да се освобождава или имате познати, които отдават 🌷
P.S.: Извинявам се за странния никнейм, не успях да го сменя.

# 248
  • София/Велико Търново
Здравейте момичета! Жилищният въпрос започва да виси със застрашителна сила. Търся квартира за дъщеря ми- третокурсничка във Vrije Амстердам. Досега беше на общежитие (първата година с още едно девойче, втората- в самостоятелно студио). Вече участва безуспешно в томболата за третокурсници, получи отказ поради липса на свободни стаи, регистрирана е в няколко от т.нар. агенции, подаде заявка за студентския хотел като най- краен и скъп вариант… Моля ви, помагайте, ако знаете някъде нещо да се освобождава или имате познати, които отдават 🌷

Не търсите ли през фейсбук групите? Щом е на място и може огледи да прави не е ли една идея по-лесно?
От къде е настаняването през втората година?

# 249
За Амстердам аз съм над 20 Фейсбук групи. Пишеш и до там. И моята е на място, беше поканена дори на хоспи ивнинг със само 5 избрани. Още не сме ползвали варианта с унито, защото е след 20 май.

# 250
  • София
....подаде заявка за студентския хотел като най- краен и скъп вариант…

Имайте предвид, че в студентския хотел или сега The Social Hub само със заявка, че се интересувате от стая, едва ли ще се получи. Сайтът им трябва да се наблюдава постоянно и в момента, в който излезе наличност, се буква веднага. Пускат стаи и без да са предупредили по имейл. Трябва да имате на разположение суми по кредитна/дебитна карта - един наем и един депозит (по спомени), защото само след плащане стаята е ваша. И имате 14 дни безплатно да се откажете. Връщат платените суми, няма проблем. Затова дори да букнете една стая, в рамките на следващите 14 дни можете да "дебнете" за още по-изгодни предложения, стига да имате още налични средства по картата, за да резервирате. Simple Smile
След 14-тия ден можете да прехвърлите договора си на друг срещу такса, но с едномесечно предизвестие.

# 251

Не търсите ли през фейсбук групите? Щом е на място и може огледи да прави не е ли една идея по-лесно?
От къде е настаняването през втората година?
Настаняването за втората година е чрез томбола. Университета оповести една сграда и с томбола изтегли печелившите.

Последна редакция: пн, 13 май 2024, 16:38 от FBID10206314954212594

# 252
  • София/Велико Търново
За съжаление с фейсбук групите е така, да не говорим, че половината са скам Sad В The Social Hub до сега не съм видяла стаи за резервация в Амстердам. В Xior почти същото, миналата седмица се появиха две с код, и една без код, които бяха вече резервирани и това е всичко от  месеци. Днес явно са пуснали стаи за Ротердам и сайта им никакъв го няма. За мен не е реално да се букне нещо от там, дори да рефрешваш цял ден, което не е възможно, шанса да хванеш нещо е нищожен. За лотариите да не говорим - в Student experience излизат от 2 до 5 стаи на седмица при не знам колко стотин кандидати. Положението е меко казано притеснително.

Не знаех, че има томбола и за следващите години.

# 253
За съжаление с фейсбук групите е така, да не говорим, че половината са скам Sad В The Social Hub до сега не съм видяла стаи за резервация в Амстердам. В Xior почти същото, миналата седмица се появиха две с код, и една без код, които бяха вече резервирани и това е всичко от  месеци. Днес явно са пуснали стаи за Ротердам и сайта им никакъв го няма. За мен не е реално да се букне нещо от там, дори да рефрешваш цял ден, което не е възможно, шанса да хванеш нещо е нищожен. За лотариите да не говорим - в Student experience излизат от 2 до 5 стаи на седмица при не знам колко стотин кандидати. Положението е меко казано притеснително.

Студентския съвет съдейства за отпускане на общежития за втори курс. Дори за трети курс имаше томбола тази година, но може би много малък брой стаи и за нас беше неуспешна Simple Smile

# 254
  • София
...
Това е само за Vrije. Те са на друг принцип. UvA, доколкото знам, няма.

Добавям още няколко сайта за студия, освен споменатите Student Experience и Xior
https://studentexperience.com/
https://www.xior.be/en/city/amsterdam

ако случайно не сте попадали и на тези до сега (търсещите за Амстердам и не само):
https://www.thisisourdomain.nl/amsterdam-south-east/apartments-studios
https://www.ourcampus.nl
https://www.hicondo.nl/en
https://holland2stay.com
www.Plaza.newnewnew.space

Условията са различни- лотарии/бърза реакция, със/без такса участие и т.н.

Последна редакция: пн, 13 май 2024, 17:41 от Peruanka

Общи условия

Активация на акаунт