Въпроси за TBI Bank - 2

• 37 797
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Парите в касичката се олихвяват месечно и лихвата се капитализира.

# 646
Веднъж месечно се олихвяват, на среднодневна база, годишната лихва е 1%. Добавя си се към сумата в касичката, т.е. при следващото олихвяване се зачита всичкото. Касичката не е статична все пак, там движение може да има безброй пъти за периода, така че няма никаква логика да се олихвява само "вкараната" сума. Коя сума? Тя там не стои една и съща. Няма значение дали ти внасяш или те са ти внесли лихва, парите са си там и това е което има значение.

# 647
Сигурно пита дали, ако внасяш по 500 лв., ще се олихвява само тази сума, или цялата налична.
Всичко се олихвява, вкл. начислените от предишните месеци лихви, веднъж месечно. Лихвата е 1% годишно, не месечно. Някой да не чака за 1 месец лихва от 1%.

# 648
Ама то олихвяването е един път в месеца. А внасянето е незнайно колко пъти през този период. Аз разбрах какво пита, но питащият явно не разбира какво представлява касичката в такъв случай.

# 649
Благодаря за отговорите. Още един въпрос имам само. Данък лихва дали е платен предварително върху лихвите, които се получават? Или трябва да декларираме получените лихви и сами да се обложим с 10 процента? Щом са с банков лиценз, предполагам, че е първото като при другите банки, но питам за всеки случай, че знам ли.

# 650
Данък лихва дали е платен предварително върху лихвите, които се получават?
Този данък отпадна през 2022 и вече не се начислява. Плащаше се от банките.

# 651
Супер, мерси

Данък лихва дали е платен предварително върху лихвите, които се получават?
Този данък отпадна през 2022 и вече не се начислява. Плащаше се от банките.

# 652
Много ме кефи как вече 2 седмици не се оправя ШЛ. Седи тач минус 80лв.Вкарах ги нарочно 2 пъти  и нищо. Те ще го оправят,ще върнат и надхвърлената сума.За втори път така става и е доста дразнещо.В края на месеца винаги нещо се бъзикат.... 🥵Тъпо,ако имах лимит 20000хилидя и съм ги върнала,но ми трябват  спешно отново няма да мога да ги ползвам. Ще пише 0лв...

# 653
Аз си открих сметка, но този шопинг лимит въобще нямам намерение да го ползвам. Предпочитам нормална кредитна карта с кешбек и плащане пак в гратисния период. Вече втори ден ме бомбардират иначе със съобщения да взема шопинг лимита. Малко е досадно, но просто ги игнорирам

Много ме кефи как вече 2 седмици не се оправя ШЛ. Седи тач минус 80лв.Вкарах ги нарочно 2 пъти  и нищо. Те ще го оправят,ще върнат и надхвърлената сума.За втори път така става и е доста дразнещо.В края на месеца винаги нещо се бъзикат.... 🥵Тъпо,ако имах лимит 20000хилидя и съм ги върнала,но ми трябват  спешно отново няма да мога да ги ползвам. Ще пише 0лв...

# 654
Здравейте хора, намерих начин как да се изпращат пари към Interactive Brokers през мобилното приложение на TBI. Депозитът се появява в IBRK след няма и 30 минути.

Който иска повече инфо да ми пише на лично. Няма да поствам как става публично да не вземат от TBI да решат да го "оправят".

# 655
Писах Ви на лично

Здравейте хора, намерих начин как да се изпращат пари към Interactive Brokers през мобилното приложение на TBI. Депозитът се появява в IBRK след няма и 30 минути.

Който иска повече инфо да ми пише на лично. Няма да поствам как става публично да не вземат от TBI да решат да го "оправят".

# 656
Никакви известия пак. Нито за лихва на касичката, нито за неплатени сметки.
Уж ги похвалих, за кратко беше.

# 657
А месечни извлечения поне получавате ли по мейла? Или си ги дърпате сами от приложението, ако ви трябват?

# 658
Нищо на имейл не получавам, само договорите за депозити.

# 659
Ясно. А Касичката даже няма възможност за извлечение в приложението, въпреки че си има отделен Айбан. Ама като за без пари -  толкова. Няма да броим зъбите на коня Simple Smile

Нищо на имейл не получавам, само договорите за депозити.

Общи условия

Активация на акаунт