Значението на апартамента в романтичната връзка

• 22 500
  • 639
  •   1
Отговори
# 330
Просто трябва да срещне правилната жена, на която наистина да не й пука за имота и т.н., но за целта трябва да си търси наборка, а не да залита по 33 годишни, които също искат млад мъж за баща на децата им.
Да знам, че звучи кофти авторе, но това е естествен подбор - не можеш да се бориш с него. Както мъжете имат право да си търсят млади жени, така и жените имат право да си търсят млади мъже.

# 331
Връщам се на тези думи на автора:

5. Какво предлагам - образован съм, добре изглеждаш, имам добра и перспективна професия, добър и верен партньор съм, готов съм да се грижа за жена и семейство. Мога да пиша много
6. Трябва ми добра жена, която иска семейство, верен партньор, на когото да разчитам, и с когото мога да посрещам трудностите в живота. Мога да пиша много, затова ще спра тук.
[quote

Търся любовта, хора. Искам да обичам и да бъда обичан, а не да сключвам сделка по практичност от типа "апартаментът е от мен, а ти ще ми готвиш". Мога да си готвя и сам. И да, май съм романтик.

Всъщност търся какво ми липсва на мен, но и какво мислят жените по въпроса като цяло.
[/quote]

[/quote]

Я погледни от това, което си цитирала - къде споменава ясно и конкретно за дете? На този тип мъже деца не им трябват. Могат да направят някое, ако се налага, да вържат жената и да си запазят статуквото, но толкова

"Търся партньор, на когото мога да разчитам" е същото клише като "млад и динамичен екип". Ако жена го казва, е ясно, че търси мъж с по-високи доходи от нейните, ако мъж го казва, е даже още по-зле, неминуемо ще се наложи да разчита на жената, а всъщност той това трябва да го предлага, да може да се разчита на него. При положение, че женският пол, с бременност, раждане и гледане на малки деца, реално има много повече житейски ситуации, в които може да се наложи да разчита, отколкото един мъж. А авторът не е на 20, на неговата възраст трябва да осъзнае, че той е човекът, на който трябва да може да се разчита, а не обратното.
[/quote]

Кукумицинка,
Авторът завършва първия си пост така: "И дали наистина е много късно вече за СЕМЕЙСТВО И ДЕЦА?"

После в пост 66  на въпроса на Steana "Поради каква причина нямате деца с дългогодишната си приятелка?... За мен закъсняваш с имането на деца, ако ти е важно, разбира се.", авторът казва историята си, гинекологични проблеми на момичето, че са опитвали, но не се е получило.
На мой въпрос за децата, че на тази възраст обикновено човек ги има, и го  бях питала: "Ако досега не сте имали този подтик, как така е дошъл изведнъж? ", пак в същия пост 66 отговаря: " Винаги съм го искал."

Нали през цялото време се визираше темата за дете, че е стар, че как ще го изгледа, банките и т. н. Nevena Virolan му даде дори таблица с възрастовите групи за мъже и жени за Бг и за евентуалната възрастова група, близка и подходяща за него.
Та това за детето не ми е хрумнало ей така.

В т. 6 авторът казва: "Трябва ми добра жена, която иска семейство, ВЕРЕН ПАРТНЬОР, НА КОГОТО ДА РАЗЧИТАМ, и с когото мога да посрещам трудностите в живота." - тук аз не виждам тълкуване, което вие правите на "разчитам" - материално да разчита на жената, да е имотна и с доходи.
Аз го свързах с това, че на този мъж са изневерили, това не е приятно на никой мъж. Естествено и на жена. Ясно е, че после един мъж получил "рога", ще духа супата дори и студена, тоест  ще си  търси верен партньор, на когото да разчита. Същото е и ако една жена има Дон Жуан, няма да иска такъв да е следващия.

Други след вас дадоха тълкуване на "разчитам" като чистене, готвене, чорапи и т.н.
Сега, ако българският език е развил тези 2 нови значения на "разчитам", аз не ги знам, и няма да споря с вас.

Забелязвам обаче доста агресия към този човек. Това не е елегантно и доста огрубява темата.
Добре, не е отличник в инвестициите, съгласна съм, казах му го и аз неведнъж. И не бях дори много мека в изразите.
Не е мъжът-мечта, пропуснал е 20 год от живота си, но оттук да го апострофираме и закопаваме..

Поставете се на негово място - изневерили са му/изневерявали са му, вероятно момичето си е направило изследвания щом не е успявало да забременее, разбрала е, че всичко е ок при нея, майка й е "отворила" очите й, че не е за нея (периоди на безработица, невисоки доходи) и са го "махнали". Край на връзката. Логично е.

Но поне малко емпатия или поне неутралност?
Представете си същото, но с една жена: живее при мъж 10 год, в неговия апартамент, от време на време е безработна или получава немного висока заплата. Тя е която не може да забременее, а той отива с друга, изневерява й, после я "махат" от жилището.
Дали нямаше да има: горката жена, 10 години я използвал, накрая й изневерил и  забременил друга. И я изгонил.

Освен това автора в зададената тема не е бил груб или невъзпитан.

Последна редакция: нд, 21 апр 2024, 00:37 от Valerie R

# 332
Авторе, не се връзвай на хейта тук, но наистина вземи и си купи жилище. Не знам за кой град става въпрос и с какви спестявания разполагаш, но недей да улиташ на имоти по половин милион. Виж нещо малко и по евтино на първо време, и вместо да плащаш наем, ще плащаш ипотека, пък като поосъбереш още пари, или семейството ти се увеличи, нищо не пречи да го продадеш и да купиш нещо по голямо. Да се качиш на property ladder, както казват англичаните. Щото наистина, ако искаш дете и семейство на тези години е добре поне нещо да предлагаш. Казваш, че взимаш добра заплата, има начини да теглиш кредити, не отлагай.

Последна редакция: нд, 21 апр 2024, 00:38 от Прекрасная Василиса

# 333
Valerie R, ето описание на "изневерите":
Цитат
Здравейте,
За пръв път пиша във форума тук, и както много други хора имам нужда от други гледни точки и мнения – особено от БГ мамите.
На 18 април тази година приключи 9-годишната ми връзка с приятелката ми и в момента търся отговори къде сбърках, за да се стигне дотук. Ще се опитам да бъда по-кратък, но предвид тези 9 години може и да не се получи.
Запозна ни общ приятел по Интернет през есента на 2012-та година. Тогава аз бях на 32 години, а тя на 23. Първоначално живеехме в различни градове и общувахме предимно онлайн. Два месеца по-късно се срещнахме на живо като имахме общо 2 срещи[ преди тя внезапно да ме зареже, за да отиде при този общ приятел, както се оказа по-късно. Месец по-късно тя ми се обади по телефона, за да поиска втори шанс. От дума на дума стана ясно, че по време на срещите ни според нея съм се държал дистанцирано и това я е отблъснало. Да, аз съм с малко по-консервативно възпитание и не награбвам жените на първа среща, но така съм възпитан... може би моя грешка, но случилото се настрои родителите ми срещу нея.(!)
Реших да й дам втори шанс и след още няколко месеца онлайн общуване и срещи през лятото на 2013-та година се преместих в нейния град, за да развиваме връзката си. Почти веднага след това заживяхме заедно в апартамент на майка й и може би тук нещата започнаха да се объркват. Разбрах, че момичето не го бива в домакинската работа, която стана така, че поех почти изцяло аз. Не ми пречеше особено обаче, защото обичам чист и подреден дом и ми харесваше да се грижа за къщата. След 9 месеца за мое нещастие бях съкратен от работата ми в новия град и тогава реших да се преквалифицирам в ИТ сектора (мое отдавнашно хоби) като записах и 2-ро висше образование с цел по-високи доходи, по-стабилна работа, а и да превърна хобито си в професия. Междувременно момичето си намери стабилна и добре платена работа в голяма немска фирма в същия град. Оказа се и, че майка й е властна и авторитарна жена, учителка по БЕЛ, която обича да налага мнението си. За капак момичето няма и баща – с майка й са се развели, когато тя е била невръстна и тя е оформена и възпитана само от майка си.
Времето започна да минава, но започнаха да се трупат и проблемите. Майка й, която в началото ме прие, постепенно започна да се настройва срещу мен до степен на нетърпимост в края на връзката ни. Не съм давал конкретни причини за това, но както се оказа по-късно съм бил следен под лупа какво говоря и как се държа. В края на 2014-та и началото на 2015-та година майка й на два пъти прескочи мнението ми за закупуване на нов компютър и автомобил като те двете решиха да действат без мен и въпреки помощта, която исках да окажа – за мен първи прояви на неуважение. През лятото на 2015-та година отново бях съкратен от работа и тогава бях помолен да си отида от апартамента им за периода, през който те са на екскурзия (около 10 дена) с аргумента, че не ме познавали добре, въпреки, че вече 2 години живеехме заедно. Това настрои родителите ми още повече срещу тях и започна да тлее конфликт, който доведе до това, че майка й и моите родители така и не се запознаха през тези 9 години. Междувременно ми стана ясно, че приятелката ми споделя почти всичко от съвместния ни живот с майка си, като дори е споделяла и как правим секс.(!) Стана ми ясно, и че майка й е явно с много труден и властен характер, защото си позволява да прави дъщеря си на две стотинки по телефона и да я оставя да плаче като малко дете като немалко пъти съм я успокоявал и аз. На всичкото отгоре си позволява и да я манипулира – „Ако не направиш това и онова, аз ще се поболея и ще умра, ще ме вкараш в гроба” и подобни неща. Стана ми ясно, че между тях граници няма, а с времето тази жена започна да хвърля все по-голяма и голяма сянка върху отношенията ни.
Междувременно през 2016-та година те успяха да изплатят апартамента, в който живеехме и продадоха земи, за да купят още един. За мое нещастие докато приятелката ми имаше стабилна и добре платена работа, аз бях съкратен още 2-3 пъти, особено по време на пандемията от Ковид-19. Успях обаче да завърша второто висше и да започна да търся реализация в ИТ сектора. Но въпреки това губех уважението на майка й, която започна да си го изкарва на мен – че не познава родителите ми, че те не приемат дъщеря й, че съм оставал без работа, че съм живеел в техния апартамент, че те имали имоти, а аз не и т.н. Тя си позволяваше и да се меси в отношенията ни, да идва при мен да води разговори как виждам бъдещето с дъщеря й, а аз да се обяснявам като ученик. Въпреки моите най-добри намерения, които имах през годините и плановете ми за съвместно бъдеще, тя никога не ми повярва и не ми се довери. Все пак отношенията с приятелката ми вървяха добре – подарих и годежен пръстен още през 2016-та година, а през 2019-та започнахме да правим опити и за бебе, но тя не успя да забременее.
В периодите, когато съм бил без работа (а и не само тогава) бях поел цялото домакинстване, защото смятам, че така е редно, когато приятелката ми изкарва парите в къщата. Готвех, чистех, пазарувах, перях, поливах цветята, ремонтирах разни неща, поддържах колата, даже ходех да я вземам и от работа от късни смени. Давал съм й и морална подкрепа, помощ и съвети за много неща, защото така е нормално. С други думи не съм лентяйствал, а освен това тиках и второто висше.
И така се стигна до фаталния 30 юни 2020-та година, когато посрещнах майка й от автогарата и тя се нахвърли върху мен в колата – явно се е трупало в нея от много време – че съм пропилял годините на дъщеря й, че нищо не съм бил постигнал в живота и че съм ги бил използвал. Тогава ми прекипя, скарах се и с приятелката ми, защото никога не ме беше защитавала пред майка си, никога не беше поставила граници в отношенията ни и защото се почувствах предаден от нея за пореден път и си събрах нещата от апартамента им.
Няколко месеца по-късно след трудни разговори с приятелката ми през октомври 2020-та се събрахме, но нещата не бяха вече същите. Между нас се появи празнина, разговорите по телефона се разредиха, както и съобщенията по Вайбър и след месец и сексът изчезна. Междувременно аз й помогнах да стане шеф на отдел във фирмата й (ударих й рамо да кандидатства, когато се чудеше и по-късно се грижех за всичко, докато беше на обучение и в изпитателен срок) и се грижих за нея, докато беше болна от Ковид-19. За щастие аз не се разболях. Тогава установих случайно, че майка й от много време, вероятно години, я е настройвала срещу мен, приписвайки ми несъществуващи неща като моя любовница, че съм имал дете някъде и семейство, че съм я лъжел непрестанно, че съм я манипулирал, че трябва да се страхува от мен и други подобни гнусотии. Обсъждала ме е и със съседи от блока си. През 2021-ва година по време на поредния пик на пандемията се наложи да работя и дистанционно от родния ми град и усетих, че те двете не искат да се прибирам в апартамента им. Когато се прибрах през август обаче, бях помолен да се изнеса. Приех го като нелепа шега, още повече, че приятелката ми не беше много стабилна емоционално тогава – плачеше и казваше, че животът й е свършил, че всичко е загубено, и че няма смисъл да живее. Потърсих психолог за семейна и лична терапия – отидохме два пъти и тя отказа да ходи повече. Последва среща и с майка й – уж за сдобряване, но тя се превърна в другарски съд – майка й ме напада, аз се отбранявам, а приятелката ми мълчи и гледа. Не се сдобрихме – оставал съм без работа, нямал съм стаж, родителите ми били такива и онакива, аз съм бил с лош характер, какво като съм се грижел за къщата, даже съм бил стар за дъщеря й. Все едно майката избира жениха, а не момичето. На Бъдни Вечер й наготвих, за да има храна за последната седмица на 2021-ва година, защото щеше да ходи на работа. На 03.01.2022 се прибрах в апартамента от моя роден град, само за да разбера, че храната ми е недокосната и че тя „не ядяла такива неща”. Тя се прибра от късна смяна с ледена физиономия – нямаше „Честита Нова Година”, „Как си”, някаква топлина. Все едно бях предмет.
Това ме пречупи и се изнесох от апартамента им след което срещите ни с приятелката ми се ограничиха до 1 път на седмица. Така прекарахме 2 месеца. Тя непрекъснато се отдалечаваше от мен, въпреки усилията ми да се преборим с тази криза. На 18 април получих и обаждане по телефона, с което тя се раздели с мен. За капак – имало нов човек в живота й, стара любов отпреди мен, даже се били целувалиПочувствах се и предаден, защото това означаваше, че тя е търсила и се е срещала и с други мъже зад гърба ми, докато аз съм си мислел, че сме все още заедно, и че ще се борим за връзката ни. Върна ми пръстена и това беше.
Да, знам къде сбърках – трябваше да си тръгна от тази връзка много отдавна. Сигурно изглеждам и мъж не много на място, но пуста любов и надежди...защото искам да имам семейство и деца. И все пак БГ мами – не се хваля – толкова ли е лошо да си мъж, който обича и държи на приятелката си, амбициозен е, трудолюбив е, умее да готви, да поддържа къща, да пере, чисти и глади, да прави дребни ремонти и да поддържа автомобил? Чувствам се предаден, неразбран, неоценен и неуважаван.
Сега съм вече ИТ специалист, но сам, и не знам как да продължа живота си. Тя няма да ме потърси повече, а и да го направи за какво ми е човек, който утре пак ще ме предаде и ще съобразява всичко с майка си? Лошото е, че вече съм на 42 години, а тя е на 33 и си живее живота...а и съм сам в град, в който нямам роднини и приятели, които не са общи...

# 334
  • София
От което аз разбрах, че съм права за това, че той е от типа хора, за които все има време. И наистина е губил времето на момичето.
Тя споделяла с майка си, а неговите родители се настройвали. От какво? 9 години е живял у тях и нито на родителите си ги представил, нито брак сключили, нито на работа се задържал, че и момичето не могло да забременее, ти да видиш!

Какво каза за резултатите от спермограмата?

# 335
  • София
Скрит текст:
Авторе, това ти е теста.

Като забършеш някоя мома и те пита за парите и състоянието ти й казваш че си скъсъняк отвсякъде и живееш в килер за 50 лева на месец. Ако е твойта - ще остане, ако не, прав й път.

Това с "мъжът трябва" остана в 20-ти век. В 21-век като мъж не се очаква нищо от теб да правиш повече освен да се кефиш на живота. Жените имат равни права, могат да станат милионери, милярдери и прочие. Като искат апартаменти и многото пари и коли и всичко останало да си ги направят сами, нали могът? 

Хем равни права, ма хем мъжа да правил всичко, как ли пък не. На 44 вече се очаквало да бил АБВ. Нищо не се очаква от
човека, стига простотии. Добре дошли в 21-ви век.

Не бих била щастлива в килер, още повече с мъж, който намира за необходимо да ми прави шит тестове. Някъде между които, трябва да е демонстрирал достатъчно добър характер, та да искам да остана с него независимо от всичко - логика Relieved. Не знам автора ли нахъсваш, или жените плашиш, ама нещо... Не Laughing Двадесет и първи век не значи, че от мъжете нищо не се очаква, а напротив. Че ако мъжът не се постарае да предложи нещо, просто няма никаква причина една жена да се прежали да е с него. За съжаление, вместо това да мотивира развитие, кара някои индивиди да се тръшкат на инат, защото явно не искат нищо да се очаква от тях в тоя живот. Няма лошо, ама после да не се сърдят, като естественият подбор си каже думата.

# 336
  • France
Скрит текст:
Valerie R, ето описание на "изневерите":
Цитат
Здравейте,
За пръв път пиша във форума тук, и както много други хора имам нужда от други гледни точки и мнения – особено от БГ мамите.
На 18 април тази година приключи 9-годишната ми връзка с приятелката ми и в момента търся отговори къде сбърках, за да се стигне дотук. Ще се опитам да бъда по-кратък, но предвид тези 9 години може и да не се получи.
Запозна ни общ приятел по Интернет през есента на 2012-та година. Тогава аз бях на 32 години, а тя на 23. Първоначално живеехме в различни градове и общувахме предимно онлайн. Два месеца по-късно се срещнахме на живо като имахме общо 2 срещи[ преди тя внезапно да ме зареже, за да отиде при този общ приятел, както се оказа по-късно. Месец по-късно тя ми се обади по телефона, за да поиска втори шанс. От дума на дума стана ясно, че по време на срещите ни според нея съм се държал дистанцирано и това я е отблъснало. Да, аз съм с малко по-консервативно възпитание и не награбвам жените на първа среща, но така съм възпитан... може би моя грешка, но случилото се настрои родителите ми срещу нея.(!)
Реших да й дам втори шанс и след още няколко месеца онлайн общуване и срещи през лятото на 2013-та година се преместих в нейния град, за да развиваме връзката си. Почти веднага след това заживяхме заедно в апартамент на майка й и може би тук нещата започнаха да се объркват. Разбрах, че момичето не го бива в домакинската работа, която стана така, че поех почти изцяло аз. Не ми пречеше особено обаче, защото обичам чист и подреден дом и ми харесваше да се грижа за къщата. След 9 месеца за мое нещастие бях съкратен от работата ми в новия град и тогава реших да се преквалифицирам в ИТ сектора (мое отдавнашно хоби) като записах и 2-ро висше образование с цел по-високи доходи, по-стабилна работа, а и да превърна хобито си в професия. Междувременно момичето си намери стабилна и добре платена работа в голяма немска фирма в същия град. Оказа се и, че майка й е властна и авторитарна жена, учителка по БЕЛ, която обича да налага мнението си. За капак момичето няма и баща – с майка й са се развели, когато тя е била невръстна и тя е оформена и възпитана само от майка си.
Времето започна да минава, но започнаха да се трупат и проблемите. Майка й, която в началото ме прие, постепенно започна да се настройва срещу мен до степен на нетърпимост в края на връзката ни. Не съм давал конкретни причини за това, но както се оказа по-късно съм бил следен под лупа какво говоря и как се държа. В края на 2014-та и началото на 2015-та година майка й на два пъти прескочи мнението ми за закупуване на нов компютър и автомобил като те двете решиха да действат без мен и въпреки помощта, която исках да окажа – за мен първи прояви на неуважение. През лятото на 2015-та година отново бях съкратен от работа и тогава бях помолен да си отида от апартамента им за периода, през който те са на екскурзия (около 10 дена) с аргумента, че не ме познавали добре, въпреки, че вече 2 години живеехме заедно. Това настрои родителите ми още повече срещу тях и започна да тлее конфликт, който доведе до това, че майка й и моите родители така и не се запознаха през тези 9 години. Междувременно ми стана ясно, че приятелката ми споделя почти всичко от съвместния ни живот с майка си, като дори е споделяла и как правим секс.(!) Стана ми ясно, и че майка й е явно с много труден и властен характер, защото си позволява да прави дъщеря си на две стотинки по телефона и да я оставя да плаче като малко дете като немалко пъти съм я успокоявал и аз. На всичкото отгоре си позволява и да я манипулира – „Ако не направиш това и онова, аз ще се поболея и ще умра, ще ме вкараш в гроба” и подобни неща. Стана ми ясно, че между тях граници няма, а с времето тази жена започна да хвърля все по-голяма и голяма сянка върху отношенията ни.
Междувременно през 2016-та година те успяха да изплатят апартамента, в който живеехме и продадоха земи, за да купят още един. За мое нещастие докато приятелката ми имаше стабилна и добре платена работа, аз бях съкратен още 2-3 пъти, особено по време на пандемията от Ковид-19. Успях обаче да завърша второто висше и да започна да търся реализация в ИТ сектора. Но въпреки това губех уважението на майка й, която започна да си го изкарва на мен – че не познава родителите ми, че те не приемат дъщеря й, че съм оставал без работа, че съм живеел в техния апартамент, че те имали имоти, а аз не и т.н. Тя си позволяваше и да се меси в отношенията ни, да идва при мен да води разговори как виждам бъдещето с дъщеря й, а аз да се обяснявам като ученик. Въпреки моите най-добри намерения, които имах през годините и плановете ми за съвместно бъдеще, тя никога не ми повярва и не ми се довери. Все пак отношенията с приятелката ми вървяха добре – подарих и годежен пръстен още през 2016-та година, а през 2019-та започнахме да правим опити и за бебе, но тя не успя да забременее.
В периодите, когато съм бил без работа (а и не само тогава) бях поел цялото домакинстване, защото смятам, че така е редно, когато приятелката ми изкарва парите в къщата. Готвех, чистех, пазарувах, перях, поливах цветята, ремонтирах разни неща, поддържах колата, даже ходех да я вземам и от работа от късни смени. Давал съм й и морална подкрепа, помощ и съвети за много неща, защото така е нормално. С други думи не съм лентяйствал, а освен това тиках и второто висше.
И така се стигна до фаталния 30 юни 2020-та година, когато посрещнах майка й от автогарата и тя се нахвърли върху мен в колата – явно се е трупало в нея от много време – че съм пропилял годините на дъщеря й, че нищо не съм бил постигнал в живота и че съм ги бил използвал. Тогава ми прекипя, скарах се и с приятелката ми, защото никога не ме беше защитавала пред майка си, никога не беше поставила граници в отношенията ни и защото се почувствах предаден от нея за пореден път и си събрах нещата от апартамента им.
Няколко месеца по-късно след трудни разговори с приятелката ми през октомври 2020-та се събрахме, но нещата не бяха вече същите. Между нас се появи празнина, разговорите по телефона се разредиха, както и съобщенията по Вайбър и след месец и сексът изчезна. Междувременно аз й помогнах да стане шеф на отдел във фирмата й (ударих й рамо да кандидатства, когато се чудеше и по-късно се грижех за всичко, докато беше на обучение и в изпитателен срок) и се грижих за нея, докато беше болна от Ковид-19. За щастие аз не се разболях. Тогава установих случайно, че майка й от много време, вероятно години, я е настройвала срещу мен, приписвайки ми несъществуващи неща като моя любовница, че съм имал дете някъде и семейство, че съм я лъжел непрестанно, че съм я манипулирал, че трябва да се страхува от мен и други подобни гнусотии. Обсъждала ме е и със съседи от блока си. През 2021-ва година по време на поредния пик на пандемията се наложи да работя и дистанционно от родния ми град и усетих, че те двете не искат да се прибирам в апартамента им. Когато се прибрах през август обаче, бях помолен да се изнеса. Приех го като нелепа шега, още повече, че приятелката ми не беше много стабилна емоционално тогава – плачеше и казваше, че животът й е свършил, че всичко е загубено, и че няма смисъл да живее. Потърсих психолог за семейна и лична терапия – отидохме два пъти и тя отказа да ходи повече. Последва среща и с майка й – уж за сдобряване, но тя се превърна в другарски съд – майка й ме напада, аз се отбранявам, а приятелката ми мълчи и гледа. Не се сдобрихме – оставал съм без работа, нямал съм стаж, родителите ми били такива и онакива, аз съм бил с лош характер, какво като съм се грижел за къщата, даже съм бил стар за дъщеря й. Все едно майката избира жениха, а не момичето. На Бъдни Вечер й наготвих, за да има храна за последната седмица на 2021-ва година, защото щеше да ходи на работа. На 03.01.2022 се прибрах в апартамента от моя роден град, само за да разбера, че храната ми е недокосната и че тя „не ядяла такива неща”. Тя се прибра от късна смяна с ледена физиономия – нямаше „Честита Нова Година”, „Как си”, някаква топлина. Все едно бях предмет.
Това ме пречупи и се изнесох от апартамента им след което срещите ни с приятелката ми се ограничиха до 1 път на седмица. Така прекарахме 2 месеца. Тя непрекъснато се отдалечаваше от мен, въпреки усилията ми да се преборим с тази криза. На 18 април получих и обаждане по телефона, с което тя се раздели с мен. За капак – имало нов човек в живота й, стара любов отпреди мен, даже се били целувалиПочувствах се и предаден, защото това означаваше, че тя е търсила и се е срещала и с други мъже зад гърба ми, докато аз съм си мислел, че сме все още заедно, и че ще се борим за връзката ни. Върна ми пръстена и това беше.
Да, знам къде сбърках – трябваше да си тръгна от тази връзка много отдавна. Сигурно изглеждам и мъж не много на място, но пуста любов и надежди...защото искам да имам семейство и деца. И все пак БГ мами – не се хваля – толкова ли е лошо да си мъж, който обича и държи на приятелката си, амбициозен е, трудолюбив е, умее да готви, да поддържа къща, да пере, чисти и глади, да прави дребни ремонти и да поддържа автомобил? Чувствам се предаден, неразбран, неоценен и неуважаван.
Сега съм вече ИТ специалист, но сам, и не знам как да продължа живота си. Тя няма да ме потърси повече, а и да го направи за какво ми е човек, който утре пак ще ме предаде и ще съобразява всичко с майка си? Лошото е, че вече съм на 42 години, а тя е на 33 и си живее живота...а и съм сам в град, в който нямам роднини и приятели, които не са общи...
Както вече се написа неведнъж, апартаментът е само симптом. Но има и една добра новина, тази 10 годишна мъка се е свършила. И за двамата.

# 337
Зачетох се и аз в предишната тема на този профил - за 9 години е бил безработен някъде 5-6 пъти за по 6-12 месеца. В началото два пъти пили кафе, тя се събрала с друг, и това се зове изневяра. Като огромна криза и предадено негово доверие описва как тъщата си купила компютър и кола, пренебрегвайки неговото мнение. Когато жената споделя с майка си е болно и незряло, когато мъж на 40 години прави същото вече е в реда на нещата. Подарил пръстен, но нямало да се женят, щели да живеят като модерна двойка Simple Smile И още много от сорта.
Цял наниз от странности, за които лг просто казва "аз не исках да стане така" и някак се прокарва убеждението, че жена, на която горните неща ѝ правят впечатление, нещо е виновна и в грешка.

# 338
  • France
Аз се възхитих колко пъти са го гонили, но той се е правил на разсеян. Аз щях да се изнеса още на момента с екскурзията.

# 339
Хора, този разказ истина ли е? Мъж да си пусне такъв в БГ Мама и то 21век... Не мога да го повярвам.
Иначе той бил разбрал, че нея не я бива в домакинската работа, която той бил поел..... Аз друго освен да й чисти, не виждам да й е предложил. Кога работил, кога не, явно пари не е носил и тя го е издържала, остана и в домакинството да не помага.... Честно ли? Брак за какво му предложи на момичето? Една жена не си взима мъж, който да й чисти, а тя да го издържа. От тук почни да мислиш, защо не ти се получава с жените!

# 340
За мен върхът беше как през цялото време си кътал пари за свой апартамент.

# 341
  • France
Хора, този разказ истина ли е?
Честно казано, когато четох първата тема, си мислех, че е завоалирано социално проучване.

# 342
  • София
Един мъж, трябва да има Достойнство, а не апартамент. Да бъде заврян зет е едно от най-недостойните неща. Още повече да се връща при тъщата, а пък да мърмори против нея. Не е лош човекът, само дето е копал дъното на човешките отношения известно време!

# 343
Нямате елементарна финансова култура!
След като не достигат 60-70 000 лв ,се тегли ИК!
Ако се надявате да съберете пари след 5 години,не само ,че цените ще ви изпреварят,но и парите ще се обезценят!
Не мога да повярвам ,че още има хора,които смятат,че балонът ще се спука...
Аз съм жена на 35 и изплащам ипотека от няколко години и да важно е мъжът да е подсигурен,а не да го отглеждаш !

# 344
Първата голяма негова грешка, е че се е заврял с тъщата в нейния апартамент. Оттам и всички произтичащи проблеми при такова съвместно съжителство.

Общи условия

Активация на акаунт