💛 Януарски бебета 2024г /тема 2 💛

• 32 083
  • 798
  •   1
Отговори
# 780
Весели празници! Бъдете здрави! Обичайте се и бъдете добри един към друг. Радвайте се на всеки миг, защото времето лети неусетно. 💝🙏

# 781
Весели празници момичета.Обичайте и бъдете обичани..Бъдете здрави и благословени.

# 782
Честита нова година, мами!
Идвам с въпрос към вас .. мислите ли вече за кръщене или може би някой вече да е правил?

# 783
Честита нова година на всички и скоро всяко януарче ще стане на годинка, а аз ще следя  за идеи за рожденния ден (ние сме началото на февруари).

Решила съм нашия син да го кръстим, когато осъзнато вземе това решение.

# 784
Живи и здрави през Новата година!
Ние направихме кръщенето на Милица на 14.09.2024г - Кръстовден, това беше моята мечтана дата! Тогава тя беше на  9 мес без малко 🤣 направихме го толкова рано защото и двамата с мъжа ми бяхме категорични, че не искаме да й оставаме "травма" като по-голяма🤣
Общо взето искахме да не е на 1 год, тъй като имахме много пътуващи гости, а 20.12 не е много подходящо време за пътуване, предвид това как ни изненадва снега всяка година....
Та ние се отчетохме вече и с първата годинка и с кръщенето
Честита нова година, мами!
Идвам с въпрос към вас .. мислите ли вече за кръщене или може би някой вече да е правил?

# 785
И нашата годинка мина на 25.12, вече мислим за кръщене, но не сме решили кога да е..

# 786
Нашето кръщене мина на 29 юни, Петровден, тогава Петър беше на 6м. Също така на 29ти декември мина и рожденния ден. Бяхме в доста тесен кръг. Малкия трети ден ми поддържа температура, вчера беше и с леко разстройство. Педиатъра преди 10 дни каза че му никнат два зъба едновременно и сега не знам дали е от това, но за мое спокойствие мисля да го заведа на преглед. Температурата се вдига до 38.4, давам Панадол и лепенки редувам, спада и пак се вдига след 4-5 часа. Първия ден нищо и не яде, беше и много крив. Днес хапна препечена филия със сирене и бисквитки, мляко пие малко,  а вода пие доста имам чувството че непрекъснато е жаден. Дано минава по бързо, че доста се притеснявам.

# 787
честита нова година...нека ви донесе много здраве,щастливи моменти и сбъднати мечти!
Ние отпразнувахме първия рожден ден на 12.12...бяхме на ресторант и си извикахме и фотограф...все още си чакаме снимките...кръщенето ми се иска това лято да е...но не сме решили категорично все още...
 Pukii пробвай с нурофен...софи веднъж от зъб вдигаше до 38.5 инито панадол,нито свещички я сваляха,но нурофен я свали...
Правихте ли цитонамазка след раждането...аз чак преди две седмици и всичко е наред 1ва група...но ми излязоха гъбички...аз усещах,че нещо не е наред...от утрогестана който слагах ударни дози преди раждането е според мен...
А как сте с цикъла...на мен август ми дойде за първи път и от тогава идва на 40 дни...но този месец нещо странно ми се случи...на 12 декември ми дойде и от вчера пак ми прицапва...не тече,но цапа...никога не ми се е случвало между циклите да зацапва...

# 788
Честита Нова година момичета! 😊 На мен ми доиде октомври за първи път и е коренно различен цикъл от преди... Преди ае наливах с обезболяващи сега въобще не се усеща болла тече си нормално количество не като преди обилно... Дан ода си остане така 😅 мамите който са правили или присиствали ма прощапулник може ли да кажат какво се прави? Никога не съм присъствала на такова празненство а много искам да направя на моето момче но незнам от къде да започна

# 789
Цикъла ми първите месеци беше по-обилен в сравнение с преди да родя, но може би около есента /9-10м. след раждането се нормализира/ и си е като преди. Иначе преди това буквално на час сменях сигурно превръзка, направо ад..

# 790
Честита Нова година, мами!
На всички вас, на бебоците и близките ви, пожелавам здраве, здраве и пак здраве! От това по-важно няма.
Ние утре ставаме на една годинка и тържеството ще бъде на ресторант с най-близките ни хора. Избрах зимна тематика, нали си е зимно бебе, звезди, шейни, сняг, мечоци. Кръщене за сега няма да правим, искам като порасне и осъзнава всичко, тогава да направим ритуала.
За прощъпулник и на мен ми е интересно какво точно се прави, поръчала съм платно за прощъпулника да ми е готово, че ние все пътуваме напред-назад и все всичко остава за в последния момент. Какво се приготвя и какви гости се канят? То е ясно, че ще са най-близките, но все пак.
А за цикъла...моя тази година благоволи да дойде 4-5 пъти, но аз съм си в критическата вече. Към края на месеца ще тръгвам пак към София при моя доктор, ще видя какво се случва, да размразим снежинката която ни чака. И ако е рекъл Бог, бебчо да си има братче или сестричка.

# 791
И аз поръчах платно за прощъпулник и стои в шкафа и чака да се наканя ...преди месец се пусна и направи няколко крачки и тогава бягайки раздадох сладка питка на комшийте...сега вече си вървим ...стабилна е и прави доста крачки преди да тупне...успява да се върти и да сменя посоката без да падне...като падне става без да търси да се хване за нещо...за прощъпулника ми казаха,че е като на погачата...само жени се канят,само сладки неща се предлагат...меси се сладка питка и се търкулва по платното...детето си избира 3 предмета...гледат се само първите три...после се чупи от питката и първо на детето се дава и след това на гостите...
Общо взето това разбрах аз...мисля да наредя книга,мишка за компютър,черпак,спринцовка,четка за рисуване,фотоапарат...ще измисля и още неща...трябва да се редят неща с които детето не играе по принцип...иначе ще грабне това,което е виждало..
Момичета кажете какви обувки взехте...немога да олуча обувки с които да и е комфортно да върви навън

# 792
Аз взех Колев и колев ... зле, супер мека кожа, огъват се ..
Сега чакам да дойдат биомеханикс, да видим .. много ги хвалят ..

# 793
Аз взех Колев и колев ... зле, супер мека кожа, огъват се ..
Сега чакам да дойдат биомеханикс, да видим .. много ги хвалят ..
Кристалче и аз взех колев и колев...за боклука са...ужасно се спъва с тях...подгъват се...абе ужас...дадоха ми някакви на poni супер стабилни и твърди...еми все едно камъни съм и сложила... Имам позната само биомеханикс ползва и ги боготвори...доста твърди ми се видяха и те...но май и аз към тях ще се насоча

# 794
На мен цикълът си ми дойде още на втория месец по график. Една идея по-обилен беше отпреди, но после се нормализира. Сега нямам. Имам си изненадваща нова ранна бременност 😅
За прохождане с баткото бях взела от босата серия на дд степ и бях много доволна. Сега мисля пак на тях да заложа, но той още не е тръгнал самостоятелно. Само по мебелите си обикаля из къщи.
За прощъпулника се взема платно, питка и различни предмети, които се нареждат в другия край на платното. Аз заложих с баткото на предмети в еднотипни цветове (нищо твърде шарено и без любими играчки). Зълва ми ми беше дала идея да помоля гостите (които бяха бабите и лелите общо взето само) да донесат от тях по някой подходящ предмет, който детето да не е виждало досега.
Питката се търкулва по платното в посока предметите и детето трябва да я последва.
Аз го направих сутринта, около 10-11, така че и почерпката беше като за късна закуска - разни мини банички, хапчици и тем подобни. Специално за този ритуал не каня по много гости, защото детето ще се разсейва според мен от присъствието на твърде много хора. Бабите са ми задължителни и вече която леля си е в България (и сестрите на мъжа ми, и моята живуят в чужбина).

Общи условия

Активация на акаунт