Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 41 990
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
Това горене не е ли от leep  процедурата? Може би е трябвало скалпелна конизация с дълбоко изрязване.
При ин ситу май тук имаше случаи на конизация, а не махане на всичко.
Задължително се консултирайте с поне двама онкогинеколози.

# 571
Конизацияте беше с лазер но незнам дали няма друг начин .или е задължително премахванена матката моля някой дами каже благодаря ви.или да направя втора конизация дали ще има ефект

# 572
Идете на второ мнение или настоявайте за втора конизация.Не знам какво друго да кажа с тези резултати.Може и още един патолог да види блокчетата от биопсията.
При всички случаи има решение.❤

# 573
Абсолютно, искайте друго мнение! Виждала съм тук и други жени, които с карционом ин ситу и въпреки всичко минават с повторна конизация, ако има какво да се реже от шийката още. Не изпадайте в паника, всичко, което е хванато на време е лечимо. Желая Ви успех има добри лекари, ако има нужда ние тук бихме препоръчали.🙏🏻

# 574
Ох благодаряви много  имам 2 деца момче и момиче .но както казвате мисля да направя втора конизация лекарката която ми направи първата каза ако искаме да направим втора или да махаме матката както си реша аз и за това ви моля за съвет някой които е бил на моето положение със съпругами се побъркахме вече и незнаем какво да правим лекарката казва че е по добре дасе махне матката без яичниците ноооооо ох незнам
Идете на второ мнение или настоявайте за втора конизация.Не знам какво друго да кажа с тези резултати.Може и още един патолог да види блокчетата от биопсията.
При всички случаи има решение.❤
Абсолютно, искайте друго мнение! Виждала съм тук и други жени, които с карционом ин ситу и въпреки всичко минават с повторна конизация, ако има какво да се реже от шийката още. Не изпадайте в паника, всичко, което е хванато на време е лечимо. Желая Ви успех има добри лекари, ако има нужда ние тук бихме препоръчали.🙏🏻
незнам аз в софиямед бях пакли там да повторя конизацията незнам ох незнам там ми направиха всички иследвания и сега да тръгна по други незнам аз несъм и от софия .колпоскоп .микробиология .течна цито и др.   Иконизацията

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 12:32 от Мел85

# 575
Вземете още едно мнение от утвърден онкогинеколог.

А преди конизацията правихте ли биопсия?

# 576
Според мен най-доброто решение, което можете да вземете е да повторите конизациятя и да видите резултатът от нея. Ако тогава вече не се получат нещата да прибягате до махането на матката. Пробвайте, не се примирявайте! Най-лесно е да се реже, но щом има шанс не го пропускайте!

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 11:16 от Kseniq244

# 577
О, щом лекарката е дала опция, защо се шашкате, правите втора конизация, разбира се.Всичко ще е наред, стискам палци!🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 21:30 от ДХ3

# 578
  • Sofia
Аз лично бих потърсила второ мнение, а щом има и колебание в доктора съвсем. И дори да се стигне до най-крайното с матката, поне е успокоително, че тя е свършила най-важната си работа до сега-две дечица. Не прибягвайте директно до рязане, най лесно се маха, но остава съмнението и чуеството на самообвинение ,ами ако бях......
Мислете позитивно всичко ще е наред 🌸

# 579
Моля ви, вземете второ мнение. Аз бях с карцинома ин ситу и минах две конизации и то летц. Шийката ми сега е 2.7 см и се следя редовно от 2019та година насам. Никой не ми е говорил за такива тежки операции като хистеректомия. Желая успех!

# 580
  • Дубай
Не бързайте с хистеректомията, поискайте още едно мнение от онкогинеколог и тогава предприемете мерки.
Успех Ви желая! Аз също съм с две конизации.

# 581
Вземете още едно мнение от утвърден онкогинеколог.

А преди конизацията правихте ли биопсия?
.    Да беше лоша също
Моля ви, вземете второ мнение. Аз бях с карцинома ин ситу и минах две конизации и то летц. Шийката ми сега е 2.7 см и се следя редовно от 2019та година насам. Никой не ми е говорил за такива тежки операции като хистеректомия. Желая успех!
извинете а hpv съ също в рискува група .при същият лекъ ли да направя втора конизация или .тя ми каза че hpv вирусът си е вътре в мен но каза ако искаме другата седмица да направим втора конизация говоря ви за софиямед

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 12:23 от Мел85

# 582
Масово тук момичетата, които сме с дисплазии е поради високорисков чпв. Не е задължително да направите повторната конизация при един и същи специалист, можете с епикризата да отидете за консултация при друг и да обсъдите какви са вариантите, също така какъв е метода на лечението за Вас.

# 583
можели да ми дадете име на добър лекар който знаете вие .моля

# 584
Здравейте, момичета! На 05.07 ми направиха lettz-конизация. Бях с Цин3 3Б група, поради чпв 31 щамп, след манипулацията чисти линии.Сега на 09.10 ми предстои първата контролна цитонамазка. Може ли някоя от вас, която е преминала през това, както и през първите контролни цитонамазки да ми каже своите резултати. След колко време е направено отново типизиране, също така под колпоскоп дали е гледана, предварително благодаря!
а каде ви правиха конизацията ако не е таина

Общи условия

Активация на акаунт