👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 4

• 31 070
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Аз да ви питам, студени ли са им крачетата  и ръчичките  на вашите деца? На моя господин краката са му все ледени. Разтровам,  масажирам  и пак са студени.

# 646
Мами, имам въпрос. Детето ако се пуска на ясла преди да направи 2 г. прекъсва ли се майчинството?

# 647
Взимате половината и трябва да сте на работа.

# 648
Lilium, на нашата госпожица са и постоянно студени ръцете и краката. И аз като теб се чудя дали е нормално. А освен това чорапи изобщо не търпи на краката си. Докато ги обуем и веднага ги дърпа Grinning

# 649
На моето момче ръцете са студени само навън, не търпи да са завити, пък за ръкавици да не говорим зимата. Имам сериозен проблем с шапките, не търпи нито една. Пробвах различни видове и всичките са махат на 3-тата секунда. Сега се залъгва с качулката на якето, но вече има и по-хладни дни и шапка определено си трябва. Някой взимал ли е тези с връзка? 🙄 Чудя се дали ще са по-трудни за сваляне.  Малко ми писна да давам по 20-30лв за шапка и да стои неизползвана.
Микин, на една приятелка подарих онзи ден за нейното момиче една играчка на Армодини. Казва думите както на на български, така и на английски. Според мен е добре и у дома да затвърждавате знанията, може да му казваш на български какво да направи и веднага да го повтаряш после на английски. Мис Рейчъл има много хубави видеа, аз лично ги пускам за себе си и после ги преповтарям на детето, защото не му даваме да гледа тв/таблет. 😊

# 650
И моят сваля всичко плюс чорапи.

# 651
Мами, имам въпрос. Детето ако се пуска на ясла преди да направи 2 г. прекъсва ли се майчинството?

Да, прекъсва се и следва да се върнете на работа или да пуснете отпуск.
Ако се върнете на работа, имате право да получавате 50% от майчинството (т.е. половината на 780.00 лв) до навършване на 2  години на детето.

Независимо дали е частна или държавна.
Подава се информация до НОИ кога детето е тръгнало и рано или късно се прави проверка на статуса на майката.
Ако случайно тя не се е върнала на работа и е продължила да взима майчинството, въпреки че детето посещава ясла, то тв ще трябва да връща майчинството с лихвите.

# 652
Моето пък все си търси шапката. Даже сама си я слага и чака на вратата да излиза. ☺ Отначало и тя сечудеше на чорапите и дългите ръкави, но постеоенно свикна.

# 653

Да, прекъсва се и следва да се върнете на работа или да пуснете отпуск.
Ако се върнете на работа, имате право да получавате 50% от майчинството (т.е. половината на 780.00 лв) до навършване на 2  години на детето.

Независимо дали е частна или държавна.
Подава се информация до НОИ кога детето е тръгнало и рано или късно се прави проверка на статуса на майката.
Ако случайно тя не се е върнала на работа и е продължила да взима майчинството, въпреки че детето посещава ясла, то тв ще трябва да връща майчинството с лихвите.
Много благодаря за отговора!

# 654
Мами, вашите дечица хранят ли се сами с лъжичка и виличка

# 655
Мами, вашите дечица хранят ли се сами с лъжичка и виличка
Да, купих тези с панди. Кое в устата, другото пада по пода, но иначе не дава да я храня.

# 656
Аз още не съм му давала да яде сам с лъжица и вилица

# 657
Много силно казано да се храни сам, но показвам как да загребва/боцка. Бързо губи интерес и започва да бърка с ръце. Супите давам аз, защото нямам нерви да събирам тях от пода 😁🙈

# 658
От кои триколки  сте доволни, че нашата на Чиполино се оказа страшен боклук и е за смяна?

# 659
  • Варна
И на моя син краката и ръцете са му ледени навън..той постоянно се опитва да събуе обувките, кагото е в количката.
Вкъщи се опитваме да му задържим чорапите на краката.
Аз все още не съм давала сам да се храни, проявява интерес, ама аз нещо не мога да се пречупя за бъркотията и времето, което ще отнеме храненето.
+ че той обича да де тъпче с храна и дори сухата храна му подавам на хапки в устата... сигурно не е правилно...

Общи условия

Активация на акаунт