Значението на апартамента в романтичната връзка

• 22 509
  • 639
  •   1
Отговори
# 405
  • София
В същото време можеш да живееш в свой имот, а инфлацията да работи за теб – да ти изяжда не спестяванията, а лихвите. Образно казано, не се хващайте за думата.
Съжалявам, но ще се хвана. Не живееш в собствен имот, не.

# 406
Но един ден ще стане твой. За разлика от квартирата, когато си дал същите пари, но накрая оставаш на улицата без нищо.

# 407
  • Melmak
Боже, сериозно ли приемаме за еднакво живеенето на квартира с плащането на ипотека?

# 408
На мен ми е позната историята на автора,само че аз бях от страната на девойката,с изключението на това ,че не живея с родители и тяхната намеса за мен е само крайна,вече наистина ако не може и не става.
Цял живот мечтаех да имам жилище,което успях да купя на 32 години,за тази цел започнах работа в банка ,защото така знаех,че по-лесно ще станат нещата.
По същото време бях срещнала тогавашния си партньор ,който нямаше работа,защото учеше за IT,той тогава беше на 36.Освен това нямаше кола,живееше в апартамент,чиито собственици бяха в чужбина и разбира се се прибираха в имота си ,когато пожелаят,мен това не ме устройваше.
След като избрах жилището,закупих и т.н.,имаше изказвания от негова страна ,че не било в удобен квартал,че не знам си какво.Предложих му ,ако иска,да закупим заедно нещо по-голямо и по-удобно,той отказа под предлог ,че спестявал за свое.
За тези три години нито кола купи,нито жилище,работи намери посрдеством познати.
През тези години нито запознахме нашите,нито имаше каквото и да е развитие.Темата за децата беше посичана,че не бил сигурен и такива болезнени за мен коментари.
Плащаше част от сметките,за храна чат-пат даваше пари.На всичкото отгоре мрънкаше ,че не съм готвила всеки ден по 5 манджи.
Зарязах този мъж без намеса от родители,защото разбрах,че явно не съм аз човекът и че явно той няма да осигури и минимума за един живот с дете,а това трябва да направя аз.
Изчетох и предната тема на Автора и ако чете това,бих му дала безплатен съвет-моля размножавай не се...Не губи времето на жени,които знаят какво искат и най-малко на такива,които се излъжат да те заобичат.
Една жена търси сигурност и подкрепа,особено след 30+.
Чистачка,готвачка и детегледачка може да е само обезпечена жена!
А когато една жена вземе твоите топки-ти хващаш тигана!

# 409
Боже, сериозно ли приемаме за еднакво живеенето на квартира с плащането на ипотека?
Ако искарваш достатъчно ти е все тая, дори с наем е по-лесно като ти се прииска да смениш пейзажа, или ако те ядосват съседите, или ти протече терасата, или ако ти построят блокче пред прозореца и т.н. и т.п. Проблемите не свършват с придобиването на апартамент.

# 410
Авторе, как си?
Ама я верно направи някакво включване, кажи какво мислиш. Бяхме ли ти полезни всички, нещо? Виж каква разгорещена дискусия породи твоята тема. Мъцни нещо. Grinning

# 411
  • Melmak
Сещам се за историята на едни познати, от преди 7-8 г. Момчето идва в Сф от провинцията, живее на квартира със съквартирант след като е завършил висшето. Запознава се с една млада жена, без деца и предишни ангажименти, обаче неугледна. Такава по-смотаничка, с лош външен вид, без много опит с мъжете, сещате се.
Оказва се, че наскоро баба й е починала и е оставила на внучка си прекрасен апартамент. Амии жената получи пръстен, набързо сватба, направи й едно бебе изведнъж и той изтегли кредит за ремонта. Сам коментираше пред аверите си как не я харесва и няма чувства, ама не ще да купува тия скъпи жилища тук.

Ако искарваш достатъчно ти е все тая, дори с наем е по-лесно като ти се прииска да смениш пейзажа, или ако те ядосват съседите, или ти протече терасата, или ако ти построят блокче пред прозореца и т.н. и т.п. Проблемите не свършват с придобиването на апартамент.

Не споря, че това е така. Всяко нещо има плюсове и минуси. Ама 44 годишен без 1 сериозна стъпка в живота си..

# 412
Исмена89, съжалявам. Дано да си намерила свестен човек. Само една поправка - авторът на темата е живеел самостоятелно с момичето в жилище, което майката е изплащала, тя е живеела отделно. В последствие е изплатила това жилище, и даже купила още едно, от продажбата на наследствени ниви. Тоест, живеели са отделно, ама той се оплаква че тя им се бъркала. Ми и аз да съм, и аз ще съм против дъщеря ми да отглежда такъв романтик...

# 413
Исмена89, съжалявам. Дано да си намерила свестен човек. Само една поправка - авторът на темата е живеел самостоятелно с момичето в жилище, което майката е изплащала, тя е живеела отделно. В последствие е изплатила това жилище, и даже купила още едно, от продажбата на наследствени ниви. Тоест, живеели са отделно, ама той се оплаква че тя им се бъркала. Ми и аз да съм, и аз ще съм против дъщеря ми да отглежда такъв романтик...

Да,разбирам ситуациите са и различни.
Идеята е,че ергенът хем не плаща и живее на чужд гръб с осигурено жилище,хем мрънка ,че не била домакиня...
Просто в същността си са еднакви ,а и съм на мнение,че мъжете вече са повече меркантилни от нас.
Събирал пари за първоначална вноска,този има ли идея от инфлация ,предстои смяна на валута евентуално.
Идеята ми е ,че ако мен ме дундурка някой ,ще си мълча и натискам там тихо и кротко,а той и претенции има!
Съфорумките го подтикват да се включи в дискусията,ами няма да се включи,защото е очаквал съжаление ли-не знам?
Един мъж ,дори жена,която е използвал/а благосъстоянието на някой,каквото и колкото и да е малко то,никога няма да застане и да каже:Да ,мен ме мързи...
Единствено ,което усетих и в двете му теми е искане за съжаление от страна на хората,защото плановете му не са се осъществили.
Най-смешно ми беше изказването му,че е добре изглеждащ😀😀😀Абе,пич,ще те снимам ли по цял ден,какво ще правя с твоята красота,айдееее....

# 414
Сещам се за историята на едни познати, от преди 7-8 г. Момчето идва в Сф от провинцията, живее на квартира със съквартирант след като е завършил висшето. Запознава се с една млада жена, без деца и предишни ангажименти, обаче неугледна. Такава по-смотаничка, с лош външен вид, без много опит с мъжете, сещате се.
Оказва се, че наскоро баба й е починала и е оставила на внучка си прекрасен апартамент. Амии жената получи пръстен, набързо сватба, направи й едно бебе изведнъж и той изтегли кредит за ремонта. Сам коментираше пред аверите си как не я харесва и няма чувства, ама не ще да купува тия скъпи жилища тук.
Отвратителна история! Triumph

# 415
Добре, да го кажем така, авторът има шанс и за собствено жилище, и за семейство, обаче първо, трябва да снижи критериите и претенциите, и да се бори за това, което иска, и което му е по възможностите, щото в една връзка трябва и да влагаш, не само да получаваш.
А той какво - мрънка, че няма връзка, щото няма жилище, а нямал жилище, щото нямал 70 хиляди за първоначална вноска, а нямал пари за първоначална вноска, щото учил и бил доста време без работа, нищо, че през това време не е плащал наем, и друг му е поемал разходите... И това на 44 години. Мрънка, че бившата вече има дете, а той не, щото 9 години не са му стигнали за тази цел. Мрънка, че тя не е искала да продължи още 10 години да го отглежда. Абе има си и такива мъже, които очакват цял живот някой да се грижи за тях и за техните нужди, първо мама и татко до към 30 години, после да ги поеме жената, а накрая децата, сакън да не си развалят рахата. Ма иначе твърди, че бил умен, красив, добър, верен и амбициозен 🤣🤣🤣

# 416
Авторе, как си?
Ама я верно направи някакво включване, кажи какво мислиш. Бяхме ли ти полезни всички, нещо? Виж каква разгорещена дискусия породи твоята тема. Мъцни нещо. Grinning
При такъв развой може и да го изгонихме и от темата и от форума.Rolling Eyes Не всеки е готов за критика дори и градивна, особено ако влиза със съвсем друга идея и очаквания. В случая му е дошло много неприятен леден душ мисля, 1 ден поне не е писал, колко има оттогава...  Има много за осмисляне, ако успее да не се сдуха. Дано преглътне горчивото и нещо полезно си вземе, но не е длъжен и не очаквам да пише.

# 417
Сигурно е зает да дава трети шанс на бившата. Макар че този път не знам как ще го преглътне. Предишните изневери се ограничаваха само до целувки, този път бебче има.

# 418
Авторе, как си?
При такъв развой може и да го изгонихме и от темата и от форума.Rolling Eyes Не всеки е готов за критика дори и градивна, особено ако влиза със съвсем друга идея и очаквания. В случая му е дошло много неприятен леден душ мисля, 1 ден поне не е писал, колко има оттогава...  Има много за осмисляне, ако успее да не се сдуха. Дано преглътне горчивото и нещо полезно си вземе, но не е длъжен и не очаквам да пише.

Май да.
Ама да бъде кавалер - хванахме се за косите заради него, поне да намине да каже едно чао. Grinning

# 419
Абе и да го нападаме или пък защитаваме то си е ясно, че един мъж иска ли нещо, няма да намира оправдания. Дали е жена, кола, жилище или каквото и да е.

Общи условия

Активация на акаунт