Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях

  • 60 455
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 7 144
Тогава няма да те е страх, а ще тренираш  Wink. Той е най-лесен за работа, другите покрития са по-претенциозни, защото съхнат много по-бързо и по-трудно се оправят гафовете с тях.
Разточвай върху поръсен обилно със пудра захар плот (или мушама), за да не залепва.

# 256
  • Мнения: 1 904
А какъв именно е проблемът ви с марципан Варна?

Ами аз трябваше да го снимам...
Направих го по тази рецепта

Марципан “ Варна”

400 г пудра захар
100 г брашно
50 г маргарин
100 мл вода
сладкарска боя

Маргаринът се разтопява във водата на тих огън. Щом сместа кипне, се добавя брашното. Бърка се, докато се хомогенизира. Докато е топло, тестото се разстила върху плоча и се охлажда до 18 градуса. След това се омесва с пудрата захар. Слага се в найлонов плик, на хладно. После се оцветява с боя и се моделира.

Та първо тази хомогенизирана смес май не я улучих , да не говорим че стана на бучки newsm78 Каква на твърдост трябва да бъде?
След това пудрата захар с бъркалка ли се добавя или се меси като тесто?
Моля не ми се смейте, ама като добавих и половината на пудрата захар ми то направо си стана рядко и отвратително на вид и вкус.

А сега чета и от мимес че се точи с точилка????
То моето "сос бешамел" точи ли се!!!

# 257
  • Мнения: 269
Да, наистина се работи лесно с марципан Варна. Щом и аз успях Mr. Green...
Ето го и първият ми опит, с който много се гордея  chef


П. С. Малко е джиджана, ама се поувлякох с украсата, защото ми беше много забавно да правя разните там цветенца и други фигурки! Тригодишната ми щерка, като я видя ококори ей такива очички и отсече: "Красива е!". За мен по-голямо признание за "майсторлъка" ми от това няма!

# 258
  • Мнения: 1 698
Лелеее колко е гладък, страхотно се е получило fiflyasha. Направо ти завиждам за успеха. Blush

# 259
  • Мнения: 269
И аз го правих по рецептата, която Джиджи е цитирала, но отиде доста повече пудра захар към 600-700 грама. Отделно сложих и пакет и половина ванилово нишесте, защото тестото лепнеше ужасно. Получи се добре и беше доста вкусно!
Mimes  newsm03!

# 260
  • Мнения: 6 461
Няма начин...Започвам да се уча да правя торти Flutter
Правя си запис ,ще следя темата и когато направя торта както трябва(без Бисквитена торта разбира се Mr. Green )ще снимам и докладвам.
До сега торта не съм приготвяла никога и за това си казвам ,че не ми се отдава .

# 261
  • Мнения: 2 099
tasia - страхотен трансфер, справила си се отлично.

# 262
  • Мнения: 1 904
fiflyasha , поздравления !

От моето тесто изобщо не виждах как ще се получи нещо толкова красиво !

# 263
  • Мнения: 7 144
Gigi, за втечняването на пареното тесто е виновна пудрата захар. Ако е по-едро смляна е възможно да се получи този ефект. Бях чела за него, и се чудех как е възможно, докато не ми се случи и на мен. Препоръчвам пудрата захар на КРИНА, писала съм и друг път за нея, много е фина и с нея издънки не съм имала.

Явно си объркала нещо още при замесването на пареното тесто,, щом е станало на бучки. Когато кипне водата и маслото/маргарина се разтворят напълно, брашното се сипва изведнъж цялото, отмества се тенджерката от котлона и с дървена лъжица енергично се бърка, докато брашното поеме водата и започне да се отделя от стените на съда. Оставя се да изстине и след това се прибавя около 400-500 гр. зарар, която трябва да е пресята задължително и я добавяш на порции, като месиш, както се меси питка, докато тестото я поеме. Изглежда си като тесто, само дето е по-мазничко на пипане от маслото.

# 264
  • Мнения: 244
Това са идеи за украса специално на детски торти. Дано ви хареса:
http://www.artcake.ru/cakes.htm/a11/
В сайта има много полезни съвети и рецепти за сметаната - http://www.artcake.ru/kitchen.htm/a9/,
пареното тесто (за еклери) - http://www.artcake.ru/kitchen.htm/a8/,
за мастиката - http://www.artcake.ru/kitchen.htm/a7/,
за белтъчената глазура - http://www.artcake.ru/kitchen.htm/a6/
и тайните на шоколада - http://www.artcake.ru/kitchen.htm/a5/.
Сигурно ще са ви от полза. Ако има нещо неразбрано - ще го преведем.
 Laughing Laughing Laughing

Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 09:32 от CVETETO3101

# 265
  • Мнения: 1 364
Тортите са страхотни!

# 266
  • Мнения: 1 904
3ори   bouquet  Hug  Heart Eyes

Благодаря ти  Hug

Първо добавях брашното на порции и то тенджерата си беше на котлона. После не добавих цялото брашно и то затова не е станало като тесто. А и бърках с една метална бъркалка  Embarassed

Изобщо нищо не съм направила като хората.

А за пудрата захар по случайност съм взела Крина, но поне нея я пресях  Joy

Днес ще пробвам пак задължително - нищо че няма какво да украсявам, поне да репетирам  Grinning

# 267
fiflyasha  наистина много красива торта!
Аз също имам въпрос към момичетата,които са правили марципан Варна.Работила сам само с фондан и искам да опитам и аз да направя марципан варна та въпроса ми е става ли снежно бял като фондана?По снимките на тортите не можах да разбера защото всички са доста цветнички.

# 268
  • София
  • Мнения: 1 087
Светле,не става бял,а жълтеникав.

# 269
tasia благодаря ти за отговора. HugА сладкарска боя на прах ли ползвате или течна и кога я слагате?

Общи условия

Активация на акаунт