💛 Януарски бебета 2024г /тема 2 💛

• 32 087
  • 798
  •   1
Отговори
# 690
А на някой бебчето да прави нещо подобно....както си стои и стиска юмруци и устата и се стяга цялата за секунди и все едно трепери и се отпуска...прави го 3-4 пъти и спира...не го прави често...не е в момент когато плаче или е сърдита...прави точно ,както по големите деца когато показват колко са инати и стискат ръце и се стягат
Да, моята дъщеря го прави. Водихме я на детски невролог в Надежда. Всичко е наред, от емоция е, от дискомфорт (при зъбоникнене съм забелязала, че зачестява). Емоционални са ни Simple Smile докторката каза, че това само по себе си като симптом е нищо. Бях се наплашила, четеейки в интернер, но тежките състояния са съпроводени с други неща, които са доста видими, така че няма страшно.

# 691
Дали може да споделиш името на детския невролог и дали си доволна, работи ли с направления...да си го имам предвид. Благодаря 😊

# 692
Дали може да споделиш името на детския невролог и дали си доволна, работи ли с направления...да си го имам предвид. Благодаря 😊
Разбира се - д-р Петрана Петрова-Маринова. С две специалности е - педиатрия и детска неврология. Обстоен преглед направи, много съм доволна. Не знам дали работи с направления, нямам информация. Ние ходихме на частно в МЦ Надежда в Парадайс. Hug

# 693
Разбира се - д-р Петрана Петрова-Маринова. С две специалности е - педиатрия и детска неврология. Обстоен преглед направи, много съм доволна. Не знам дали работи с направления, нямам информация. Ние ходихме на частно в МЦ Надежда в Парадайс. Hug
Много ти благодаря за инфото 😊

# 694
  • София
Ние на 8+ бяхме 8,800кг.
За момента имаме 4 зъбчета. Двата долни избиха на 6 месец,а двата горни на 7.
Беше започнала да си спинка по цяла нощ доста рано, може би още в 3 месец, обаче покрай зъбките започна да търси мляко по веднъж на нощ - или към 00ч. или сутрин към 5-6ч. Ще си я чакам пак сама да си се откаже.

Откъм режим на хранене не давам за закуска мляко, тъй като ставаме късно и направо правя твърда храна, та горе долу така ни изглежда менюто засега:
- 08:30-09:30ч. закуска - около 180-190гр. попара, кус кус, каша
- 12:30-13:30ч. обяд - 190гр.  зеленчуково месно или зеленчуково с жълтък ( вече добавям и плахо от белтъка, за да може да си е захранена с него и да започна да и приготвям омлети, палачинки, мъфинки и т.н. за разнообразие на закуските)
- 16-17ч. следобедно - около 180-190гр. каша + плодово пюре с или без глутен (зависи дали е яла на закуска) или кисело мляко с бисквитки + плод
- 20:00-20:30ч. - вечерното мляко 180мл + 6л. и заспива

Между храненията понякога има бисквитки, банан, пауч или нещо такова дребно, с цел примерно ако се пада да заспи, но скоро трябва да хапва и давам, за да може да си изкара целия сън и да хапне направо след него основно хранене без да прегладнява докато спинка , нито пък да не си го изяжда, ако пришпоря да и го дам по-рано

# 695
Леле режим мечта.. 😔
При нас е доста зле положението от към нощен сън от 2седмици се буди на всеки час по 2пъти,понякога и 3 после заспива с потупване или като я гушна,но понякога се събужда с рев(усети ли че я оставям пак рев).. До кога ще продължава този период не знам.. Понякога чак се чудя има ли смисъл да заспивам между събужданията,нещо кошмарно е. На мен почна да ми пада кръвното -доктора твърди че е от преомора и недоспиване..
През деня спи по различно време,постоянно сменя режими . От 4дремки минахме на 2. Не се и заиграва много все аз да съм около нея..
Вече се изправя и стъпва доста по стъбилно и бързо с всеки изминал ден..
От друга страна аз пък имам дискомфорт и болки от време на време още от секциото в коремната област ,АГ не откри нищо и се отчайвам тотално..

# 696
Михаела Иванова, перфектен режим, браво!
Ние малко нашия режим го нарушихме покрай гости и пътувания и не знам как ще се оправяме.

# 697
Михаела пу пу страйотен режим....като чета съвсем се отчайвам....моето момиче вървеше така добре със захранването, заместен беше обяда, че даже и следобяда...но след прекаран 2 пъти вируса с повръщането...мъката е ужасна...не иска да яде пюрета, затваря уста почва един рев...почнах я по малко 50,60 стигнахме до 140гр...да ама само един ден беше това. Пюретата сама ги правя, нищо не съм променяла, купени и давах, такива каквито е яла ами не иска. Играчки давам, сменям стаята, пускам песни, детско дори, тв реклами, ядем пред нея с нея....нищо не действа повече от 50гр....вече не знам какво да я правя, малко съм притеснена...не спирам да опитвам, вкарвам си нови неща, но всичко е само да опита и нищо не е в количества....да знам ще кажат някой, ами основната храна до 1г е мляко...ами аз не съм на това мислене (не че имам други опции в момента...). Мислех си да не иска сама да се храни но онзи метод ЗВБ не е моя сякаш, нямам нерви, нито съм прочела....въпреки, че сега отново много нерви се изразходват дойде ли обяда....Малко дълго стана, но много ми тежи вече..ако някой нещо се сети, като съвет ще се радвам да сподели....

# 698
Ревът да не идва от зъбите?

# 699
  • София
Да не си помислите, че всичко е било приказка… и при нас имаше трудности. Особено преди месец си спомням нито обяда, нито следобедната бяха като хората. Беше голяма борба, но и аз съм Козирог, та се приборих някак с много упоритост. Понякога се е случвало да не хапва цялото пюре и я оставям без да настоявам и без да дохранвам.
Също я оставям вече хубаво да си огладнее , а не да давам по час. Даже бих казала, че по-малко от 3 часа, 3 часа и половина не минават. Повече да, по-малко не. И тя си хапва с апетит, докато ако я хвана, защото е еди колко си часа много често просто отказва. Другия проблем, който срещнахме беше с по-негомогенни храни и парченца. Тотално ми отказваше. Тогава започнах от време на време да и давам в ръчичката бисквитка, бананче, хляб, за да може да свиква и мисля, че това помогна и го преодоляхме.
Откъм пюрета пробвах с домашно и тотално ми отказа. Много ми е тъпо, обаче е изцяло на купени. Плодовете, които и давам обикновено също са от пюре, с изключение на банан примерно. Ама това яде, това давам и се надявам, че не е ок. Ще изчакам до 10 месец и веднага я записвам на кухня, от която се надявам, че ще хапва и няма да се обвинявам, че е на готови пюрета

# 700
Включвам се да успокоя всички, ние с казармения режим и страхотното ядене и ние имаме трудни нощи. Тази нощ поне 2х я усетих, ще се е събудила, беше седнала в леглото, промрънка. Та има и такива вечери, всичко е период и минава. Призовавам всички, почивайте си когато детето спи, нищо няма да избяга, но психическото ни здраве е най-важно- спокойна майка, щастливо бебе, иначе всички е много трудно Sad

# 701
Момичета има ли при вас някое бебе което да е започнало да отказва биба? Преди се успяваше от нея но откакто се появиха двете зъбчета не я иска...

# 702
Да, моя отказва биберона като му никне някой зъб, дори храна отказва да яде, явно го боли като никне самото зъбче. Даже беше метнал четири биберона зад кошарата а аз бях обвинила кучето, че ги е изяло. Сега слагам на бибата малко Дентоксид гелче за зъбите и долу-горе по-добре поема биберона. Също и слагам щипката за бодито и хем се заиграва с нея и хем чат пат сам си слага бибата в устата.

# 703
Леле режим мечта.. 😔
При нас е доста зле положението от към нощен сън от 2седмици се буди на всеки час по 2пъти,понякога и 3 после заспива с потупване или като я гушна,но понякога се събужда с рев(усети ли че я оставям пак рев).. До кога ще продължава този период не знам.. Понякога чак се чудя има ли смисъл да заспивам между събужданията,нещо кошмарно е. На мен почна да ми пада кръвното -доктора твърди че е от преомора и недоспиване..
През деня спи по различно време,постоянно сменя режими . От 4дремки минахме на 2. Не се и заиграва много все аз да съм около нея..
Вече се изправя и стъпва доста по стъбилно и бързо с всеки изминал ден..
От друга страна аз пък имам дискомфорт и болки от време на време още от секциото в коремната област ,АГ не откри нищо и се отчайвам тотално..
Все едно аз съм го писала това... От една седмица буквално се събужда през 30-40 минути... Давам и да суче и след малко заспива и хоп след половин час пак... Е не бодува с часове бързо заспива, но аз не спя... Тъкмо се унеса и тя пак мрънка... През деня съня е мираж...прави 2 или 3 дремки по 30 минути... Въобще не прави опити да пълзи или пък да се изправя по мебелите... Хваща се за мен и се изправя и иска да я държа за ръце и да крачи...почти с нищо не се заиграва...иска все да съм залепена за нея... Само да прекрача прага на стаята и както се смее почва рев...
За храненето и при нас е така не е ли огладняла хубаво не проявява интерес... Оставя ли я около 3. 5-4 часа да не е яла и всичко си изяжда... Но аз вече от месец съм я записала на кухня... Там нещата много ги харесва и си ги изяжда...все още не иска никакви парчета... Всичко е гладко пасирано иначе се дави, плюе, повръща...

# 704
  • София
Някои неща и при нас са 1:1 , буди се и суче нощем на 1 час, постоянно се върти, мрънка,, просто е неспокоен.  Имам чувството,  че не зааспивам за повече т 30 минути и се будя. През деня спи 2-3 пъти по 20-30 минути.  Навън в количката не иска да се вози, но излизаме, понеже и у дома нищо не иска,  нося го на ръце или прав го придържам в количката. Понякога и с ранницата, но ме заболява кръста. Изправя се по мебелите,  прави малки стъпки и се придвижва, но като падне не си пази главата.  Всичко бързо му омръзва Единствено в бънджитосе застоява 20 минути.. Постоянно иска да е гушнат и на ръце. С храненето - почна да похапва купени пюрета на Хип на обяд и следобед каша с плод или плодове пюре. Въведох глутен, имаше повече газове сякаш. Ще почвам и закуска да давам,  но като не яде яйца,  ще видим как ще разнообразявам - с постни(веган) неща. Продължава да си търси постоянно гърда, но пък тези дни направих блистер за пръв път и сега дано се оправи. Това е, малко дълго стана. Личната я нямаше и не сме ходили на консултация, записах децата за фотосесия,  умишлено до не е тематична, сигурно ще е навън.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 10:40 от виви25

Общи условия

Активация на акаунт