💛 Януарски бебета 2024г /тема 2 💛

• 32 100
  • 798
  •   1
Отговори
# 660
Сутринт в колко става? Колко дрямки има? Със сигурност не е заболяване, може да им се доспива на децата по-рано от никнене на зъби както и ако са в скок в растежа.
Надежда, не всички деца пълзят. Щом седи на длани и колене ще почне и само да сяда, много са сладки как пускат леко дупето на пода и сядат

# 661
Мирела Петрова 618522  Ства в 8 сутрин... Буди се 100 пъти на нощ 😭 има 3 дрямки по 30 мин което като количество сън ми се вижда малко за деня... За един ден избиха долните две зъбчета и горните са побелели доста... Иначе е много активен пълзи навсякъде изправя се играе си...

# 662
Мирела Петрова 618522  Ства в 8 сутрин... Буди се 100 пъти на нощ 😭 има 3 дрямки по 30 мин което като количество сън ми се вижда малко за деня... За един ден избиха долните две зъбчета и горните са побелели доста... Иначе е много активен пълзи навсякъде изправя се играе си...

Нашите дрямки през деня също са 3 по 25-30 мин и през ноща почна да се буди по 100 пъти . Педиатъра ни каза,че не може да си изживява емоциите през деня и за това се събужда през ноща. Даже ни изписа хомеопатични хапчета които се разтварят във вода и капки за през нощта но не мисля ,че има ефект.

# 663
Моето момиче е така прави 3-4 дремки през деня по около 30 минути и вечер сто пъти се буди да суче...но тя е много емоционална...като се научи да се обръща сама от гръб по корем после една седмица вечер като заспи по сто пъти се обръщаше и плачеше,защото неможе да се обърне обратно...сега се научи да си пляска за браво и си пляска по цял ден...и боц си прави

# 664
Нашия спи 2-3 дремки през деня за около по час и половина, но ако има 3та тя е в рамките на 40мин. Нощно време се буди често като при вас, но всъщност спи. Пробужда се но е със затворени очички като го тупна по дупето и заспива но след 40мин някъде пак е същото. Вече имаме зъбче Heart Eyes ще ми липсва тази беззъба усмивка Heart Eyes  
Дребния е доста активен става сяда търкаля се ходи си прав по кошарата насам натам си прави разходки Grinning поръчах една проходилка ще я видим като пристигне дали ще ни пасне. В озон има доста намалени. Нашата е най обикновена понеже няма много място, но ако не пасне ще отиде на вилата а за града ще си вземем друга ако не сме доволни. Нашия научи къде е лампичката и се научи да ръкомаха за чао чао. Може би първо трябваше на здрасти да го науча Joy пеем песничката хей ръчички и си гледа двете ръце и си ги хваща все едно ще ги мие Joy не може да пляска и не прави боц все още.
Момичета понеже искам да му направя попара да видя дали ще му допадне, понеже за сега всичко си хапваме и искам да включа и нея като закуска, но нямам рецепта. Има ли някоя мама с изпробвана  рецепта за попара?

# 665
Здравейте, има ли някое детенце, което е правило реакция към белтък и съответно как сте процедирали с последващо даване ?

# 666
  • София
Нашия спи 2-3 дремки през деня за около по час и половина, но ако има 3та тя е в рамките на 40мин. Нощно време се буди често като при вас, но всъщност спи. Пробужда се но е със затворени очички като го тупна по дупето и заспива но след 40мин някъде пак е същото. Вече имаме зъбче Heart Eyes ще ми липсва тази беззъба усмивка Heart Eyes  
Дребния е доста активен става сяда търкаля се ходи си прав по кошарата насам натам си прави разходки Grinning поръчах една проходилка ще я видим като пристигне дали ще ни пасне. В озон има доста намалени. Нашата е най обикновена понеже няма много място, но ако не пасне ще отиде на вилата а за града ще си вземем друга ако не сме доволни. Нашия научи къде е лампичката и се научи да ръкомаха за чао чао. Може би първо трябваше на здрасти да го науча Joy пеем песничката хей ръчички и си гледа двете ръце и си ги хваща все едно ще ги мие Joy не може да пляска и не прави боц все още.
Момичета понеже искам да му направя попара да видя дали ще му допадне, понеже за сега всичко си хапваме и искам да включа и нея като закуска, но нямам рецепта. Има ли някоя мама с изпробвана  рецепта за попара?

Стандартно в 30 грама сухар, 30 грама обезсолено сирене и 5 грама ( 1ч.л.) масло.
Пробвай, но може да не си изяде всичко. Ние първите няколко пъти хвърляхме половината, така де, не хвърлих, а доброто 🐷 доизяжда 🤭

# 667
Здравейте, има ли някое детенце, което е правило реакция към белтък и съответно как сте процедирали с последващо даване ?
Към белтък на яйце или белтък на кравето мляко ?
А на някой бебчето да прави нещо подобно....както си стои и стиска юмруци и устата и се стяга цялата за секунди и все едно трепери и се отпуска...прави го 3-4 пъти и спира...не го прави често...не е в момент когато плаче или е сърдита...прави точно ,както по големите деца когато показват колко са инати и стискат ръце и се стягат

# 668
Момчето бебче прави нещо подобно когато е сърдит... Стиска и очи... Но пищи докато го прави и обикновено е когато си е хвърлил играчката и не съм му я дала... Или ако му предлагам храна която не иска да яде... Може ли някоя мама да каже примерно меню с часове горе долу?

# 669
За яйцето става въпрос. И то ми направи реакция на второто даване, но ми казаха, че понякога първия път се отключвало и втория реагира. Та сега се чудя колко време да го спра, после кога и как да дам отново..

A как сте с наддаването на ръст и тегло. На консултацията сега в 8м пак сме наддали бая, поне докторката не е от слагащите на диета хаха
Към белтък на яйце или белтък на кравето мляко ?
А на някой бебчето да прави нещо подобно....както си стои и стиска юмруци и устата и се стяга цялата за секунди и все едно трепери и се отпуска...прави го 3-4 пъти и спира...не го прави често...не е в момент когато плаче или е сърдита...прави точно ,както по големите деца когато показват колко са инати и стискат ръце и се стягат

# 670
Преси на 7м беше 9200гр 73см. Силно се надявам сега да не е качила пак половин килограм Grinning ми яде си детето, какво да ви кажа. Колко мл мляко давате преди сън?

# 671
На 7 месеца и половина бешд 10.500 и 75 см... А е много претенциозен откъм храна и не яде много повече от 2 пъти на ден не иска твърда храна колкото и да предлагам  😅

# 672
Момчето бебче прави нещо подобно когато е сърдит... Стиска и очи... Но пищи докато го прави и обикновено е когато си е хвърлил играчката и не съм му я дала... Или ако му предлагам храна която не иска да яде... Може ли някоя мама да каже примерно меню с часове горе долу?
В 7 кърмя...към 10 давам десерта от млечната кухня който са дали от предния ден...примерно мляко с грис,мляко с ориз,йогурт с банан,нещо плодово...към 14 давам месно зеленчуково или риба или супа с месо...към 18 давам зеленчукова супа,или пак нещо млечно/плодово и 21 кърмя
И ние направихме реакция към белтъка на яйцето и ние от второто даване...при вас в какво се изрази реакцията...при нас червени петна по гърба  и корема...казаха ми чак към годинката да пробвам пак ...

# 673
На 8 месеца и 10 дни, тежим 7.800. За един месец сме наддали 400 грама.
В 8:00  180 вода с 6 лъжички Аптамил
В 10:00  80 грама плодово пюре или плод
В 13:00  190  грама месно или зеленчуково пюре с жълтък или рибно пюре
В 15:30  150 грама каша ,плодова,зърнена, зеленчукова
В 18:00 три бебешки бисквити
В 21:00  180 вода с 6 лъжички Аптамил.

# 674
Мляко давам сутрин и вечер 210 вода с 7 лъжици.

Сега на 8мия сме 9.700 и 72 см, според свекървата “не може така, детето е много тежко” хахахха 🙄🙄

Надежда реакцията ни от белтъците беше същата, червени петна и ситни пъпки основно по корема и малко по гърба.

Водите ли децата на някакви занимания в момента. Има ли нещо за София, което евентуално съм изпуснала като инфо. Ходим в the little gym и много й харесва.

Преси на 7м беше 9200гр 73см. Силно се надявам сега да не е качила пак половин килограм Grinning ми яде си детето, какво да ви кажа. Колко мл мляко давате преди сън?

Общи условия

Активация на акаунт