Въпроси за TBI Bank - 2

• 36 610
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
От превалутирането в револют искам да избягам, понеже тби ползват фиксинг.

# 706
Ама така няма ли Револут да си ги превалутира по техен си курс?

Няма нужда да се прехвърлят в евровата, може да се нареди валутен превод и от левовата сметка. Парите пристигат веднага в Револют.

Не. От ТБИ се нарежда SEPA превод в евро и пристигат в Револют в евро. Ако се пусне превод от левовата сметка, ТБИ  превалутира по фиксинга на БНБ.

# 707
Не. От ТБИ се нарежда SEPA превод в евро и пристигат в Револют в евро. Ако се пусне превод от левовата сметка, ТБИ  превалутира по фиксинга на БНБ.

Ок, но ако не е с превод а с топ-ъп и картата неон, която дърпа от левовата сметка, превалутирането къде ще стане при тби по фиксинг или при револют с разлика?

# 708
Ако се прави топ-ъп с карта в Револют, първо се избира в Револют в коя валута се прави зареждане - там може човек да има лева, евра, долари и други валути. Но при всички положения превалутирането се прави от ТБИ - за евра по фиксинг, за другите валути - по съответния курс на банката.

# 709
Според мен превалутирането се прави от приемащата банка, не от изпращаха. Съдя от това, че съм изпращал евро към левова сметка в други две банки и се превалутираше по курса на приемащата, а не на банката-изпращач

Ако се прави топ-ъп с карта в Револют, първо се избира в Револют в коя валута се прави зареждане - там може човек да има лева, евра, долари и други валути. Но при всички положения превалутирането се прави от ТБИ - за евра по фиксинг, за другите валути - по съответния курс на банката.

# 710
И аз имам подобно разбиране, че превалутирането се прави от приемащата банка. Изпращащата банка много знае какви сметки има закачени зад един номер (принципа на револют).
За това си мисля че вариант с топ-ъп няма да сработи за целта и трябва задължително да се мине през платежно нареждане.
Може и да бъркам, разбира се.

# 711
Точно така е!

# 712
Здравейте! Имам сума в касичката, която искам да прехвърля към депозита, който направих и още може да се довнася по него. Предполагам, че възможно и моля някой да ми даде насоки как се прави. На депозита има бутон довнасяне, но като го натисна нищо не излиза.

# 713
Депозита го захранваш от основната сметка Неон, не от касичката. Ако ги прехвърлиш там не става ли?

# 714
Ще трябва от "касичка" да прехвърлите нужната сума в карта "Неон" и след това да прехвърлите в депозита.

# 715
От няколко дни, като отворя приложението ми иска да избера език и да потвърдя тел.номер, все едно правя първоначална регистрация
По някое време се оправя
Не мога да разбера какъв е проблемът

# 716
Рестартирай телефона.

Имам известие за битова сметка. Grinning

# 717
Рестартирай телефона.

Рестартирах, пак същото

# 718

Айде честито! Все така да е! И аз имах преди 3-4 дена. Потръгнаха нещата.

# 719
Hands Plus1

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 16:55 от marryn4eto

Общи условия

Активация на акаунт